Muhabbet kuşumun ilaç tedavisi yanıt vermedi

Muhabbet kuşumun tedavi sürecindeki gelişmeleri aktarayım. Yaklaşık 4 gündür Trıflucan+ probiyotik kullanıyor, ilk günler pek bir gelişme göremedim o yüzden yazamadım ama gün geçtikçe kafa sallama hareketini biraz azaltmaya başladı ama hala ağzında salya var. ilk günler keyifsizdi son günlerde daha iyi hareketli davranıyor. Ense damlasını veterinerlerde bulamadım başka yerden bulmaya çalışıcam.

SzLvA2Ytpi3.jpeg
mDbXnoZx4jg.jpeg

Anladım. Veterinerler kuşlarla pek ilgilenmiyorlar, tedavilerde net bir bilgi vermiyorlar o yüzden size sormak istedim teşekkürler.
Her veteriner böyle değil. Bazı veterinerler kuşlar hakkında cahil ve yanlış yönlendirme yapanlar dahi var. Bazı veterinerler ise kanatlı alanında profesyonel. O yüzden her veterinerden akıl alınmaz bilgi öğrenilmez. Egzotik hayvan veterinerleri kuşlarla ilgilenir.

Hocam dışkılar kötü değil. Dediğim gibi eski konudan devam etseydiniz eski dışkılarla karşılaştırırdık. Tekrar triflucan + probiyotik başlayın. 7-10 gün kullanacağız duruma göre. Siz her gün gelişmeleri ve dışkı resmi paylaşırsınız.
Umarım megabacter değildir ama o ihtimal de var tabiki. Gelişmelere göre yol çizeriz. Gerekirse amphoterisin B başlarız.
Meganakteri olunca ne oluyor selçuk hocam tedavisi yok mu

Olumlu gelişme varsa ilaca devam edin. Öyle 2 günde iyileşmez zaten. 14 gün kullanacağız ilaçları. Megabacter değil büyük ihtimalle ama öyleyse bile tedavisi var.

(GÜNCELLEME)
Mehabalar, 10 gündür trıflucan+probiyotigi dediğiniz dozda kullanıyoruz. Hala kafa sallama, kaşınma, ağzından salya gelme durumları devam ediyor. Ense damlasını anca bulabildigim için ilk dozu bugün kullandım. herhangi bil halsizlik durumu yok ama aynı belirtileri göstermeye devam ediyor. Atacağım videoda da gagasını gıcırdatıyor.

G5UzfHpZ.jpeg

Hocam eğer hiç olumlu gelişme olmadıysa tedaviyi keselim. Bir kaç gün gözleyip karar verelim. Enzim içerikli bir probiyotik kullanın bu süreçte her gün.

Hocam eğer hiç olumlu gelişme olmadıysa tedaviyi keselim. Bir kaç gün gözleyip karar verelim. Enzim içerikli bir probiyotik kullanın bu süreçte her gün.
İlacı boş yere kullanıp zarar vermesini istemem. Elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum. İlacı normalde kullanılmaya başladığından ne kadar süre sonra etkisini göstermeye başlıyor bir bilgim yok. Kötü bir gelişme yok ama iyileştigi gösteren bir gelişme de yok. Sadece agzının çevresindeki tüylerdeki salyadan dolayı oluşan ıslaklıklar kurudu bunu söyleyebilirim. İlacı bir anda kesersem bir sıkıntı yaşar mıyız? Elimde probiyotik olarak veterinerden aldığım nutri florist probiyotik var sadece.

O kurduysa ilaç işe yaramış olabilir. Sorumluluk sizde olumlu gelişme olmadı diyorsanız kesin. Yoksa 14 günü tamamlayalım.

Ağız içini damak kısmını kontrol edin bakalım,beyaz veya sarı lezyonlar var mı

İlaç kullanmaya başlamadan önceki halinden daha iyi durumda olduğunu gözlemliyorum. O yüzden 14 güne tamamlayıp size gelişme olursa anlatıcam.
Daha iyi durumdaysa mutlaka süreci tamamlayın. Ayrıca yarın temas ettiği herşey ( ama herşey ) ve her yer dezenfekte edin. Tekrarlamaması için.

Gelişmeleri yazın. İlaç öncesi ve sonrası gözlemleriniz neler ?

Gelişmeleri yazın. İlaç öncesi ve sonrası gözlemleriniz neler ?
İlaç kullanmadan önce kafasını sürekli hızlıca sallıyordu ve bunu çok fazla yapıyordu ağzından salya çıkıyordu ağzını sürdügü her yere salya bulaştırıyordu ve gagasının çevresindeki tüyler salya sebebiyle ıslak ıslak duruyor ve sararıyordu, arada halsiz davranıyordu, genelde kafesin alt kısımlarında duruyordu yemligin üstünde tünüyordu. 14 günlük ilaç tedavimiz bitti. Şuan halsizlik durumu yok, hala kafasını sallıyor ve ağzında salya var ancak ilk günkü kadar değil azaldı ve gagasının çevresindeki tüyler kuru ıslanmıyor salyadan, yemesinde bir sıkıntı yok. Kafesini sürekli dezenfekte ettim yemini az koyuyorum, ağzında salya oldugu için her gün yemligi ve suyunu degiştiriyorum. Probiyotik vermeye devam ediyorum. nasıl devam etmeliyim tam olarak belirtiler geçmiş degil çünkü

Ben olsam mantar tedavisine devam ederdim belirtiler azalmış ama tam geçmemişse devam etmek mantıklı olandır. 1 hafta kadar daha devam edip gelişmelere göre yol çizeriz. İlaç dozu az gelmiş olabilir. Damla sayısını 7 ye çıkaralım.

Tamam. Bir yan etkisi olmaz degil mi? Su miktarını aynı olarak mı vericem? yani 50ml suya 7 damla ilaç

Evet 50x7 olacak. Yan etkisi olmaz mantar ilaçları karaciğeri antibiyotik kadar yormaz.

Hatta daha da az karaciğeri yoracak olan hatta hiç yormayan mikostatine de başlayabilirsiniz triflucan yerine. Siz taktirinize bırakıyorum.

Geri