Muhabbet Kuşu Ses Kısılması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nazan-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Toparlama var diyorsunuz ama. Kuşun güncel videosunu ve son dışkılarını paylaşınız günlük

Kuşumun ve dışkı resmini yükledim. Bugün sesi çıkmıyor o nedenle bekledim biraz, size doğru bilgi vereyim diye. Ama akşamki hala aynı bugunde. Dün iyot damla verdim. Ondan sonra durgunlasti.Hafif ishal oldu sonra düzelmişti. Bugün yine diski sulu. Pıt pıt sesi ve hırıltılı sesi yok. Yem yiyor su içiyor. Ama uykulu halı var. Mikostatin 10.gunu . Devam edeyim mi hocam ?

Kuşumun ve dışkı resmini yükledim. Bugün sesi çıkmıyor o nedenle bekledim biraz, size doğru bilgi vereyim diye. Ama akşamki hala aynı bugunde. Dün iyot damla verdim. Ondan sonra durgunlasti.Hafif ishal oldu sonra düzelmişti. Bugün yine diski sulu. Pıt pıt sesi ve hırıltılı sesi yok. Yem yiyor su içiyor. Ama uykulu halı var. Mikostatin 10.gunu . Devam edeyim mi hocam ?
Dışkıyı sulu görünce panik oldum. Şuan iyi. Mikostatin 14 gün demiştiniz. 14 gün vericem. İyot damla bir daha verilecekmi? Hangi durumda tekrar vermem gerekli? İkide bir yazıp rahatsız etmek istemiyorum. Rahatsızlık verdim özür dilerim. Yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim.

Akşam suluğu alıp yarın saat 9 da yine çeyrek suluğa 1 damla ilaç damlatın saat 15'e kadar, sonra suyunu alıp 17 de mikostatinli su verin. Bir ihtimal iyot iyi gelmiş olabilir ama az içti sonuçta.

Merhaba hocalarım. Dün Mikostatin in 14.günü idi ve bitti. Çok şükür kusma ve gaga altı şişlik kalmadı. Çok çok teşekkür ederim. Fakat korktuğu ve heyecanlandığı zaman bu pıt pıt sesi çıkartıyor. Her zaman olmuyor. Sesi hala net değil ve çok nadir ötüyor. Dışkı bazen iyi bazen sulu. Tüy döküyor belki o yüzden. Fakat sesi için endişeliyim. Vitamin ve probiyotik henüz vermedim. İlaç dün bitti, bugün dinlensin diye. Sizi rahatsız etmek istemiyorum. Kusuruma bakmayın. Fakat bir sorum olacak. Söylediğiniz aralıklı günlerde iki kez İyot damla kullandik. Tekrar İyot damla vermem gerekli mi?

Solunum yolu enfeksiyonu var muhtemelen. 5-7 günlük enroflaksasin etken maddeli ilaç kullanabilirsiniz. Ama öncesinde yarın çeyrek suluğa 1 damla iyot katarak verin. Ertesi gün ilaç alırsınız.

Sağolun hocam. İlk başta yaşadıklarımızı ve kullandıklarımizi yazmıştım. Veterinerde solunum yolu demişti o zaman. Bu konuda da ilaç kullandık fakat kurtulamiyoruz bir türlü. Dediğiniz maddeli ilacı temin edicem. Teşekkür ederim.

Sağolun hocam. İlk başta yaşadıklarımızı ve kullandıklarımizi yazmıştım. Veterinerde solunum yolu demişti o zaman. Bu konuda da ilaç kullandık fakat kurtulamiyoruz bir türlü. Dediğiniz maddeli ilacı temin edicem. Teşekkür ederim.
Antibiyotik kullandınız mı yani? Hangi dozda kaç gün ve hangi antibiyotiği kullandınız? Önce iyot uygulayın 2 gün üstüste.

Antibiyotik kullandınız mı yani? Hangi dozda kaç gün ve hangi antibiyotiği kullandınız? Önce iyot uygulayın 2 gün üstüste.
Evet hocam antibiyotik kullandık. Neocure 25 ml suya 2 pirinç tanesi kadar 7 gün. Sonrasinda Vitaform 10 gün kullandık. Bunun dozajiını veteriner suya hazırladı . Ben hazır suyu verdim kuşa.Ama ilk başta Nebulizator ile Cortair haftada 2 gün, Ventolin haftada 1 gün yaklaşık 1 yada 1,5 ay kullandık.Eylül den beri sorun var. Notlarıma baktım ilk başta veteriner yine kendi hazırladı su içinde ilacı. Onu da Enrofloksasin diye not almışım. Oda iyi gelmemişti yaklaşık 3 ay önce. Şimdi söylediğiniz şekilde 2 gün iyot kullanayım.

Demekki sorun bakteriyel enfeksiyon kaynaklı değil. Siz yarın 4 saat susuz bıraktıktan sonra çeyrek suluğa 1 damla iyot katarak verin akşam 22-23 gibi gelişmeleri yazın.

Geri