Muhabbet Kuşum Yeni Olmasına Rağmen Kafesin Üstüne Çıkıyor

akatshi

Yeni Üye
Merhabalar yaklaşık 3 gün oluyor. Kuşumu evcilleştirmek ve bir an önce yakın tutmak için uğraşmama rağmen yalnızca kafeste kafasını sevdiriyor , dışarıda tutmak imkansız ve klima (en yüksek bölüm)'ün üstüne çıkıp oradan alınması ancak ve ancak yorulup bir oradan oraya uçup anlamsızca çarpıp sonrasında yere düştüğünde alabiliyorum. Ki 1 kere oldu bu sonrasında da 1 haftalığına kafesin içinde tutmaya karar verdim. Süreç bittiğinde de kafesinden yemini alıp elime yem dökerek yemesini sağlamayı düşünüyorum ama nasıl elimi kafesin içine atacağım ? Ya da nasıl dışardayken ona yaklaşacağım ? Her şekilde benden korkuyor ve elimi bir düşman olarak görüyor. Çok küçük fotoğrafını atarım ama 3-5 aylık olması lazım daha göz çerçeveleri çıkmamış. Yaptığım evcilleştirme hamleleri doğru mu ? Ve bundan önceki kuşum ne zaman kafesin en üstüne (parmaklıklara) çıkıp sanki kafasını çıkarmak istiyormuş gibi yapsa çıkartırdım salınık kalırdı ama bu çıkmak istiyor mu istemiyor mu bilmiyorum. Siz ne dersiniz ne yapmalıyım evcilleştirmek için ?

Kuşunuzun güncel videosunu ve son dışkılarını görelim.
Foto için hızlı resim com,video için streameble com ya da youtubeyi kullanabilirsiniz. Kafesin içini de gösterin.

Kafesinden 2 gün dışarı çıkartmayın. Bu süreçte de kafesin içine yavaş yavaş elinizi sokarak kafasını sevmeye çalışın. Ani hareketlerden kaçının. Elinizde yem verebilirsiniz alışması için. Ona kelimelerle seslenin konuşun cicikuşum, oğluşum, babacık falan gibi kelimeler. Ama nazikçe konuşun. Kuşu korkutacak hareketler,gürültülü ortam falan bunlardan uzak durulmalı. Kuşun odasında kedi veya başka hayvan varsa bu kuşu strese sokabilir.
Etrafı tanımasına da izin verin sizi tanımasına da. Kafes içinde parmağınızı uzatın ayağına yaklaştırın parmağınızı tünek gibi kullanmaya çalıştırın. Alışsın yani size. Kuşu asla avuçlamayın ve yakalamak için üzerine üzerine koşmayın ya da havlu falan atmayın bu travmaya sebep olabilir.
Kuşu 3. Gün parmağınıza çıkmasını sağlayıp kafesin üzerine yavaşça bırakın ve ortamı izlesin siz de konuşun onunla hatta elinizde yemliği uzatabilirsiniz. Elinizden yem yerse size güveniyor demektir. Çarpacak yaralanacak sivri şeyler de olmamalı ve perde çekili olmalı ki cama toslamasın.
Klimayı birkaç müddet çalıştırmama gibi durumunuz varsa çalıştırmayın ve klimanın üzerini örtün veyahut kuşun konamayacağı şekilde bir şeyler ayarlayın. Kuşun kafesin sabit bir ortamda durmalı hep ve cerayan almayan bir yerde ve de güneş gören bir ortamda olmalı. Kuşun kafes kapısı hep açık kalsın sabah açın akşam yatacağı vakte kadar açık dursun sonra içeri girsin kapısını örtün. Bu şekilde alışırsa yemek yiyeceği zaman kafesine girer çıkmak istediğinde çıkar ve bu da onun özgür rahat hissetmesini ve de stresten uzak kalmasını sağlar.
Kuşu mutfak gibi ortamlarda pek bulundurmayın özellikle yemek pişirirken ve kapı pencere açıkken kuşun başına bir şeyler gelebilir bunlar olmaması için de düzgün bir ortamda eğitim verin alıştırın. Sürekli durduğu odayı çok iyi bilecektir zamanla. İyice tanımış olur. Diğer odaları da zamanla yavaş yavaş alıştırabilirsiniz tabiiki.

