Muhabbet kuşum salyalı yem kusuyor ve dışkısında farklılık var

mügebb

Yeni Üye
Merhabalar. Erkek muhabbet kuşumun bir süre önce normalden daha fazla kabardıgını gördüm ve gözlemlemek için diger kuşlarımdan farklı bir kafese koydum. Popo kısmında ve gögüsünde uzun süredir şişlik vardı. Veterinere götürdügümde kist olabilecegini söylemişlerdi. Bu şişlikler gün geçtikçe indi ve kuşum zayıflamaya başladı. bir iki kere salyalı yem kustugunu gördüm. Dışkısını sürekli kafesin demirlerine fırlatıp duruyordu. Bugün sıvı dışkıladıgını gördüm. Hareketli davranışları var ve sürekli kabarıyor ama kızgınlık döneminde oldugunu düşünüyorum. İlaç olarak truflucan vermiştim daha önce, başka bir kuşumun kursak mantarının ona da bulaşması önlemine karşı. Yarım suluga 6 damla olarak 1 hafta vermiştim. Kuşumun şuan nesi olabilir?
VXBQG6sfuwLd.jpeg
Zce6yi1txln.jpeg

Kuşta en iyi ihtimalle disbiozis ( flora bozukluğu ) var. Stresten de olabilir. Yapılması gereken ilk şey probiyotikle destekleyip birkaç gün gözlemek. Eczaneden, Denflor ( kırmızı kutu ) alın. Evde probiyotik yoksa prozim plus ve probiactibird veya probac1000 alın. Yarından itibaren diğer probiyotik gelene kadar yatım suluğa 1/3 saşe ( 3 mercimek tanesi kadar ) katarak verin. Diğer probiyotik geldiğinde ondan da ek olarak katmamız gerekecek.her akşam dışkı görseli ve gelişmeleri paylaşın takipte kalalım.

Kuşta en iyi ihtimalle disbiozis ( flora bozukluğu ) var. Stresten de olabilir. Yapılması gereken ilk şey probiyotikle destekleyip birkaç gün gözlemek. Eczaneden, Denflor ( kırmızı kutu ) alın. Evde probiyotik yoksa prozim plus ve probiactibird veya probac1000 alın. Yarından itibaren diğer probiyotik gelene kadar yatım suluğa 1/3 saşe ( 3 mercimek tanesi kadar ) katarak verin. Diğer probiyotik geldiğinde ondan da ek olarak katmamız gerekecek.her akşam dışkı görseli ve gelişmeleri paylaşın takipte kalalım.
Denfloru bugünden itibaren vermeye başlayacagım gelişmeleri paylaşırım. Teşekkürler.

İki gündür kullanıyor dışkısı bu şekilde bu fotoğrafı dün çekmiştim.
KOFj57xksCtL.jpeg
UmaQX2x_.jpeg

Kusması devam ediyor mu ?

Özet geçer misiniz ne oldu ve güncel durum nedir..
Kuşun güncel videosunu da paylaşın.
Streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz

Yarın eczaneden kontil ve triflucan alın. 4 saat susuz bıraktıktan sonra 50 ml suya 8 damla kontil katarak verin. Ertesi akşam gelişmeleri paylaşın. Gerekirse triflucana da başlarız.

Yarın eczaneden kontil ve triflucan alın. 4 saat susuz bıraktıktan sonra 50 ml suya 8 damla kontil katarak verin. Ertesi akşam gelişmeleri paylaşın. Gerekirse triflucana da başlarız.
Merhaba 2, 3 gündür kontil veriyorum dediginiz ölçüde dışkısı bu şekilde. Devam edim mi vermeye trıflucan başlamalı mıyım? Ağız şapırdatma ve ince sesler çıkartma gibi şikayetler devam ediyor ek olarak ağzında ekşi bir koku başladı.
piquD7eKt-g4.jpeg

Ertesi akşam gelişmeleri paylaşın dedim siz 3 gün sonra mı paylaşıyorsunuz ? Kontil 3 gün kullanılmaz hemen kesin. Triflucan başlayın 50 ml suya 8 damla katarak verin aynı suya denflor da katın her gün. 14 gün sürecek tedavi.

Merhaba. Kuşuma 14 gün dediginiz dozda trıflucan ve denflor verdim ancak herhangi bir gelişme olmadı. Halsizleşmeye ve kabarmaya başladı. Daha önce belirttigim şikayetleri de devam ediyor. Yem yiyor ancak zayıfladı iyice. Dışkıları da bu şekilde.
RrG2oz.jpeg
quYdpw7Ja.jpeg
WEnjsca.jpeg

Hocam neden gelişmeleri yazmıyorsunuz? Yazın ki ilaç olumlu etki etmiş mi etmemiş mi görelim. Neyse Veterinerden enroflaksasin etken maddeli bir ilaç alın. Aldığınız ilacı yaızn ona göre doz ayarlayalım. Ama hangisini almış olursanız olun. İlacı eve getirir getirmez ağzına bir damla damlatın. İçtiğinden emin olun. Ayrıca Yarım suluğa 6 damla katarak vermeye başlayın. İlacı yazdığınızda doz ayarı yaparız.

Hocam neden gelişmeleri yazmıyorsunuz? Yazın ki ilaç olumlu etki etmiş mi etmemiş mi görelim. Neyse Veterinerden enroflaksasin etken maddeli bir ilaç alın. Aldığınız ilacı yaızn ona göre doz ayarlayalım. Ama hangisini almış olursanız olun. İlacı eve getirir getirmez ağzına bir damla damlatın. İçtiğinden emin olun. Ayrıca Yarım suluğa 6 damla katarak vermeye başlayın. İlacı yazdığınızda doz ayarı yaparız.
Siz 14 gün kullanın tedaviyi bitirin dediginiz ve şuana kadar herhangi bir degişiklik olmadıgı için ilacın tesir etmesini bekledim, yazamadım. kusura bakmayın daha dikkatli olucam. Dediginiz etkide ilacı aldıktan sonra size haber vericem tekrar.

Merhaba. Veterinerlerin çogunda ilaç yoktu. bugün gittigim yerde bulabildim ilacın adı Baytril %2.5. İlacın tamamı maliyetli olduğu için şırınga ile verdiler.

Çeyrek suluğa 3 damla katarak verin suyu her gün yenileyin.

Denflor da katın 7 gün kullanacaksınız ama gelişmeleri yazın.

Geri