FerdiKanmaz
Yeni Üye
Quik,Eurogold,Jungle marka mineral bloklarından hangisini tercih etmeliyim?
marka olarak pek fark etmez size kalmışQuik,Eurogold,Jungle marka mineral bloklarından hangisini tercih etmeliyim?
farketmez.fakat yem vitamin gibi şeyler markaları kullanmayın.kalitesiz markalarTavsiyede bulunacak kimse yok mu?
hepsi olur yaniTavsiyede bulunacak kimse yok mu?
Mineral blok ve gaga taşı aynı şey mi ? kalamar kemiği varsa mineral blok yinede olmalı mıfarketmez.fakat yem vitamin gibi şeyler markaları kullanmayın.kalitesiz markalar
olmalı benceMineral blok ve gaga taşı aynı şey mi ? kalamar kemiği varsa mineral blok yinede olmalı mı![]()
Acaba fark neolmalı bence
ben 3ünü de koymuştum hepsinden kullanıyordu kalamar kemiyi kalsiyum için gaga taşı gaga törpilemek için ve sindirime de yardım ediyor mineral bloğu da mineral ve vitamin ihtiyacını karşılıyor.Üçü fazla gelir mi bilmemAcaba fark neolmaması gereken gaga taşı mı dersiniz
Hocam kalamar kemiğini kullanıyor ama mineral blok hiç kullanmıyor kuşum bir eksiklik olur mu veya kullanması için ne yapabilirim yüzüne bile bakmıyor yok sanki taş orada .Gaga taşına gerek yok kafeste kalamar kemiği ve mineral blok bulunsun yeterlidir.
Kalamar kemiği kalsiyum ihtiyacının karşılanması için.
Mineral blok adı üstünde çeşitli mineral ihtiyacını karşılamak için bulunması gerekir gaga törpüleme işlevini de görür.
Mineral blok tünege yakın kuşun ulaşabileceği bir konumda bulunsun şayet mineral ihtiyacı olursa kendiliğinden gidip kemirecektir.Hocam kalamar kemiğini kullanıyor ama mineral blok hiç kullanmıyor kuşum bir eksiklik olur mu veya kullanması için ne yapabilirim yüzüne bile bakmıyor yok sanki taş orada .
Öyle mi çok teşekkür ederim içim rahatladı.Mineral blok tünege yakın kuşun ulaşabileceği bir konumda bulunsun şayet mineral ihtiyacı olursa kendiliğinden gidip kemirecektir.
Bu normal dönemde kalamar kemiğine dokunmayan kuşların kuluçka süresinde kalamar kemiğini kemirmesi olayı gibidir ihtiyacı olduğunda gider kemirir iç güdüsel gelişen bir olaydır.