Muhabbet Kuşu Ses Kısılması

Nazan-

Yeni Üye
Sayfanız çok aydınlatıcı. Bunun için çok teşekkür ederim. Benim sorunum 2,5 yaşında erkek muhabbet kuşum Eylül ayı başında zaman zaman sesi kısılıyordu. Ekim sonunda özellikle geceleri ses çıkarmaya başladı. Veteriner nebulizator ile Ventolin ve Cortair tedavisine başladı. O çok fayda sağlamayınca 1 hafta Neocure kullandık. Arada Amınısol vitamin takviyesi verdik.O da olmadı. Bu kez Vitaform kullandık. Vitaformun içinde B ve C vitamini vardi.O biraz iyi geldi sanki. Gece sesleri kesildi. Fakat göğsünde pıt pıt ses var. Ayrıca yem yedikten sonra kusuyordu. Ben sayfanızda Mikostatin e rastladım. 6 gün kullandım. Kusma azaldı. Bugün Entrobac verdim. Dışkı güzel normal. Kabarma yok. Hala göğsünde pıt pıt ses var. Ses kısık. Hapşırıyor. Kusmuyor , kusacak gibi oluyor. Kanatlarını açıp ,kendini küçültüp tuhaf hareket yapıyor. Çok iştahlı olmasa da yem yemeye çalışıyor. Dışarda kar var. Veterinere götüremíyorum. Daha çok üsür diye. Tavsiyenize ihtiyacım var. Nolur yardım edermisiniz. Çok teşekkür ederim.

Sayfanız çok aydınlatıcı. Bunun için çok teşekkür ederim. Benim sorunum 2,5 yaşında erkek muhabbet kuşum Eylül ayı başında zaman zaman sesi kısılıyordu. Ekim sonunda özellikle geceleri ses çıkarmaya başladı. Veteriner nebulizator ile Ventolin ve Cortair tedavisine başladı. O çok fayda sağlamayınca 1 hafta Neocure kullandık. Arada Amınısol vitamin takviyesi verdik.O da olmadı. Bu kez Vitaform kullandık. Vitaformun içinde B ve C vitamini vardi.O biraz iyi geldi sanki. Gece sesleri kesildi. Fakat göğsünde pıt pıt ses var. Ayrıca yem yedikten sonra kusuyordu. Ben sayfanızda Mikostatin e rastladım. 6 gün kullandım. Kusma azaldı. Bugün Entrobac verdim. Dışkı güzel normal. Kabarma yok. Hala göğsünde pıt pıt ses var. Ses kısık. Hapşırıyor. Kusmuyor , kusacak gibi oluyor. Kanatlarını açıp ,kendini küçültüp tuhaf hareket yapıyor. Çok iştahlı olmasa da yem yemeye çalışıyor. Dışarda kar var. Veterinere götüremíyorum. Daha çok üsür diye. Tavsiyenize ihtiyacım var. Nolur yardım edermisiniz. Çok teşekkür ederim.
Öncelikle geçmiş olsun Rabbim şifasını versin. Ben bilgili değilim fakat buradaki bilgili arkadaşlar sizden fotoğraf ve video isteyeceklerdir..bence siz foto ve video atarsanız onlar içinde sizin içinde daha kolay hızlı olur

İyi niyetiniz ve verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Foto ve video için nasıl yüklerim araştırayım. Tekrar teşekkür ederim.

İyi niyetiniz ve verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Foto ve video için nasıl yüklerim araştırayım. Tekrar teşekkür ederim.
Burdan yorum Yazdığınız yerde araç işaretinin yanında link ekleme yeri var oraya şimdi size vereceğim linkten görsel ekleyip yukleye basın sonrasında karşınıza linkler çıkacak görsele ait orada Resim Direkt Link olan kısmı kopyalayip. Burada ki cengelin yaninda olan görsele yerine linki yapıştırın ekle diyin tamamdir. Video hiç denemedim onun içinde şimdi araştırma yapayım. Siz görseli yüklerken buraya. Buyrun bu görsel yükleme linki

Çok yardımcı oldunuz. Yarın çekip yüklemeye çalışayım. Kuşun durumu daha net olur. Tekrar teşekkür ederim. Herşey gönlünüzce olsun.

