Muhabbet kuşum şeffaf sıvı kusuyor

İlaçların ( largopen teiflucan ) her birinden 1'er damla ağzına damlatın ve yuttığundan emin olun. Gece yatmadan önce tekrarlayın ve sabah yine tekfarlayın. Şiddetli bir salmonella geçiriyor. Daha önce Sorularımızı yanıtlasaydınız kuşu çoktan kurtarmıştık.
Sabah damlatmıştım saat 2 gibi. Tekrar mı yapayım? Maalesef ailem mğdahale ettiği için veterinere göre hareket etmek durumunda kaldım yoksa sizin dediğiniz gibi ilerlemek istedim

Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı birkaç dışkının görüntüsünü paylaşın

Besleme yaptınız mı? Yapmadıysanız bilen birileri kursaktan beslesin 1.5 ml mama verilsin ılık.

Yemek yemediyse hızlı olup besleme yapılsın. Bilmiyorsanız internetten kursaktan besleme nasıl yapılır izleyin. Petşoptan 2 numaralı muhabbet kuşu besleme aparat ucu alın,eczaneden de birkaç tane şırınga alın iğneyle işimiz yok. Aparatı şırınganın ucuna takın. Mamayı içine çekin 1.5 ml. Sonra parmağınız ile şırıngaya vurun içinde hava kalmasın. Mama bilek yakmayacak ısıda olsun.
Kursaktan azar azar mama basılarak verilsin. Birden basmayın. Yemek borusu soluk borusu ayrımı da önemli. Video izleyin ya da bilen birileri varsa ona besleme yaptırın,petşopçulara sorabilirsiniz biliyorlarsq.
Petşoptan muhabbet kuşu maması da alabilirsiniz versele laga a21 nutribird olabilir. Bulamazsanız başka alın 50 gr de yeterli olur şimdilik.
Vaktiniz yok. Hızlı olmanız gerek. Ve besleme mutlaka şart.

Triflucan ve largopen verdiler. Bir de karaciğerini desteklemesi içi. Başka bir ilaç daha. Başını vs çeviriyor ama ayaklarını vücudunu kullanamıyor. Bir kaç gündür yemem yiyor gibi gözüküyordu ama yemiyormuş. Yemediği için böyle olabilir mi veya ilaçtan. En azından bir şey yapmayı deneyebilirim oturup beklemektense. Napabilirim

Baş çevrilmesi salmonelladan olur,salmonella bakteridir. Ölümcüldür.
Selçuk beyin dediği tedavi ile ilerleyin.
Ve mutlaka beslenme şart.
Vakit kaybedildiği için kuşun kurtulma ihtimalini düşük görüyorum buna da hazırlıklı olun.

Çok teşekkürler şimdi yapmaya başladım. İlaç vermeye devam edelim mi? Saat 2 de vermiştim en son ilk kez bugün verdim. Bir de şöyle arada hareket etmeye çalışıyor kendisi böyle duruyor.

İlaçların ( largopen teiflucan ) her birinden 1'er damla ağzına damlatın ve yuttığundan emin olun. Gece yatmadan önce tekrarlayın ve sabah yine tekfarlayın. Şiddetli bir salmonella geçiriyor. Daha önce Sorularımızı yanıtlasaydınız kuşu çoktan kurtarmıştık.
Ölçü yazıyor.

Bu aparattan yok olan veteriner de çok uzakta. Ağzına biraz koyup yutmasını denesem? Arada yutkunuyor gibi
Deneyin,normal şırınga ile ağızdan verebilirseniz ve yerse,o şekilde devam edin. Çay kaşığı ile vermeye çalışın. Yutması gerek ama. Yutmadıktan sonra anlamı yok. Bu yüzden kursaktan besleme yapılır zaten.
Bahsettiğim aparatı da petşoptan alacaksınız zaten

Deneyin,normal şırınga ile ağızdan verebilirseniz ve yerse,o şekilde devam edin. Çay kaşığı ile vermeye çalışın. Yutması gerek ama. Yutmadıktan sonra anlamı yok. Bu yüzden kursaktan besleme yapılır zaten.
Bahsettiğim aparatı da petşoptan alacaksınız zaten
Az önce çırpındı biraz ötmeye çalıştı ama ötemedi gibi başını da çeviriyor kuyruğunu kaldırıp ama ayaklarını kullanamıyor. Veteriner de nebulizatör ile hava verebiliriz ama besleyemeyiz kendinde degilse dedi.

Şimdi 0.3 mş daha birde yatmadan önce 0.3 ml hücum dozu yapmanız lazım. Benim dediğim şekilde ilerlememenize değil geç kalmanıza kızdım. Yoksa veteriner doğru tedavi uyguladığı sürece veterinere gitmek daha doğru tabiki.

Şimdi 0.3 mş daha birde yatmadan önce 0.3 ml hücum dozu yapmanız lazım. Benim dediğim şekilde ilerlememenize değil geç kalmanıza kızdım. Yoksa veteriner doğru tedavi uyguladığı sürece veterinere gitmek daha doğru tabiki.
Veterinere göre ilerledik zaten. Sizin mesajınızı gösterdim sonrasında bh tedaviye başladı. Yani biz de bilemedik veterineri mi burayı mı dinleyeceğimizi. Çünkü iki tarafta farklı bir şey diyordu ve benim kuşum çok bir belirti de göstermemişti. Bizi de anlayın lütfen napacağımızı şaşırdık. Hiçbir şey yemiyor göğsüne dokunduğumda bıçak gibi. Dediğiniz aparatı alsam yedirebilecek miyim bilmiyorum ilacı versem ilacı yutacak mı onu da bilmiyorum napacağımı şaşırdım. Kuşçuya sorduk o da kuruma hastalığı olmuş dedi

Hocam şuan kimi dinlesem acaba için vakit yok. İlaçlarını aksatmadan dediğim sıklıkta verin yarın 3 doz verin mesela.

Geri