Muhabbet Kuşu Hastalık

👍 Çok iyi o zaman. İlaçlar işe yaramıyor sanmıştım iyiki kesmedik devam ettik. 8 tamgün sonunda flagyle yi keselim ama trifuculana devam. 15 gün veya daha fazla kullanabiliriz.
Hocam burnu hala tıkalı açamadık tuzlu su yapsak zararlı olur mu?

👍 Çok iyi o zaman. İlaçlar işe yaramıyor sanmıştım iyiki kesmedik devam ettik. 8 tamgün sonunda flagyle yi keselim ama trifuculana devam. 15 gün veya daha fazla kullanabiliriz.
hocam kuş hasta ama bizim evin içi de inanılmaz soğuk o da etkiliyordur demeyi unutmuşum. ne yapsak ısıtamıyoruz içerisi ısınsa alttan pencereden soğuk giriyor kuş da üşür illa biz de çok üşüyoruz. yazın eğer iyileşirse daha da düzeleceğine inanıyorum inşallah havalar ısınsın🙏

hocam kuş hasta ama bizim evin içi de inanılmaz soğuk o da etkiliyordur demeyi unutmuşum. ne yapsak ısıtamıyoruz içerisi ısınsa alttan pencereden soğuk giriyor kuş da üşür illa biz de çok üşüyoruz. yazın eğer iyileşirse daha da düzeleceğine inanıyorum inşallah havalar ısınsın🙏
Hayır bu halde olmasının soğukla alakası yok. Soğuk aşırı değilse, ani ısı değişillikleri yoksa ve cereyanda kalmıyorsa zarar vermez.
Serin hava sıvak havadan daha iyidir.

Hayır bu halde olmasının soğukla alakası yok. Soğuk aşırı değilse, ani ısı değişillikleri yoksa ve cereyanda kalmıyorsa zarar vermez.
Serin hava sıvak havadan daha iyidir.
maalesef cereyanda kaldığı için böyle oldu hocam başta bitlenince biz balkona bırakmıştık soğuk almıyor sanıyorduk (her yer kapalı camla) ona rağmen çarpmış rüzgar.. başta ağır astımdı zaten veteriner sağ olsun iyileşti zamanla ama o üşütmenin etkisini atamadı yemeden içmeden kesildi yeni yeni düzeliyor yaşadığına şükrediyoruz.. şu an çok iyi bakıyoruz sayenizde düzelecek inşallah

İnşallah. Dediğim gibi oda sıcaklığından birden balkona alırsanız sorun olur tabi. Ama son bahardan kışa kadar aynı balkonda olsa sorun olmaz. Hatta daha sağlıklı bile olabilir. Şehriniz çok mu soğuk ? Hangi ildesiniz ?

Merhaba hocam. Bir sıkıntı yok gibi şu an yem yiyor kabarıklık yok ayakları sıcak değil ama eskiden buz gibi olurdu soğuk da değil normal ısısında ve çok enerjik hep çıkıp uçmak istiyor ötüyor. Gün içinde uyuyor yine de.. uyuya uyuya büyüyecektir belki daha tam hastalığı atlatamamış da olabilir. Geviş getirme olayı çözülmedi bir tek

İnşallah. Dediğim gibi oda sıcaklığından birden balkona alırsanız sorun olur tabi. Ama son bahardan kışa kadar aynı balkonda olsa sorun olmaz. Hatta daha sağlıklı bile olabilir. Şehriniz çok mu soğuk ? Hangi ildesiniz ?
Aksine sıcak bir ilde yaşıyoruz antalyadayız ama iki üç haftadır hava inanılmaz soğuk biraz bizim evden de kaynaklı ama bi anda çok soğudu hava eksilere düştü geceleri. etkilenmemesi için elimizden geleni yapıyoruz, ev büyük olunca onun durduğu oda geceleri daha soğuk oluyor her yer balkon bir de. yerini değiştirince de huzursuz oluyor havalar ısınınca etkilenmeyecektir umarım

Gün içinde uyuyor demekle kastınız ne ? Ne kadar uyuyor günde 2 saati geçiyor mu toplamda ?

