Muhabbet kuşlarım hasta gibi ne ilaç almalıyım

meryrose

Yeni Üye
İki Muhabbet kuşum var ikisi de 2 3 aylıklar sarı olan gagasinin ucu kahverengi olmuş birkacgun önce poposunda diski birikiyodu şuan o yok kabarık uykulu normalde ele gelmezdi ele geliyor ağzında yem biriktirip tane tane gri olan kuşumuza veriyor gri sonradan geldi griden önce mavi vardı titriyordu öldü sarı baskındı ama gri gelince gri de baskın çok anlasamadilar şuan böyle birbirlerinin ağzına yem vermeleri garip geliyor grinin de dışkısi sarımsı bişey ne ilaç almalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum ilaç önerisi istiyorum

Öncelikle bir sakin olun. Size hemen falanca ilacı alın başlayın diyemeyiz. Kuşlarınızın güncel videosunu ve son yaptıkları dışkılarının görüntüsünü paylaşın. Videoya çekin net olsun flaş kullanmayın.
Video için streamable.com veya youtubeyi, foto için hızlıresim com sitesini kullanabilirsiniz buraya linki atın.
Kuşların beslenme programını, takviye veriyor iseniz onları da yazın ne düzende ne ölçüde..

Enfeksiyon var dışkıda. Öğürme kusma iştah kaybı var mı kuşlarda? Ağız içinde kusmakta kötü koku? Hapşırma kuyruk sekmesi?

Sarı dışkı yapanda başka bişey yok sarı kuş sarı dışkı yapmiyor

İsdah kaybı da olabilir ama yine ara ara yiyor ağzında biriktiriyor yakın zmaanda haşlanmış yumurta verdim

Hocam iki kuşta da enfeksiyon ve ateş var. Ve az vakti kalmış kurtarmak kolay olmayacak. Keşke 4-5 gün önce yazsaydınız. Evde insan antiniyotiği dahil ne varsa yazın ve hızlı olun.

Çok iyi o zaman. Toplu iğne başı kadar ilacı 4-5 damla suda eritip kuşların her birine ayrı ayrı hazırlayıp içirin. Suluklarını çekin şimdi. Yarın sabah yine aynı şekilde içirin ve 3 saat sonra çeyrek suluğa mercimek tanesi kadar ilaç katarak eritin ve verin. Tedavi 7 gün sürecek. Umarım kurtulur.

Beyaz kuşun ihtimali düşük diğeri kurtulacak gibi.

Hocam beyazın sadece dışkısı sarı hali hareketi normal sarı daha çok hasta gibi
İnşaallah ikisi de kurtulur
Sarının Önceki hallerini yem değişikligi yaptığım için olduğunu düşündüm o yüzden bilemedim
Teşekkür ederim inşallah ikisi de duzelir

Beyaz değil de sarının durumu kötü gibi videoda. Beyaz oraya sıkışmış gibi diğer kuş sebebiyle çıkamıyor gibi korkudan.

Hocam beyazın sadece dışkısı sarı hali hareketi normal sarı daha çok hasta gibi
İnşaallah ikisi de kurtulur
Sarının Önceki hallerini yem değişikligi yaptığım için olduğunu düşündüm o yüzden bilemedim
Teşekkür ederim inşallah ikisi de duzelir
Renkleri yanlış yazdım. Evet sarı kötü olan ilacı yapıp içirdiniz mi yutturun ama.

Evet hocam icirdim yutmustur inşallah ve yanlarina sirkeli su da koydum

Beyaz değil de sarının durumu kötü gibi videoda. Beyaz oraya sıkışmış gibi diğer kuş sebebiyle çıkamıyor gibi korkudan.
Beyaz aksine baskın sarı baskındı ama bununla bazen kavga ediyordular hasta değilken çok ses çıkarıyordu kar şuan da gaga gagaya verip ötüşüyorlar tek birakmiyorlar birbirlerini

Geri