Muhabbet kuşum kuruluk hastalığına kapmış ne yapmam gerekiyor daha küçük..

ardakorkmaz

Yeni Üye
Muhabbet kuşum daha 1 yaşında bile değil dişi kuş çok bitkin olduğunu gördüm ve sürekli bir uyuklama halindeydi ve dışkısı ishal sulu gibiydi kuşcuya götürdük dediki kuruluk hastalığı var kuşta dedi ölebilir dedi ama bir tane vitamin verdi onu kullanın dedi belki şansı varsa yaşar dedi ne yapmam gerekiyor kuş için daha küçük..

Bu fotoğrafları hep uyuyor bazende sırtına kafasını gömüyor uyuyor buluyorum iyileşme şansı yoktur değil mi.. ağız çevresi biraz zaten hastalıktan soyulmuş gibi hayvancagizin..

Verdikleri vitamin de bu fayda görür müyüz

Kutunun içeriğini çekip atarmısınız. Ve şuan elinizde herhangi bir antibiyotik varmı? Varsa onunda resmini çekip atın

Öğürme hareketi yapıyormu? Yada kur yapar gibimi çıkarıyor yemleri?
Kafasını ileriye geriye getirip birşeyler çıkarıyor agzindan bakıyorum yem şimdi resimleri de atıyorum ilacın

Kafasını ileriye geriye getirip birşeyler çıkarıyor agzindan bakıyorum yem şimdi resimleri de atıyorum ilacın

Bu yem çıkarma hastaykenmi başladı onu anlamaya çalışıyorum. Kuşlar normal zamanlarda keyifliyken vs. oyuncaklarına vs. yem çıkarırlar. Bu kür kusmasıdır normaldir tehlikeli değildir. Ama hasta ve halsizken yem çıkarıyorsa buda hastalıktan dolayıdır

Bu yem çıkarma hastaykenmi başladı onu anlamaya çalışıyorum. Kuşlar normal zamanlarda keyifliyken vs. oyuncaklarına vs. yem çıkarırlar. Bu kür kusmasıdır normaldir tehlikeli değildir. Ama hasta ve halsizken yem çıkarıyorsa buda hastalıktan dolayıdır
Hocam şöyle diyeyim kus bitkin olmadığı zaman hiperaktifti ağzından yem çıkarıyordu bazen sonra şu son 1 haftadır kuşta değişik şeyler farkettim dedim herhalde hava sıcaktır filan kuş halsiz olmuştur dedim sevmeye çalıştim elimde direkt uykuya dalıyor tekrar ağzından yem çıkartıyor ama hasta olmadan öncesine bakarak daha çok çıkarmaya başladı birde iştahsızdı her saat uyuyordu bugün kuşcuya götürdüm dedi böyle böyle büyük ihtimalle ölebilir dedi ama şansımızı deneyelim dedi bu ilacı verdi karnına filan bastırdı kuşun öyle detayli baya inceledi kuruluk hastalığına kapmış kardeşim dedi

Kuşum çok bitkin artık zaten dışkısından da farkettim sulu bir dışkı yapıyor Allah büyük inşallah birşey olmaz seviyorduk kuşu şimdi sonuca bakicaz ne oluyor bitiyor

Hocam şöyle diyeyim kus bitkin olmadığı zaman hiperaktifti ağzından yem çıkarıyordu bazen sonra şu son 1 haftadır kuşta değişik şeyler farkettim dedim herhalde hava sıcaktır filan kuş halsiz olmuştur dedim sevmeye çalıştim elimde direkt uykuya dalıyor tekrar ağzından yem çıkartıyor ama hasta olmadan öncesine bakarak daha çok çıkarmaya başladı birde iştahsızdı her saat uyuyordu bugün kuşcuya götürdüm dedi böyle böyle büyük ihtimalle ölebilir dedi ama şansımızı deneyelim dedi bu ilacı verdi karnına filan bastırdı kuşun öyle detayli baya inceledi kuruluk hastalığına kapmış kardeşim dedi

Öncelikle kuruluk hastalığı diye bir hastalık yok detaya girmicem. Ama verdiği ilaç işe yarar. Antibiyotik+vitamin içeriyor. Bu ilacı tam dolu suluğa sadece 3 damla ekliceksin. İlaçlı suyu sabah ve akşam tazeleyin. Kuş bütün gün içsin suyu. İçmezse siz içirin. Hatta şuan hazırlayıp verin..

