Muhabbet kuşum bir anda halsizleşti ve kabarmaya başladı

denizyıldızı

Yeni Üye
Merhaba. Erkek muhabbet kuşumun 2, 3 gündür yavaş yavaş artan bir halsizligi var. Gün içinde sürekli uyuklamaya ve kabarmaya başladı, eski hareketliligi kayboldu. İnce tiz sesler çıkartıyor. Mevsim geçişlerinden dolayı mı bilmiyorum ama tüy döküntüsü de var.Haftada bir ya da İki haftada bir c vitanini veriyorum. Elma sirkesi de veriyordum arada suluguna damlatıyordum ama zararlı oldugunu söylediler. Elma sirkesinden mi etkilendi acaba ne olmuş olabilir? Yardım ederseniz sevinirim.

HgVLWt6z.jpeg
vlRVuX.jpeg

Yarın eczaneden georal ve denflor alın. Yarım suluğa her birinden 2 nercimek tanesi kadar katarak verin. Şimdiden suluğunu alın takviyeler gelene kadar susasın biraz saat 9-10 gibi hazırlayıp verin. Akşam gelişmeleri yazın.
Hasta olabilir ama dışkıdan net hastalık göremedim. Sık sık gelişmeleri yazın.

Tamamdır teşekkürler. Peki bu ilaçlar ne için veriliyor tam olarak, yan etki yapar mı?

Yarın eczaneden georal ve denflor alın. Yarım suluğa her birinden 2 nercimek tanesi kadar katarak verin. Şimdiden suluğunu alın takviyeler gelene kadar susasın biraz saat 9-10 gibi hazırlayıp verin. Akşam gelişmeleri yazın.
Hasta olabilir ama dışkıdan net hastalık göremedim. Sık sık gelişmeleri yazın.
Merhaba, bugün sabah dediginiz şekilde suluguna koyup verdim. Aynı şikayetler devam ediyor ve ek olarak agzını açıp esniyormuş gibi hareket yapıyor kafasıyla, ayakları normalden biraz daha soguk geliyor üşütmüş olabilir mi? takviyeleri vermeye devam edecek miyim?

Esnemeyi sık yapıyorsa eczaneden flagyle veya nidazol ( reçete istenir tanıdıl yoksa ) ikisinden biri ve triflucan alın. Yarım suluğa 6 damla flagyle 8 damla triflucan ve 3 mercimek tanesi kadar da denflor katarak 7 gün verin. 8. Gün flagyle kesip diğer ikisine 14 gün devam. 15. Gün triflucan kesilip denflor ve georal devam edin 3-4 gün. Sonra da georali kesip denflora devam edin.

Esnemeyi sık yapıyorsa eczaneden flagyle veya nidazol ( reçete istenir tanıdıl yoksa ) ikisinden biri ve triflucan alın. Yarım suluğa 6 damla flagyle 8 damla triflucan ve 3 mercimek tanesi kadar da denflor katarak 7 gün verin. 8. Gün flagyle kesip diğer ikisine 14 gün devam. 15. Gün triflucan kesilip denflor ve georal devam edin 3-4 gün. Sonra da georali kesip denflora devam edin.
Fazla yaptıgını görmedim gün içerisinde arada sırada bir kere yapıyor bitiyor. Hafif bir ögürme hareketi gibi, o hareketini yakalayamadıgım için gösteremiyorum. Kursak mantarından şüpheleniyorsanız ardı ardına bir ögürme hareketi yaptığını görmedim. Yeni dışkısının resmini de atıcam siz daha iyi bilirsiniz.
zEt1Dk5A.jpeg
loSMYOTeRsr.jpeg

Denflor ilaç bile değildir. Diğerleri de ağır gelmez korkmayın. Endişeniz de varsa veterinere gitmelisiniz.

Merhaba dediginiz ilaçları anca temin edebildim biraz zor oldu o yüzden tedaviye biraz geç başlamak zorunda kaldım. Dediğiniz dozda ve şekilde ilaçları verdim flagyle yi 1 hafta kullandı ve kestim trıflucan ve denflor ile devam ediyor şu anda. Halsizligi eskisi kadar yok ancak kızgınlaştı, durduk yere ısırıyor. Zayıfladı belirgin bir şekilde elime aldıgımda fark ediyorum. Birkaç gün ekşi bir ağız kokusu olmuştu. Dışkısında da böyle bir degişme var.
4oYjA.jpeg

tP94BFbmvKz.jpeg

Dışkılarda tedavi öncesine göre düzelme var. Ağızda Koku geçti mi? Triflucanın 14 gün kullanımı sonrası 1 hafta kadar sonra dışkıda düzelme olur büyük ihtimalle. Arada anormal gelişme olursa yazın. Onun dışında tedavi bitiminden sonra 1 hafta denflor ve probiyotik devam edip gelişmeleri yazın..

Dışkılarda tedavi öncesine göre düzelme var. Ağızda Koku geçti mi? Triflucanın 14 gün kullanımı sonrası 1 hafta kadar sonra dışkıda düzelme olur büyük ihtimalle. Arada anormal gelişme olursa yazın. Onun dışında tedavi bitiminden sonra 1 hafta denflor ve probiyotik devam edip gelişmeleri yazın..
Tamamdır. Ağız kokusu bugün yoktu. Dediğiniz gibi bir gelişme olursa yazarım, teşekkürler.

Trıflucan ilacını 14 güne tamamladım. probiyotik vermeye devam ediyorum. Herhangi bir sıkıntı yok şimdilik. Sadece kilo kaybı var elime aldıgımda belirgin bir şekilde önceki kilosu ile karşılaştırınca fark oldugunu görüyorum. Dışkısı bu şekilde
BDXup5EJyKo.jpeg

Dışkılar iyi. Kilo da alacaktır zamanla. Geçmiş olsun.

Bir süre her gün devam edin. Denflor dışında probiyotik var mı elinizde ?

1 ay ara vermeden her gün denflora devam. Prozim plus veya probiacti bird veya probac 1000 de sipariş edin onlardan birine de başlarsanız iyi olur.

Geri