Muhabbet kuşum aç, yem kırıyor ama yemiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eminesc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Elle mi besliyorsunuz yoksa mama kabına koyup yemesini mi sağlıyorsunuz ?

Mama verme sıklığını azaltın ki yem kırmaya alışsın. Siz mama verdiğiniz sürece yem yemez.

Mama verme sıklığını azaltın ki yem kırmaya alışsın. Siz mama verdiğiniz sürece yem yemez.
Sabah ve akşam yiyor biraz. Aradaki zaman boyunca hep uyuyor. Az da olsa yem yiyor. Daha önce mama vermediğim zamanlarda aç kalıyordu ve elime gelip benden birşeyler istiyordu. Vermezsem aynısı olur diye korkuyorum. Zaten mamayı da doyacak kadar yemiyor. Günde en fazla yediğinde 2-2,5 çay kaşığı yiyor.

Bir kere bile yem kurmış yemişse mamayı önce günde bir defaya düşürün 3-4 gün sonra kesin

Bir kere bile yem kurmış yemişse mamayı önce günde bir defaya düşürün 3-4 gün sonra kesin
Baştan beri sorunu yem kırıp kırıp içini bırakmasıydı. Çok yem kırıyor ve içinden üç beş tane ancak yiyor. Kursağı sürekli boş. Bu durum hala devam ediyor. Yine de mamayı bırakmalı mıyım?

Kuş şuan çok zayıf. Göğsü çok belirgin bir şekilde jilet gibi ve et, kas hiçbir şey yok. İki üç aydır sadece kabarıyor ve uyuyor. Onca ilaçtan sonra da durumunda hiç değişiklik yok.

Kuşa verdiğiniz ilaçları yazar mısınız ? Dozlarını ve ne kadar süre kullandığınızı da yazın tarihleri hatırlıyorsanız onu da yazın. Kuşun ağzına damağına ve boğazına bakın lezyon var mı ?

Besleme yapmaya devam edin.
Güncel video ve son dışkıları paylaşın

Kuşa verdiğiniz ilaçları yazar mısınız ? Dozlarını ve ne kadar süre kullandığınızı da yazın tarihleri hatırlıyorsanız onu da yazın. Kuşun ağzına damağına ve boğazına bakın lezyon var mı ?
11 Nisan'da baytril 3 damla, nervit 3 damla, vitaform sabah 7 gün
Akşam antihistamin 3 damla
Sonrasında 4 gün denflor probiyotik
10 gün sonra 3 günde bir suyuna iç parazit ilacı damlattım, adını bilmiyorum. Sonra kusmaya başladı. 10 gün sonra Veteriner kusma ilacı verdi. Kusmaya devam etti. Bir hafta on gün sonra da bu triflucan ilaca başladım. Veteriner ağzına boğazına baktı birşey yok dedi. Röntgen de çektirdim bir şey çıkmadı. Veteriner iç parazit teşhisi koydu o kadar.

Dışkısı bazen koyulaşıyor ama genelde yeşil ve sulu

Kuşta megabacter veya karaciğer rahatsızlığı olabilir. Keşke veteriner teşhis koyabilmiş olsaydı da nokta atışı tedavi uygulasaydık. Şuan iki ihtimalin hangisine yoğunlaşacağımıza karar vermek zor maalesef. Ama bir yerden başlamak gerek ve ben olsam amphoterisin b temin edip tedaviye başlardım. Suyuna da yarım suluğa 15 damla beyaz sirke katardım ilaç gelene kadar. Yaptığınız mamanın suyuna da 3 damla sirke ekler ayrıca mama suyuna 2 damla prozim plus katarak ilerlerdim.

Son düzenleme:
Kuşta megabacter veya karaciğer rahatsızlığı olabilir. Keşke veteriner teşhis koyabilmiş olsaydı da nokta atışı tedavi uygulasaydık. Şuan iki ihtimalin hangisine yoğunlaşacağımıza karar vermek zor maalesef. Ama bir yerden başlamak gerek ve ben olsam amphoterisin b temin edip tedaviye başlardım. Suyuna da yarım suluğa 15 damla beyaz sirke katardım. Yaptığınız mamanın suyuna da 3 damla ekler ayrıca mama suyuna 2 damla prozim plus katarak ilerlerdim.
Şuan triflucan kullanıyorum. O bittikten sonra mı başlayayım? Çok fazla ilaç kullandı. Biraz dinlense mi bilmiyorum. Veteriner iç parazit teşhisi koydu. Mega bakteri sorduğumda hayır yok dedi. Öyle olsa tüyleri de kötü olurmuş, tüyleri sağlıklı dedi.

Megabacter kesin yoksa o zaman diğer ihtimal karaciğer problemi. Ona yoğunlaşmak gerek. Powerchol ve prozim plus alın. Uzun bir süre bu takviyelerle ilerleyeceğiz. Eğer bahsettiğiniz ilaçları dozunda ve süresinde kullandıysanız geriye karaciğer kalıyor.
Triflucan kaçıncı günü ? Dozu nasıl ayarlıyorsunuz ?

Megabacter kesin yoksa o zaman diğer ihtimal karaciğer problemi. Ona yoğunlaşmak gerek. Powerchol ve prozim plus alın. Uzun bir süre bu takviyelerle ilerleyeceğiz. Eğer bahsettiğiniz ilaçları dozunda ve süresinde kullandıysanız geriye karaciğer kalıyor.
Triflucan kaçıncı günü ? Dozu nasıl ayarlıyorsunuz ?
Triflucan 5. günde. 40 ml suya 4 damla koyuyorum. Mamasının suyuna da aynı miktar suya dört damla koyuyorum. Henüz bi değişiklik yok gibi ama kusması azaldı. Eskiden kafasını sallayarak salyalı kusuyordu şimdi daha az ve durduğu yerde hareketsiz ağzından biraz yem çıkarıyor.

Kan da görmüşse cocsidioz ihtimali de var. Ve baytril çözmez bu hastalığı. Kuş mama yediği için dışkılar da yanıltıcı ip ucu vermiyor. Bence işi riske atmadan veterinerden Tetramezhatine veya sulphamezathine alıp triflucan ile kombin devam etmek olmalı. Her birinden sabah akşam birer damla içmeli. Mamasına katarak da verebilirsiniz ama ilacın tamamını yutması için az mama hazırlayıp tamamını yemesini sağlayın. Tetra almış olursanız mamasına toplu iğne başı kadar az katarak verin sabah akşam.

Triflucan 5. günde. 40 ml suya 4 damla koyuyorum. Mamasının suyuna da aynı miktar suya dört damla koyuyorum. Henüz bi değişiklik yok gibi ama kusması azaldı. Eskiden kafasını sallayarak salyalı kusuyordu şimdi daha az ve durduğu yerde hareketsiz ağzından biraz yem çıkarıyor.
Eğer triflucan dan öncesine göre olumlu gelişme varsa triflucanı kesmeyin. Ama dediğim ilaçlardan birini de alın mutlaka. Bir videosunu da paylaşırmısınız. Tünekteyken çekin. Uyuyorsa yarın çekin.

Geri