Vilmectin -- ilk kullanimda 15 gün arayla enseye tek damla sonra 45 -50 gün arayla enseye tek damla Ayrıca yuvalık içine ve kafesin belirli köşelerine
-- Akartox -- serperek kullanabilirsiniz Akartoxun kuşlara hiçbir zararı yoktur Bit pire haşere gibi şeyleri uzak tutar Yemin içine de katılabilir kuşlar yesede zararı yoktur
Ayrıca -- Bilotic te ile 2 lt suya 20 CC ( ölçüyü kaçırmayın) ilave edip kafes ve tüm malzemeler yıkayın

Gün içinde uyuyor demekle kastınız ne ? Ne kadar uyuyor günde 2 saati geçiyor mu toplamda ?
evet 2 saati rahat geçiyor. gün içinde akşam dörde kadar kimse evde olmuyor onunla alakası olabilir mi? 2 saatten fazla uyuduğuna da annemle kardeşim bir saat öğlen eve geliyor ordan biliyorum o zaman da uyuyor olurdu. şu an baktım şu anda da uyukluyor mesela

Muhabbet kuşlarını dışarıya alıştırma süreci baharda başlar

Vilmectin -- ilk kullanimda 15 gün arayla enseye tek damla sonra 45 -50 gün arayla enseye tek damla Ayrıca yuvalık içine ve kafesin belirli köşelerine
-- Akartox -- serperek kullanabilirsiniz Akartoxun kuşlara hiçbir zararı yoktur Bit pire haşere gibi şeyleri uzak tutar Yemin içine de katılabilir kuşlar yesede zararı yoktur
Ayrıca -- Bilotic te ile 2 lt suya 20 CC ( ölçüyü kaçırmayın) ilave edip kafes ve tüm malzemeler yıkayın
teşekkürler bakalım bi

şimdi içeriye gittim baktım yine hafif kabarmış ayaklar buz gözler kapalı uyku modunda. iyileşeceğine olan inancımı kaybediyorum artık hocam evdeki herkesin psikolojisi bozuldu kuşla yatıp kuşla kalkıyoruz ya. yem yiyor ediyor ama hala aylardır jilet göğsü var en çok da bu geçmiyor buna üzülüyorum nereye gidiyor bu yedikleri anlamıyorum. elimizden başka ne gelir bilmiyorum gerçekten çok üzülüyoruz hepimiz neden düzelmiyor sizce bir yerde yanlış mı yapıyoruz? iştah açıcı veya sindirim düzenleyici probiyotik falan kullansak olmaz mı

evet 2 saati rahat geçiyor. gün içinde akşam dörde kadar kimse evde olmuyor onunla alakası olabilir mi? 2 saatten fazla uyuduğuna da annemle kardeşim bir saat öğlen eve geliyor ordan biliyorum o zaman da uyuyor olurdu. şu an baktım şu anda da uyukluyor mesela
Gece rahat uyuyor mu peki kaçta uyuyor mesela ? Gece ışığının açıldığı oluyor mu

bir de size bir şey anlatmak istiyorum başta anlatmayı unutmuşum. bu kuş yine aynen böyleydi biz konyaya gidecektik dedim kesin ölür bu kuş orda soğuktan. uzun kalacağımız için mecbur götürdük ama düşüncemizin aksine kuş o kadar düzeldi ki.. hem soba hem kalorifer çalışıyordu ötmesi asla durmadı asla uzun uyumadı hep uçtu neşesi tüyleri hep yerli yerindeydi bir an bile kabarmadı sıcakta sonra biz geri döndük tekrar eski halini aldı sorunu tamamen üşümekle mi alakalı onu da anlamıyorum

Oda sıcaklığı kaç derece? Ve nem oranı nedir? Termometreniz var mı?

Oda sıcaklığı kaç derece? Ve nem oranı nedir? Termometreniz var mı?
termometre yok maalesef. ama kuşta şunun farkındayım baştan beri elimde ısınınca veya altına suyunu koyunca tüm modu düzeliyor kabarması geçiyor yaslanıyor o kavanoza, sıcaga keyfi yerine geliyor anlayamadım vallahi.. dün gece koymayacaktım baktım kabarmış biraz kanatlarını titretiyor koydum yine. bayağı üşüdüğünü düşünüyorum

Geri