Mikostatin (mantar ilacı) kullandıktan sonra kusma azalmışsq demek ki kuşta mantar vardı ve ilaç doğru tedaviydi. Siz 14 güne tamamlayın mantar ilacını,devam edin 8 gün daha ilacı yeni kestiyseniz devam ediniz sabahleyin.

Bu arada ilaçların dozajlarını yazınız suya mı kattınız yoksa ağzına mı damlattınız detay veriniz.

Kuşun güncel videosunu video sesi açık ve net görüntü olacak şekilde video sabit çekilerek paylaşılsın,kuşun kuyruğu falan yandan duruşu görünsün.
Kuşun son yaptığı dışkılarının fotosunu da flaşsız ve net çekip paylaşın.
Hassas terazi varsa kuşu tartın,kaç gr çıktığını yazın buraya.

Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya youtube
Bu siteleri kullanarak görüntü yükleyebilirsiniz. Yükledikten sonra linki buraya atın,bakalım.
Zaman kaybetmeyin.
Ayrıca sabahleyin iyot lugol %2 lik alınız,bulamazsanız %5 lik alın. Koca şişe almayın,küçük şişe yeterli,10 ml bile yeter artar bile.
Eczaneden alın. Sadece iyot damla olacak. Alınca haber verin,kullanmayın hemen ama. Kuşa bir bakalım. Siz yine de iyotu alın ama.

Mesajımı görür görmez, Mikostatine yarım suluğa 10 damla şeklinde başlayın tekrar. En az 10 daha devam edeceksiniz gelişmelere göre karar veririz. Beautibird hocamın dediği gibi İyot da bulunsun elinizde her an kullanmamız gerekebilir.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. İlk önce ,Cortair haftada 2 gün,Ventolin haftada 1 gün kullanıldı.Sonrasinda Neocure 25 ml suya 2 pirinç tanesi kadar 7 gün kullandık. Amınısol 50 ml suya 2 damla kullanıldı. Bunlar iyi gelmedi. Vitaform ve içine vitamini veteriner pet şişede hazır verdi. Ben o suyu direkt suluğuna koydum. Bu nispeten gece seslerini ve kusmalari azalttı. 10 gün kullandık. İlacı kesince kusma arttı. Sitenizde Mikostatin ve Entrobac tavsiyenize rastladım. Hayatta herşey gönlünüzce olsun 🙏. Mikostatin 6 gün yarım suluga 6 damla kullandım. 5 gün, 14 gün gibi yorumlarınızda okudum. Gun konusunda tedirgin olduğum için sizi rahatsız ettim. Dün Entrobac verdim. O zaman 8 gün daha Mikostatin e devam edeyim. Arada başka bir şey vermeyim dimi ? Video ve resim yükleyeceğim. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Sizlere ve bütün sevimli dostlarımıza sağlıklı günler dilerim.

Değerli hocalarım. Video ve resim paylaşmayı becerdim umarım. Uzun yazdım ,vaktinizi aldım özür dilerim. Ceryanda kalmadı. Dediğim gibi Eylül başından beri terslikler var. Yaz dönemi fazla banyo yaptı. Çok titiz,temiz bakmaya çalışıyorum. Suyu hergun değişir, kafes hergun temizlenir. Sadece dışarda dışkısını yediğini görürdüm. Şu anki sorun pıt pıt ses, seste kısıklık, neşesi yok, hapşırık, yem yedikten sonra kusma hareketi. (Birkaç hafta önce salyalı ve salyasız kustuğu olmuştu. Koku yoktu)Tavsiyeniz üzerine bugün Mikostatin e tekrar başladım. 14 güne tamamlayacağım. İyot damla alacağım. Tekrar teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim.

Son düzenleme:
Aslında akşam yatmadan suluğunu alın. Yarın sabah 9 gibi çeyrek suluğa 1 damla iyot katarak verin. Saat 15 de tekrat mikostatinli suya dönün. İyota tepkisini görelim.

Ama tam dediğim gibi uygulayın yoksa yanıltır bizi.

Yardımınız için çok teşekkür ederim.🙏 Ama hemen iyota baslayacağımızı bilemediğimden bugün Minostatin suyuna ilave ettim. Bu nedenle bugün iyot almamıştım. Saat itibarı ile şuan alma şansım yok. Yarın alıp ,bir sonraki gün iyotu vereyim, sizi bilgilendireyim olurmu.

Son düzenleme:
Geri