Muhabbet kuşumu banyo yapmaya nasil alistirabilirim

seheryildizi85

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar
Bu sıralarda hiçi serinlemek istemiyor bu Paşa
Surekli kanatları açık geziyor ama suya girmiyor
Banyolu koydum yok cam kaseye su koydum yok marul koydum suyun içine yok bir türlü girmiyor suya . Fıstık yani eşi yine az da olsa giriyor marul olunca ama oğlanın umru değil nasıl alıştırmam gerek var mı bir formülü yardımcı olur musunuz ?

Arıtma suyunu kullanıyorum çaydanlığın kaynamış soğumuş suyu da kullandım Pet şişe suyu da ama farketmedi onunla ilgisi olduğunu zannetmiyorum kız az da olsa giriyor . Oğlan aşırı hareketli oyuncu maşallah hava şuanda 31 derece Efe gibi kanatları açık geziyor ama suya girmiyor. Ele alıp yıkamak da istemiyorum stres yapmasın korkmasın diye

Fıs fıs yöntemini kullanabilirsiniz. Sprey şişesi alın ona su koyun. Uzaktan birkaç defa sıkın.

Yarın suluğunu alıp banyoluğuna az miktar su koyun suyu ordan içsinler birkaç gün. Güvenip banyo yapacaklardır. Suyu az koyun ama. Alıştıktan sonra yarıya kadar doldurabilirsiniz.

Şimdi şöyle birsey var bizimkiler koca gün dışarıdalar sadece hava kararınca yakalayıp içeri sokuyoruz uyumak için içerideler suluğu yemligi tunekleri oyun parkları hep kafesin etrafında üstünde (biliyorum çok kötü alistirdik kafesin içini sevmiyorlar geri nasıl alistirim bilmiyorum) bu sebeple banyolugu da dışarıda suluğu koymam sadece banyolugu bırakırım gerci banyoluktan su içiyorlar ama yikanmiyorlar
Ben onları yakalayıp elimle ıslattım biraz yıkadım zorlamadan. sudan mi korktular acaba diyorum ama kanatları açıp gezince dayanamayıp yıkıyorum son zamanlarda yani biraz ıslatıyorum sadece . Su fobisi mi oluşturdum hayvanlarda acaba 🤔🤔🤔

Fıs fıs yöntemini kullanabilirsiniz. Sprey şişesi alın ona su koyun. Uzaktan birkaç defa sıkın.
Deli gibi kaçıyorlar. Bu seferde bu sıcakta çok koşturmak oluyorum hayvanları iyice kanat açık geziyorlar . Ben onlarda su fobisi mi oluşturdum acaba. Normalde çok temiz kuslar maşallah ozbakimlari kendilerini temizlemeleri falan çok iyi ama suya gelince tövbeliler😥

Onlar sürekli dışarıda içeriye girmiyorlar hava kararınca ben yakalayip sokuyorum içeri oyuzden gündüz sıcağında fisfis sıktığım da kaçıyorlar

Sürekli banyoluktan verin suyu fazla doldurmayın zamanla banyo yaparlar mutlaka.

Geri