Selçuk YÜKSEL
Onursal Üye
Elle mi besliyorsunuz yoksa mama kabına koyup yemesini mi sağlıyorsunuz ?
Çay kaşığıyla veriyorum kendisi yiyor. Çok cıvık olmuyor çok da katı olmuyor.Elle mi besliyorsunuz yoksa mama kabına koyup yemesini mi sağlıyorsunuz ?
Sabah ve akşam yiyor biraz. Aradaki zaman boyunca hep uyuyor. Az da olsa yem yiyor. Daha önce mama vermediğim zamanlarda aç kalıyordu ve elime gelip benden birşeyler istiyordu. Vermezsem aynısı olur diye korkuyorum. Zaten mamayı da doyacak kadar yemiyor. Günde en fazla yediğinde 2-2,5 çay kaşığı yiyor.Mama verme sıklığını azaltın ki yem kırmaya alışsın. Siz mama verdiğiniz sürece yem yemez.
Baştan beri sorunu yem kırıp kırıp içini bırakmasıydı. Çok yem kırıyor ve içinden üç beş tane ancak yiyor. Kursağı sürekli boş. Bu durum hala devam ediyor. Yine de mamayı bırakmalı mıyım?Bir kere bile yem kurmış yemişse mamayı önce günde bir defaya düşürün 3-4 gün sonra kesin
11 Nisan'da baytril 3 damla, nervit 3 damla, vitaform sabah 7 günKuşa verdiğiniz ilaçları yazar mısınız ? Dozlarını ve ne kadar süre kullandığınızı da yazın tarihleri hatırlıyorsanız onu da yazın. Kuşun ağzına damağına ve boğazına bakın lezyon var mı ?
[url=https://hizliresim.com/cxr3x4t]Besleme yapmaya devam edin.
Güncel video ve son dışkıları pay
Şuan triflucan kullanıyorum. O bittikten sonra mı başlayayım? Çok fazla ilaç kullandı. Biraz dinlense mi bilmiyorum. Veteriner iç parazit teşhisi koydu. Mega bakteri sorduğumda hayır yok dedi. Öyle olsa tüyleri de kötü olurmuş, tüyleri sağlıklı dedi.Kuşta megabacter veya karaciğer rahatsızlığı olabilir. Keşke veteriner teşhis koyabilmiş olsaydı da nokta atışı tedavi uygulasaydık. Şuan iki ihtimalin hangisine yoğunlaşacağımıza karar vermek zor maalesef. Ama bir yerden başlamak gerek ve ben olsam amphoterisin b temin edip tedaviye başlardım. Suyuna da yarım suluğa 15 damla beyaz sirke katardım. Yaptığınız mamanın suyuna da 3 damla ekler ayrıca mama suyuna 2 damla prozim plus katarak ilerlerdim.
Evet inceledi iki kez. İç parazit, kan ve enfeksiyon görünüyor dedi.Dışkılar incelendi mi mikroskopla?
Triflucan 5. günde. 40 ml suya 4 damla koyuyorum. Mamasının suyuna da aynı miktar suya dört damla koyuyorum. Henüz bi değişiklik yok gibi ama kusması azaldı. Eskiden kafasını sallayarak salyalı kusuyordu şimdi daha az ve durduğu yerde hareketsiz ağzından biraz yem çıkarıyor.Megabacter kesin yoksa o zaman diğer ihtimal karaciğer problemi. Ona yoğunlaşmak gerek. Powerchol ve prozim plus alın. Uzun bir süre bu takviyelerle ilerleyeceğiz. Eğer bahsettiğiniz ilaçları dozunda ve süresinde kullandıysanız geriye karaciğer kalıyor.
Triflucan kaçıncı günü ? Dozu nasıl ayarlıyorsunuz ?
Eğer triflucan dan öncesine göre olumlu gelişme varsa triflucanı kesmeyin. Ama dediğim ilaçlardan birini de alın mutlaka. Bir videosunu da paylaşırmısınız. Tünekteyken çekin. Uyuyorsa yarın çekin.Triflucan 5. günde. 40 ml suya 4 damla koyuyorum. Mamasının suyuna da aynı miktar suya dört damla koyuyorum. Henüz bi değişiklik yok gibi ama kusması azaldı. Eskiden kafasını sallayarak salyalı kusuyordu şimdi daha az ve durduğu yerde hareketsiz ağzından biraz yem çıkarıyor.