Muhabbet kuşum aç, yem kırıyor ama yemiyor

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eminesc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kan da görmüşse cocsidioz ihtimali de var. Ve baytril çözmez bu hastalığı. Kuş mama yediği için dışkılar da yanıltıcı ip ucu vermiyor. Bence işi riske atmadan veterinerden Tetramezhatine veya sulphamezathine alıp triflucan ile kombin devam etmek olmalı. Her birinden sabah akşam birer damla içmeli. Mamasına katarak da verebilirsiniz ama ilacın tamamını yutması için az mama hazırlayıp tamamını yemesini sağlayın. Tetra almış olursanız mamasına toplu iğne başı kadar az katarak verin sabah akşam.
İkinci tahlilinde ölü parazit gördüğünü söyledi başka birşey söylemedi. Yani kan olduğunu söylemedi. Bilmiyorum bu kuşun neyi var, anlamak çok zor.
 
Cocsidioz da aslında bir parazit türüdür. Hangi paraziti gördüğünü söyleseydi keşke..
 
Cocsidioz da aslında bir parazit türüdür. Hangi paraziti gördüğünü söyleseydi keşke..
Söylemişse bile aklımda değil. Dışkısı bana göre çok sorunlu değil. Yani mama yüzünden sulu olduğunu düşünüyorum. Bugün akşam üzeri iki üç tane normal çok az sulu kaka yaptı. Uçmak istediği zaman uçabiliyor, tüyleri düzgün ama bayağı zamandır tüy dökümüne girmedi. Hiçbir zaman çok kötüleşmedi ama düzelmedi de durum stabil devam ediyor. Ben kilo aldırmak istiyorum çünkü çok zayıf. Aç kalmasın istiyorum. Veterinerin dediği gibi sorun parazitse ölü parazit gördüğünü söyledi o zaman düzelmeliydi.
 
Bence karaciğeri destekleyerek ilerlemek gerek
 
Geri
Üst