Muhabbet kuşumun ilaç tedavisi yanıt vermedi

Biraz önce ağzından köpük çıkarttı. Bu olay salya ve kafa sallama belirtileri göstemeye ilk başladığı zamanlar bir kere daha görmüştüm böyle olduğunu.

Son düzenleme:
Hala kçpüklü kusma varsa O zaman eczaneden flagyle alıp 50 ml suya 6 damla şeklinde başlayalım. 7 gün kadar kullanılacak. Probiyotiğe yine devam edilecek.

Hala kçpüklü kusma varsa O zaman eczaneden flagyle alıp 50 ml suya 6 damla şeklinde başlayalım. 7 gün kadar kullanılacak. Probiyotiğe yine devam edilecek.
Durumu iyi görünüyordu şimdiye kadar bir ay önce sadece bir kere böyle oldugunu gördüm bir de şimdi oldu. İlaçtan mı oldu bu sefer bilmiyorum dün ilaç vermedim 14 gün tamamlandı diye, bugün de 7 damlayla tekrar başladı. Şimdi de dediginiz ilaca başlatıcam durumu daha kötüye gider diye korkuyorum. Zarar verir mi vermez mi, ne işe yarar, faydası olur mu? bilgilendirirseniz bilmek isterim.

Bu arada köpük çıkarttıktan sonra ağzını sildim deli gibi kafasını salladı bir süre videoda attıgım gibi gagasını gıcırdatarak ses çıkardı. Şuan biraz dinginleşti. Trıflucan vermeye devam edeyim mi?
https://streamable.com/353jtk

Durumu iyi görünüyordu şimdiye kadar bir ay önce sadece bir kere böyle oldugunu gördüm bir de şimdi oldu. İlaçtan mı oldu bu sefer bilmiyorum dün ilaç vermedim 14 gün tamamlandı diye, bugün de 7 damlayla tekrar başladı. Şimdi de dediginiz ilaca başlatıcam durumu daha kötüye gider diye korkuyorum. Zarar verir mi vermez mi, ne işe yarar, faydası olur mu? bilgilendirirseniz bilmek isterim.
Tabiki her ilacın yan etkileri vardır. Ama ciddi zarar vermez. Ki hastalıktan ölmesinden iyidir dimi ? Kuşun sindirim kanalında tiftik birikmesi veya yabancı cisim vs yoksa ilacın sorunu çözme ihtimali yüksek ama keain değil tabiki. Şuan enfeksiyonunun ne olduğunu bilmediğimiz için nokta atışı tedavi yapamıyoruz haliyle.

Tabiki her ilacın yan etkileri vardır. Ama ciddi zarar vermez. Ki hastalıktan ölmesinden iyidir dimi ? Kuşun sindirim kanalında tiftik birikmesi veya yabancı cisim vs yoksa ilacın sorunu çözme ihtimali yüksek ama keain değil tabiki. Şuan enfeksiyonunun ne olduğunu bilmediğimiz için nokta atışı tedavi yapamıyoruz haliyle.
Tabii ki haklısınız. Benim bilgim olmadığı için endişe duyuyorum bu sebeple işini bilen kişilerden tedavi hakkında detaylı bilgi almak içimi rahatlatıyor. Ve bu süreçte tedavide neyi neden nasıl kullanmam gerektiğini öğrenmemin daha dogru olduğunu düşünüyorum sadece. Teşekkürler.

Tabii ki haklısınız. Benim bilgim olmadığı için endişe duyuyorum bu sebeple işini bilen kişilerden tedavi hakkında detaylı bilgi almak içimi rahatlatıyor. Ve bu süreçte tedavide neyi neden nasıl kullanmam gerektiğini öğrenmemin daha dogru olduğunu düşünüyorum sadece. Teşekkürler.
Sizde haklısınız ve detaylı açıklıyorum herşeyi. Falgyle 2 ihtimali bertaraf etmwk adına tavsiye ettin
1 - Bağırsak enfeksiyonu
2- Tricomonas ihtimali.

Merhabalar dediginiz ilacı antibiyotik grubuna girdiği için alamadım maalesef aynı etkide başka ilaç tavsiyeniz var mı?
Veterinerden alın.
Metronidazol etken maddesi içermeli. Veterinere söylerseniz belki verir.

Merhaba ilacı muhabbet kuşuma yaklaşık 10 gün kadar verdim. Probiyotik ve vitamin vermeye devam ediyorum. Artık kafasını sallamıyor ve salya kusmuyor, benim gördüğüm kadarıyla bu tepkileri çok azaldı ancak yemini çok az yiyor biraz da halsiz görünüyor neden olabilir, tam iyileşmemiş olabilir mi?

Öncelikle geçmiş olsun. İyileşme belirtisi göstermesine sevindim. Video paylaşmalısınız hem eski hem yeni halini karşılaştırmalı değerlendirme açısından.
Büyük ihtimalle yemini az yemiyor normal yiyor. Ama hastayken yediklerinden faydalanamadığı için aşırı yiyordu siz o döneme kıyasla az yemeye başladı sanıyorsunuz. Bence kuş normale döndü yeme içme hareketleri vs.. Yanılıyor muyum ? Sizin gözleminiz nedir ?

Geri