Muhabbet kuşumun ilaç tedavisi yanıt vermedi

Muhabbet kuşumun tedavi sürecindeki gelişmeleri aktarayım. Yaklaşık 4 gündür Trıflucan+ probiyotik kullanıyor, ilk günler pek bir gelişme göremedim o yüzden yazamadım ama gün geçtikçe kafa sallama hareketini biraz azaltmaya başladı ama hala ağzında salya var. ilk günler keyifsizdi son günlerde daha iyi hareketli davranıyor. Ense damlasını veterinerlerde bulamadım başka yerden bulmaya çalışıcam.

SzLvA2Ytpi3.jpeg
mDbXnoZx4jg.jpeg

Anladım. Veterinerler kuşlarla pek ilgilenmiyorlar, tedavilerde net bir bilgi vermiyorlar o yüzden size sormak istedim teşekkürler.
Her veteriner böyle değil. Bazı veterinerler kuşlar hakkında cahil ve yanlış yönlendirme yapanlar dahi var. Bazı veterinerler ise kanatlı alanında profesyonel. O yüzden her veterinerden akıl alınmaz bilgi öğrenilmez. Egzotik hayvan veterinerleri kuşlarla ilgilenir.

Hocam dışkılar kötü değil. Dediğim gibi eski konudan devam etseydiniz eski dışkılarla karşılaştırırdık. Tekrar triflucan + probiyotik başlayın. 7-10 gün kullanacağız duruma göre. Siz her gün gelişmeleri ve dışkı resmi paylaşırsınız.
Umarım megabacter değildir ama o ihtimal de var tabiki. Gelişmelere göre yol çizeriz. Gerekirse amphoterisin B başlarız.
Meganakteri olunca ne oluyor selçuk hocam tedavisi yok mu

Olumlu gelişme varsa ilaca devam edin. Öyle 2 günde iyileşmez zaten. 14 gün kullanacağız ilaçları. Megabacter değil büyük ihtimalle ama öyleyse bile tedavisi var.

Geri