Muhabbet kuşumun kuyruğu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan WonWen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

WonWen

Yeni Üye
Merhaba 5 gün dişi bir muhabbet kuşu aldım. Ortalama 3-4 aylık olduğunu düşünüyorum. Kuş eve geldiğinden beri düy döküyor. (Diğer kuşumda tüy dökmeye başladı). Kuşumda düy dökümü sebebiyle bir halsizlik var. Dışkısı gayet normal, ağzını açıp kapamıyor, gece vakti vik vikleme yok. Ancak kuyruğu yukarı aşağı oynuyor. Videosunu aşağıya bırakıyorum. Haftada 1 multivitamin, 2 kerede probiyotik vermeye başladım. 12 saatte bir suyunu yeniliyorum. Sorun var mı acaba?

Merhaba @WonWen

Öncelikle Foruma Hoşgeldiniz,

Kuyruk atma derecesi ciddi boyutta değil ve solunum sorunlarında ortaya çıkan diğer semptomları göstermediği için solunum sorunu olduğunu düşünmüyorum.

Tüy dönemlerinde kuşlar halsiz, isteksiz, iştahsız, kabarık olabilirler tüy dönemi sancılı bir süreç olduğu için bu tür davranışlar normal karşılanmakta, tavsiyem tüy dönemini daha rahat atlatabilmesi için yemdeki yulaf miktarını biraz arttırabilir, multivitamin takviyesini haftada 2 kez ek olarak haftada 1 kez B vitamini takviyesi yapabilirsiniz.

Geçmiş olsun, iyi forumlar.

Merhaba @WonWen

Öncelikle Foruma Hoşgeldiniz,

Kuyruk atma derecesi ciddi boyutta değil ve solunum sorunlarında ortaya çıkan diğer semptomları göstermediği için solunum sorunu olduğunu düşünmüyorum.

Tüy dönemlerinde kuşlar halsiz, isteksiz, iştahsız, kabarık olabilirler tüy dönemi sancılı bir süreç olduğu için bu tür davranışlar normal karşılanmakta, tavsiyem tüy dönemini daha rahat atlatabilmesi için yemdeki yulaf miktarını biraz arttırabilir, multivitamin takviyesini haftada 2 kez ek olarak haftada 1 kez B vitamini takviyesi yapabilirsiniz.

Geçmiş olsun, iyi forumlar.
Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için içim rahatladı. 🙏

Geri