muhabbet kuşumun kaka ve tüy sorunlari

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilge.J
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yarısını verin yesin diğer yarısını da nemlendirip 5-6 saat bekletin be tekrar kontrol edin.

[url=https://hizliresim.com/8qmbg9a][/URL]

Bakın ben kenevir ve keten çimlendiriyorum. Tohumların patlamaya başladığı bu an yeterlidir hatta birkaç saat öncesi bile yeterlidir. Bu seviyedeyken severek yerler biraz fazla çimlenince reddedebiliyorlar.
Kısaca şunu söyleyeyim hiçbir şey bilmiyorsanız olsanız bile yemleri 5-6 saat suda bekletin ve durulayıp verin. Bu kadar basit.

Son düzenleme:
Kuşun bir videosunu atabilir misiniz. Bi göreyim gelişmeleri.

hocam sizinkiler cok guzel olmuş benim yemde mi bi sorun var acaba, versele laga prestige kullaniyoruz. yemedi oğlan zaten yaptigimi da :(

Kuşta bariz gelişme olmuş duruşu bakışı tüyleri kökten değişmiş... Bana mı öyle geliyor ? Sizin gözlemleriniz neler ?

Son düzenleme:
cok haklisiniz tekrar konusmaya bile basladi :) sayenizde ❣️

cok haklisiniz tekrar konusmaya bile basladi :) sayenizde ❣️
Ee bu gelişmeleri neden söylemiyorsunuz bende merakla noldu acaba diye bekliyorum 😀
Gözünüz aydın. Daha da iyi olacak takviyelerle vs. Bide yemleri çimlemeyi başarır ve yedirmeyi de başarırsak tamamdır 😀

Ee bu gelişmeleri neden söylemiyorsunuz bende merakla noldu acaba diye bekliyorum 😀
Gözünüz aydın. Daha da iyi olacak takviyelerle vs. Bide yemleri çimlemeyi başarır ve yedirmeyi de başarırsak tamamdır 😀
hocam ne bileyim cimlenmeye oyle bi taktim ki kac gundur sinirimi bozdu yapamayinca 😄
valla Allah razi olsun nazar degmesin suan iyi gidiyor cocugum🥰

Verdiklerinizi ( çimlemeleri ) atmayın sakın yemlikte dursun. Nemli olduğu için yememiştir muhtemelen bir tadına baksa bir daha vazgeçemez. Çok severler normalde.
Yarın diğer yemliği alın. Sadece o kalsın önünde 8 saat bekleyin korkmayın birşey olmaz. 8 saat bekleyin ama ! Ben korkmayın deyince korkulmaz korkulmamalı 😀

ne 8 saat mi hocam naptiniz unutmayin ki ben de sizin sevmediginiz aşırı korumaci sahiplerden biriyim bekleyemem o kadar saat 😄 şaka bir yana bi kez daha denicem yine ayni olursa dediginiz gibi vericem

Deneyecem ne yaa ! Sürekli önünde dursun diyorum siz deneyecem diyosunuz.
Sizin korumacılığınızı anlıyorum ama ben sizden daha çok koruyorum onu. Ona zarar verecek hiçbir şey önermem. Kimseye de önermişliğim yoktur bilirsiniz forumdan.

Sözlü notunuz 100 üzerinden 15 yazılıda görecem sizi 😀

Versele laga çimlendirme tohumu diye almıştım.İçindekilerinden maş fas.biliyorum diğerleri nedir bilemiyorum.Yağlı mı,tatlı tuzlu mu bilgim yok.Ama çimlendirmeyi bütün tohumlara yapabiliriz sanırım.Küçüklüğümde okulda ıslak pamuk arasında fasulye büyütüyorduk bu tohum çimlendirmesini aynı şekilde yapabiliriz diye düşünüyorum.

İçinde aspir var şalgam var kanola var ay çekirdeği, haşhaş ve nijer tohumu var. Bunu almanız şart değildi kendi karışık yemini çimlendirmeniz yeterliydi. Ama buda olur tabi.
Sizin kuşun yiyeceğini sanmıyorum ama az miktar çimlendirerek deneyin bakalım.

1-2 çay kaşığı tohumla başlayın. Tohumları süzekte sade suyla yıkayın sonra bir cam bardağa koyup üzerine su çekin, yazın 4-6 saat kışın 6-8 saat suda bekletin. Sonra ince delikli süzgeçe dökün ve yine durulayın tohumları. Sonra temiz bir bez veya peçeteyi nenlendirip süzgeçteki tohumların üstüne örtün nem kaybetmemeleri için. Tahminen 48 saatte tohumlar tomurcuklanmaya başlayacaktır. Amaç çimlendirmek de değil aslında tohumları uyandırmak. Suyla buluşan tohumlar filizlenmek için hazırlığa başlıyor içlerinde enzimatik faaliyetler başlıyor ve vitamin değerleri artıyor. Sindirimi kolaylaşıyor ve bio yararlanımı en az 2'ye katlanıyor. Sindirimin kokaylaşması da karaciğer yükünü azaltıyor.

Yeni almadım,sizlerle ilk tanıştığım zaman karadeniz petten sipariş verirken dikkatimi çekti o zaman almıştım.Buzdolabında bir köşede duruyordu.Siz arkadaşlara çimlendirmelerini tavsiye edince birde bu karışımı çimlendireyim dedim.Daha önce akdarıya uygulamıştım suda bekletmeyi,birde bunlara deneyeyim dedim.Diğerlerini bilmediğim için veremedim içindeki küçük yeşiller(Sanırım maş fasulyesi) filizlendi onları afiyetle yedi.

Yeni almadım,sizlerle ilk tanıştığım zaman karadeniz petten sipariş verirken dikkatimi çekti o zaman almıştım.Buzdolabında bir köşede duruyordu.Siz arkadaşlara çimlendirmelerini tavsiye edince birde bu karışımı çimlendireyim dedim.Daha önce akdarıya uygulamıştım suda bekletmeyi,birde bunlara deneyeyim dedim.Diğerlerini bilmediğim için veremedim içindeki küçük yeşiller(Sanırım maş fasulyesi) filizlendi onları afiyetle yedi.
Yediyse süper. Maş fasulyesinin protwin değeri yüksektir bide çimlenince full protein kazanımıdır çiko için.

Son düzenleme:
Yediyse süper. Maş fasulyesinin protwin değeri yüksektir bide çimlenince full protein lazanımıdır çiko için.
Yedi ama sadece filizlenen kısımlara pas verdi yemek seçen minik beyimiz.Yorumları sıkı takip etmeye çalışıyorum yemlikte kaç saat durabileceğini gözden kaçırmışım(8 saatmiş) 1 saat sonra almıştım.Şimdiden sonra biraz daha dikkat edeceğim.Tecrübe kazanmak adına resimdeki karışım ve akdarıdan pamuklara sardım 😀

Islak şekilde durmadığı sürece Yemlikte sınırsız kalabilir. Benim kurutup verdiğim de oluyor mesela. Ha dışarıda kurumuş ha yemlikte kurumuş farketmez. 8 saati ben söylemedim yani.

Geri