Kuşun kafesinin içinde ayna olmamalı. Kuşa muhabbet kuşu sesi videosu açın gösterin dinletin. Bu kendini güvende hissettirir.
Kuşun yanında ani hareketler yapılmamalı. Kuşun odasının kapısı örtük olmalı ki başka odaya kaçmasın. Öncelikle her zaman duracağı odasını iyice öğrenmeli.
Erkek kuşlar eğitime çok açıktır yetişkin erkek bile alsanız eğitilebilir. Hatta dişiler bile eğitilebilir. Fakat kuş travma geçirmiş ise kötü muameleye maruz kalmış ise ya da sahibi eğitmeyi bilmiyor ise kuş yabani hareketler sergileyebilir.

Kuşun kafesinin içinde ayna olmamalı. Kuşa muhabbet kuşu sesi videosu açın gösterin dinletin. Bu kendini güvende hissettirir.
Kuşun yanında ani hareketler yapılmamalı. Kuşun odasının kapısı örtük olmalı ki başka odaya kaçmasın. Öncelikle her zaman duracağı odasını iyice öğrenmeli.
Erkek kuşlar eğitime çok açıktır yetişkin erkek bile alsanız eğitilebilir. Hatta dişiler bile eğitilebilir. Fakat kuş travma geçirmiş ise kötü muameleye maruz kalmış ise ya da sahibi eğitmeyi bilmiyor ise kuş yabani hareketler sergileyebilir.
Teşekkür ederim efendim , ben bilmiyorum çok fazla eğitmeyi ama elimden geldiğinde dediğiniz direktiflere uyacağım. Kafes telinden kendini sevdiriyor ama kesinlikle elimi kafesin içine soktuğumda yavaş/hızlı her şekilde oradan oraya kaçıyor. 1 kere çıkardık o da klimanın üstüne çıkıp orada durdu sonra uçarak yoruldu yere düştü oradan aldım koydum. Kapı açık kalabilir ama çıkacağını sanmıyorum. Sizin dediğinize göre yarın kafesin dışından severim ama içine sokarsam nasıl güvenecek ? Elimle yem vermem için önce elimden tamamiyle korkmaması lazım.

Eğitimden ziyade bakıma da özen gösterin.
Düzenli olarak haftada 2 kez probiyotik, haftada 1 kez multivitamin, haftada 2 kez B vitamini veriniz. Karaciğer koruma takviyesi de almanızı öneririm Powerchol Powermax alabilirsiniz haftada 1 kez düzenli verebilirsiniz.
Alacağınız probiyotik ise enzim içerikli olsun. Multivitamin içeren probiyotik alırsanız multivitamin de almanıza gerek kalmaz onu da söyleyeyim. Kanatlı oil prozim plus probiyotik öneriyoruz onu alabilirsiniz isterseniz.

Her gün yeşillik verebilirsiniz ama iyi yıkayın ıslak da vermeyin mümkünse. Suyu süzülsün yeşilliklerin önce.
Suluk her gün duru suyla yıkanmalı ve her gün içme suyu tazelenmelidir içme suyu asla çeşme suyu olmamalıdır,kapalı içme suyu olmalıdır.
Mama 2 saatten fazla yem kabında durmamalıdır yumurtalıysa. Mama verirseniz yani kafeste çok beklemez..
Kuşun odasında her zaman temiz hava olmalıdır. Gün içinde havalandırılmalıdır ortam.
Kuş yerlerde pis ortamlarda gezmemeli ağzını değdirmemelidir. Siz de kuşu ağzından öpmeyin pek,çünkü insanlardan hayvanlara hastalık geçebiliyor. İnsanların ağzında bakteri var.
Dal darı vermeyin obeziteye sebep olma riski var.
Her gün düzenli uçmalı egzersiz yapmalı 45 gram üzerine çıkmamalı. 35-40 iyidir.
Yem taze olmalı. Garden mix pembe şerit öneririm. Yem markanız sabit olmalı Yem değişikliği sürekli olmamalı.

Ayrıca pelet yem de almanızı öneririm içeriği zengindir ve birçok gıda ihtiyacını pelet yardımı ile giderebilir.
Ayrıca mineral ihtiyacı için de powermax gaga taşı alabilirsiniz. Kum almayın ama muhabbet kuşları için gerekli değildir.

