Muhabbet Kuşumun Tüyleri Nasıl Düzelir?

cnswashere

Yeni Üye
Kuşum benim yanımda değil iken sıcak olmayan sıvı yağın içine düşmüş ve sonrasında tüylerini yıkamamışlar. Uçma yeteneğini gitgide kaybetmiş ve çok fazla çarpmalar yaşamış. Bana geldiğinde bir bacağı şişti ve tüyleri çok kötü durumdaydı. Veteriner kuşumun bacağının kırıldığını ama kendi kendine kaynaştığını söyledi. Kuş kendine gelene kadar tüylerine dokunmamamı ve yıkamamamı da söyledi. Bacağı artık iyileşti ikisi de aynı görünüyor ve artık ağrısı olduğunu düşünmüyorum. Artık yürüyebiliyor fakat
hala uçamıyor. tüyleri çok azaldı ve sertleşti. Kendini temizlemekte zorluk çekiyor. Suluğunda yıkanmaya çalışıyor. Ben de sadece suyla yıkadığımda tüylerinde herhangi bir iyileşme olmuyor. Doğal kullanabiliceğim yağ ve benzeri bir şey var mı tüylerini düzeltebilmem için? Fotoğraf ekleme kısmını bulamadığımdan koyamadım. Teşekkürler.

Fotoğraf için:Hızlıresim.com
Video için:Streamable.com u kullanabilirsiniz.Oradaki linki buraya kopyalayın.
Kuşun beslenmesi nasıl?(Yem,sebze,meyve)
Kuş ne kadar zamandır sizinle?
Elinizde takviye,vitamin v.s.varsa isimlerini yazar mısınız?
Dışkısı nasıl?Ağzında veya dışkısında koku var mı?
Suyunu hangi sıklıkla değiştiriyorsunuz?Kafesini hangi sıklıkla temizliyorsunuz?
Daha çok bilgi verirseniz,bilgisi olanlar daha kolay yardımcı olacaklardır?

Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın.

Hocam tüylerini temizleyip düzeltmesi için tüye girmesi en pratik yol olur. Bunun için yerini değişmek, günlük ışık süresini kısaltmak bir ihtimal işe yarar.

https://streamable.com/42e5qd dışkısı

https://streamable.com/d7oyfp güncel halinin fotoğrafları

https://streamable.com/n48hx6
veterinerin verdiği ilaçlardan birini suyuna da kattığım için onu kutuya almak zorunda kaldım. diğer kuşum kafeste duruyor onun suyu ayrı.

suyu her gün değişiyorum kafesi 4 günde bir temizliyorumdur. avicare aloe vera bacağına sürüp suyuna damlatıyorum. ağızdan da avicare multivitamin veriyorum. tüyleri için ekstra yapabilceğim bir şey varsa yazarsanız sevinirim. cinsiyetini erkek biliyorum ama emin değilim aydınlatırsanız mutlu olurum teşekkürler

Yazılarınız görünüyor.
Fotoları net görebilmemiz için hızlıresim com sitesini kullanabilirsiniz.
Streamable.com a ise kuşun güncel videosunu yükleyip buraya link atın.

Bana kalırsa tüy değişim sürecinde kendiliğinden atmasını bekleyin veya yukarıda dediğim gibi tüy değiştirmesini sağlamaya çalışın diğer türlü hem çok uğraşır hem kuşu çok hırpalarsınız.

Ilık su hazırlayın geniş ve temiz bir kabın içine. Bilek yakmayacak ısıda olsun ama. Sonra içine biraz bebe şampuanı döküp suyu biraz köpürtün ama çok değil. Sonra kuşu bir elinizde suyun içine sokun ama kafasına kadar değil,boyundan altı suda olsun. Diğer elinizle de sudan alıp alıp yavaşça ve kuşu korkutmadan dökün tüylerine ve hafif hafif masaj yapar gibi yapın,vücudunu bu şekilde yıkamaya çalışın. Kafa kısmı için ise bir bez kullanın,bezi bu suya batırıp suyunu sıkın ve kuşun kafasını nazikçe silin.
Banyo suyu içme suyundan olsun,çeşme suyu kullanmayın.
Çok derin su hazırlamayın.
Kuşu iyi tutun yıkarken ama sıkmayın dikkat edin.
Hani plastik dikdörtgen dondurma kapları oluyor ya,o boyutlarda bir kap kullanabilirsiniz.
Yıkadıktan sonra kuşu temiz bir havluya hafifçe sarın. Ama çok sıkmayın,nefes alacak açıklık bırakın. Birkaç dakika öyle dursun ıslaklığı gitsin. Sonra güneş gören sıcak bir yere alın kafesine koyun,kendi kendine kurusun. Saç kurutma makinesi (fön) kullanılmamalı asla. Ve kuş banyo yaptıktan sonra cereyana maruz kalmamalı.
Kuşu yıkarken burun ve kulak deliğine ağzına su kaçmamasına dikkat ediniz.

Takviye kullanıyor musunuz? Takviye almanız lazım.

Geri