Muhabbet kuşum ishal kabarık ve kaşındıkça kepek döküyor son günlerde sürekli ayaklarına bakıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan semiya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ozaman veterinerin ilacına başlayın. Yapabiliyorsanız ağzına bir damla damlatın hatta.

https://hizliresim.com/ac98qfk
Merhaba bugün sabah itibariyle yaptığı dışkılar bu şekilde antibiyotik pek fayda sağlamadı sanki https://streamable.com/z327ym hali de videodaki gibi neşeli oyuncaklarıyla falan oynuyor konuşuyor

Fotoğraftaki ilk dışkıda yem var ve kuşum dün ağzıma gelip konuştuğunda ağzı çürümüş maydonoz gibi kokuyordu vete gidip sizin önerdiğiniz ilaçları mı yazdırayım ne gibi bi yol izlemem lazım röntgen çektirmeli miyim

Hangi ilacı hangi dozda ve ne kadar süre kullandınız ?

Baytril diye antibiyotik veterinerin verdiği bi hap beşe bölüp su ile verin dedi bugün beşinci ve son olan parçayı kullanıcam ve multivitamin vermemi söyledi vet cumartesi ve Salı günü multivitamin verdim

Bu veterinerleri anlamak zor. Ne diye hap verirler ki. Sanki insana antibiyotik kulandıracak. Hap suya karışınca bir süre sonra dibe çöker ve kuşun aldığı doz az gelir. Yüksek ihtimalle Baytril değildir dediğiniz hap çünkü hiç tabletini görmedim ve duymadım. Yeni çıkmışsa bilemem.
Bazen kuşların veterinere gitmiş olmaları bizim işimizi zorlaştırıyor. ( ciddiyim bu konuda )
Size tavsiyem eczaneden triflucan, kontil şurup, ve yazdırabiliyorsanız bactrim şurup almanız olur. Veteriner ense damlası uygulamış mıydı ?

Üzerinde baytril yazıyor muhtemelen yenidir hocam
Ense damlasını temmuzda yaptırmıştım
dediğiniz ilaçları yazdırıp alayım ben kullanımları nasıl olacak

Üzerinde baytril yazıyor muhtemelen yenidir hocam
Ense damlasını temmuzda yaptırmıştım
dediğiniz ilaçları yazdırıp alayım ben kullanımları nasıl olacak
Kontil almayın temmuzda ense damlası yapıldıysa. Diğerlerini alın enjektör ve damlalık da alın. 50 ml suya her bir ilaçtan 8 damla ve probiyotik katacaksınız.

Bu arada dışkılar ne zamandan beri sıkıntılı ? Yeni mi başladı ?

Temmuz da bi ishal olmuştu bu konu başlığında paylaşmıştım probiyotik sedochol falan verdik ishal hali geçmişti tüy döneminde olduğu için ben b vitamini ve probiyotiğe devam ettim geçen hafta cuma dışkıda tekrar değişimler oldu kuşumu da haziran 13 de aldım geldiğinden beri dışkısı bi öyle bi böyle hocam

Temmuz da bi ishal olmuştu bu konu başlığında paylaşmıştım probiyotik sedochol falan verdik ishal hali geçmişti tüy döneminde olduğu için ben b vitamini ve probiyotiğe devam ettim geçen hafta cuma dışkıda tekrar değişimler oldu kuşumu da haziran 13 de aldım geldiğinden beri dışkısı bi öyle bi böyle hocam
Hocam işte bu bilgiler çok önemli ve siz bunu şuan söylüyorsunuz. Kuşta karaciğer problemi de olabilir. Anlattıklarınız ona işaret ediyor. Probiyotik devam etmenize rağmen tekrar bozulması beklenen birşey değil. Siz eczaneden sadece triflucan alın. Antibiyotik eğer gerekirse alırsınız. Ayrıca powerchol sipariş edin.

Tamam birazdan çıkıp alayım triflucanı diğerinide sipariş vereyim karaciğerinde ne olabilir netleştirmek için röntgen çektireyim

Tamam birazdan çıkıp alayım triflucanı diğerinide sipariş vereyim karaciğerinde ne olabilir netleştirmek için röntgen çektireyim
Röntgen çektirseniz sadece büyüme ( yağlanma ) var mı yok mu onu tespit edebiliyor çoğu veteriner. Tam teşhis için endeskopi gerekiyor o riskte alınmaz bana göre. Unuttuğum birşey var carnispeed de sipariş edin. Powerchol dışındakiler bölünmüş bulabiliyorsunuz

Son düzenleme:
Tamam zarar verecek bişeyse önce ilaçları ve powerchol vereyim kullanıp bakalım

Triflucanı aldım şimdi 50 ml suya 8 damla ve probiyotikle karıştırıp mı vereyim bulunsun diye bactrim de aldım carni speet almışım ben evde var röhnfriedin diğerini şipariş vereyim
Bu hepsini ne arayla nasıl vereyim hocam

Suluğunu alın şimdi. 4 saat sonra çeyrek suluğa 6 damla teiflucan katarak verin. Yarın sabahta 50 ml yani yarım suluk 8 damla şeklinde devam edin. Aynı suya 5 damla probiyotik de katın.

Bu arada baytrili kaç gün kullandınız ?

Geri