Teşekkür ederim efendim , ben bilmiyorum çok fazla eğitmeyi ama elimden geldiğinde dediğiniz direktiflere uyacağım. Kafes telinden kendini sevdiriyor ama kesinlikle elimi kafesin içine soktuğumda yavaş/hızlı her şekilde oradan oraya kaçıyor. 1 kere çıkardık o da klimanın üstüne çıkıp orada durdu sonra uçarak yoruldu yere düştü oradan aldım koydum. Kapı açık kalabilir ama çıkacağını sanmıyorum. Sizin dediğinize göre yarın kafesin dışından severim ama içine sokarsam nasıl güvenecek ? Elimle yem vermem için önce elimden tamamiyle korkmaması lazım.
Sürekli aynı şeyi yaparsanız size alışır. Elinizi kafese yavaşça sokun eliniz içerde bir müddet dursun ki size alışsın. Gün içinde birkaç kez elinizi kafese sokup alıştırın,devamlılık onun da alışmasını sağlayacak. Elinize yemi koyun ve içeri uzatın bekleyin yemesini.
Ayrıca yine de kapıyı örtmenizi öneririm Ani hareketle diğer odaya kaçarsa çarpabilir tanımıyor çünkü diğer odaları ve konmak için yer bulamayıp duvara toslayabilir veya çarpabilir. Ölümcül olabilir. İyice alıştıktan sonra kuşun kapısı açık kalabilir. Ama balkon kapısının örtük olmasını öneririm veyahut balkon açıkken kuşun odasının kapısı örtük olmalı yoksa firar edebilir.

Sürekli aynı şeyi yaparsanız size alışır. Elinizi kafese yavaşça sokun eliniz içerde bir müddet dursun ki size alışsın. Gün içinde birkaç kez elinizi kafese sokup alıştırın,devamlılık onun da alışmasını sağlayacak. Elinize yemi koyun ve içeri uzatın bekleyin yemesini.
Ayrıca yine de kapıyı örtmenizi öneririm Ani hareketle diğer odaya kaçarsa çarpabilir tanımıyor çünkü diğer odaları ve konmak için yer bulamayıp duvara toslayabilir veya çarpabilir. Ölümcül olabilir. İyice alıştıktan sonra kuşun kapısı açık kalabilir. Ama balkon kapısının örtük olmasını öneririm veyahut balkon açıkken kuşun odasının kapısı örtük olmalı yoksa firar edebilir.
Teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için. Evin içerisinde onu çıkarmadan önce kapısını açık bırakacağım ve elimi aktif kullanarak içeride güven unsuru yaratacağım. Yemler ve vitaminler , mineraller hakkında bir sorum olacaktı. Bunlardan hangisi daha öncelikli bir öneme sahip ? Yani yanlış anlaşılıyor cümle itibariyle ama genellikle hayatında düzenli şekilde her zaman 3 farklı ilacı da veremeyebilirim. En önemlilerini söylerseniz ben onları gün gün takip eder takviye sağlarım ama şu anda bir sorunu yok yavrucağın.

Teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için. Evin içerisinde onu çıkarmadan önce kapısını açık bırakacağım ve elimi aktif kullanarak içeride güven unsuru yaratacağım. Yemler ve vitaminler , mineraller hakkında bir sorum olacaktı. Bunlardan hangisi daha öncelikli bir öneme sahip ? Yani yanlış anlaşılıyor cümle itibariyle ama genellikle hayatında düzenli şekilde her zaman 3 farklı ilacı da veremeyebilirim. En önemlilerini söylerseniz ben onları gün gün takip eder takviye sağlarım ama şu anda bir sorunu yok yavrucağın.
Hepsi önemli. Bunlar düzenli verilmeli yukarıda yazdım zaten.
İnsanların nasıl ki vitamine probiyotiğe ihtiyacı varsa kuşların da var. Sadece yem ve su ile olmaz kuş bakmak.

Hepsi önemli. Bunlar düzenli verilmeli yukarıda yazdım zaten.
İnsanların nasıl ki vitamine probiyotiğe ihtiyacı varsa kuşların da var. Sadece yem ve su ile olmaz kuş bakmak.
Kanatlı oil prozim plus probiyotik adlı ürünü sipariş ettikten sonra nasıl kullanacağım hakkında bir kullanım önergesi var mı ? ve dediğinizi gördüğüm üzere B vitamini ve karaciğer koruması dışında dediklerinizi kapsıyormuş.

Geri