Muhabbet kuşum salyalı yem kusuyor ve dışkısında farklılık var

Koku ve kabarma sorununun düzelmesi demek tedavi doğru demek.

Videodaki kabarmasından bahsediyorsanız o sorun değil. Sağlıklı kuşlarda üşüdüklerinde, heyecanlandıklarında veya korktuklarında geçici kabarırlar..

Sürekli agzını şapırdattıgı için baktım ve dilinde beyazlık oldugunu fark ettim. Bu normal mi?
wRRd53.jpg

Son düzenleme:
Dilinde beyazlık göremedim. Sorun yok gibi. Sizin gördüğünüz beyazlık fotoya tam yansımış mı?

Evet görünüyor. Yara olmuş gibi. Kuşun damak kısmını da kuşu zorlamadan incitmeden kontrol etmeye çalışır mısınız videoya çekmenize gerek yok,siz bakın ve söyleyin, orda da yara var mı beyaz veya sarı lezyon var mı bi kontrol edin..
Ve ağzında kötü koku var mı?

Evet görünüyor. Yara olmuş gibi. Kuşun damak kısmını da kuşu zorlamadan incitmeden kontrol etmeye çalışır mısınız videoya çekmenize gerek yok,siz bakın ve söyleyin, orda da yara var mı beyaz veya sarı lezyon var mı bi kontrol edin..
Ve ağzında kötü koku var mı?
Damagına baktım herhangi bir şey yok. Koku var ama çok degil önceden daha fazlaydı.

Sık gözlem yapın o lekede büyüme veya fazlalışma olursa yazın. Damağını da kontrol edin ara ara.
Kuşta olumlu gelişme oldu mu baytril sonrası?

Tedavinin 5. Günü hala gelişme olmamış olursa baytrili kesip flagyle başlamak gerekecek. Reçete isyerler şimdiden yazdırın derim. Çünkü geç kalmamalıyız.

Tedavinin 5. Günü hala gelişme olmamış olursa baytrili kesip flagyle başlamak gerekecek. Reçete isyerler şimdiden yazdırın derim. Çünkü geç kalmamalıyız.
Tedavinin 5. Gününü geçmişti yazdıgımda. Baytrili kestim, dediginiz flagyl ilacı aldım. Ne kadar dozda vermeliyim?

Yarım suluk 8 damla yine probiyotikle beraber.

15 gün civarı duruma göre karar veririz.. Gelişmeleri yazarsınız.

Yaklaşık 1 haftadır ilaç kullanıyor. Artık agzının da tüylerinin de kokusu geçti. Kabarması da eskisi gibi degil, dışkısı bu şekilde
pDMNXP.jpg

İyileşmeye başladı diye tedaviyi keameyin sakın. Sık yapılan büyük hatadır bu.

Geri