muhabbet kuşum kursağını hava ile şişiriyor.

nisxnl

Yeni Üye
Erkek muhabbet kuşumda bir süredir videodaki davranışı gözlemliyorum. Sanırım oyuncağına kur yapıyor ama kursak mantarından süpheleniyorum. Ağzından biraz şeffaf su çıkardı. Dışkısı normal görünüyor. Oyuncağını çıkardım fakat doğru mu yaptım? Kursak mantarı tedavisine en azından önlem amaçlı başlasam zararlı olur mu?
https://drive.google.com/file/d/1_H5XYa_zhxT91YsZpYOs4H7WdLkq_thB/view?usp=drive_link

Kursağı balon gibi şişmiş. Önlem amaçlı değil tam tedavi başlamanız gerek. Eczaneden trifuculan alıp yarım suluğa 5 damla şeklinde 14 gün tedavi edin. Tedavinin 10. Günü temas ettiği her yeri/şeyi dezenfekte edin. Kafesteki kaıcı olan kalamar vs bunları da yenileyin.

Kursağı balon gibi şişmiş. Önlem amaçlı değil tam tedavi başlamanız gerek. Eczaneden trifuculan alıp yarım suluğa 5 damla şeklinde 14 gün tedavi edin. Tedavinin 10. Günü temas ettiği her yeri/şeyi dezenfekte edin. Kafesteki kaıcı olan kalamar vs bunları da yenileyin.
hastalığı nedir? kurtarabilir miyim?

Yakından bir videosunu paylaşın o zaman. Neden o kadar uzaktan video çektiğinizi anlamadım. Ayrıca ağzını yakından koklayın

Kursak mantarı,bakteriyel enfeksiyon veya hava keseleriyle ilgili bir durum olabilir. Siz yine de triflucan alın eczaneden bulamazsanız mikostatin alın ve kullanın. Kuş suyundan içmiyor isr sabah 1 damla akşam 1 damla ağzına damlatın yuttuğundan emin olun.
İmkan varsa kuşlar alanında başarılı bir kliniğe de muayene ettirin.

Hocam bize oyun oynamasını değil kuşun genel görünümünü paylaşın. Kursak sürekli mi şiş duruyor sadece kur yaparken mi ?

Sadece kur yaperken şişiriyorsa ve başka hastalık belirtisi yoksa sorun yok demektir. Koku da yok demiştiniz. Dolayısıyla ilaç başlamaya gerek yok.
Probiyotik kullanmıyorsanız başlamanızı öneririm. Ayrıca tüyde gibi geldi bana amino asit içerikli bir ürün kullanmanız iyi olacak.

Geri