Yarında eczaneden triflucan şurup yada mikostatin şurup alın. Eğer kusma artarsa bunu kullanabiliriz. Biraz daha erken davranıp tedavi başlasaydın iyileşme yüzdesi artardı. Ama hala geç değil.

Bu arada kuşun aç kalmadığından emin olun. Arada elinizle sevdiği şeylerden yedirin..

Yarın ve öbür gün gelişmeleri yazın takip edelim...

Öncelikle kuruluk hastalığı diye bir hastalık yok detaya girmicem. Ama verdiği ilaç işe yarar. Antibiyotik+vitamin içeriyor. Bu ilacı tam dolu suluğa sadece 3 damla ekliceksin. İlaçlı suyu sabah ve akşam tazeleyin. Kuş bütün gün içsin suyu. İçmezse siz içirin. Hatta şuan hazırlayıp verin..

Yarında eczaneden triflucan şurup yada mikostatin şurup alın. Eğer kusma artarsa bunu kullanabiliriz. Biraz daha erken davranıp tedavi başlasaydın iyileşme yüzdesi artardı. Ama hala geç değil.

Bu arada kuşun aç kalmadığından emin olun. Arada elinizle sevdiği şeylerden yedirin..

Yarın ve öbür gün gelişmeleri yazın takip edelim...
Teşekkür ediyorum abi sağolasın çok makbul geçti ilgilendiğiniz için çok minnettarım kendinize iyi bakın

İlaçtan bir damla ağzına damlatın hemen. Çık geç kalmışsınız sormakta. Madem bir haftadır hasta neden sormadınız. Dışkı resimlerini de paylaşın ve ağzında koku var mı bir bakın.

Kuş ciddi hasta gibi duruyor. Güncel video ve son yaptığı dışkıların görüntüsünü paylaşın. Hızlı olun.

Foto için : hızlı resim com
Video için : streamable.com veya youtube yi kullanabilirsiniz.

Kuşçu kursaktan besleme yapmayı biliyor ise ondan destek alın,gün içerisinde 4 defa 4-5 saat aralıklarla, her öğün 1.5 ml mama veriniz kursaktan. Kursaktan besleme aparatı satılıyor ondan alın petşopçudan ve eczaneden de birkaç tane insülin şırıngası alın,aparatı şırınganın ucuna takın,şırınganın iğnesini çıkarın iğneyle işimiz yok. Mama bilek yakmayacak sıcaklıkta olsun ve mamayı da hızlıca kursağa basmayın. Besleme maması petşoptan satın alın. Bulamazsanız bebekler için satılan mamalardan alabilirsiniz meyveli mesela. Yerse çay kaşığı yardımıyla da yedirebilirsiniz. Aç kalmaması önemli. Kendi yesin karnını doyursun diye de beklemeyin yemezse. Ciddi durumlarda kuşların iştahı kesilir yemezler,müdahale gerekir.

Mamanız şu an yoksa veya bulamazsanız şu tarifi yapın.

Eczaneden de hemen Triflucan şurup alın. Bulamazsanız mikostatin alın. Sabah 1 damla,akşam 1 damla kuşun ağzına damlatın yani içsin yutsun. İlacı verir vermez direkt çıkarır kusarsa yeniden 1 damla verin.
Evde başka kuş varsa ona da bulaşıcı hastalık geçmiş olabilir hasta kuşta bulaşıcı hastalık varsa. Diğer kuşu da gözlemleyin.
Triflucan 14 hafta aralıksız kullanın.

Not: 2 ilacı almayacaksınız,öncelik Triflucan olacak. Bulamazsanız mikostatin alınıp kullanılacak aynı dozajda yukarıda yazdım.

Kuşum çok bitkin artık zaten dışkısından da farkettim sulu bir dışkı yapıyor Allah büyük inşallah birşey olmaz seviyorduk kuşu şimdi sonuca bakicaz ne oluyor bitiyor
Evet Allah büyük ama Allah şifayı(iyileşmeyi) bazı şeylere koymuş vesile kılmış. İlaçlar mesela. O yüzden kuşun hastalığını bilmek ve de gerekli ilacı kullanmak gerekli. Tabiiki geç kalınmış bir durum gibi görünüyor ama yaşayacaksa yaşayacak tabiiki. Siz çaba gösterin elinizden geleni yapın ve buradaki sorulara cevap verin. Kuşunuzun ağzında kötü koku varsa,kursağı şişmiş ise mantar yüksek ihtimal. Ve yukarıda önerdiğimiz triflucan ya da mikostatin kullanılmalı.

Geri