Muhabbet kuşlarımda kursak mantarı teşhisiyle tedavi aşamasında önce biri sonra diğeri sadece su dışkılıyor asla rengi bile yok bazen beyaz hafif oluyor lütfen yardımcı olur musunuz? Neden oluyor ne yapmalıyım gitmediğim veteriner kalmadı
Yanlış yorum yapmışsınız ticari probiyotik ürünleri genelde antibiyotiğe dirençli oluyor. Probiyotikle verin mutlaka.ama mantıklı bulmadım çünkü antibiyotik bakterileri öldürüyor probiyotikteki yararlı bakterileri öldürür diye düşündüm.
En büyük hatanız da bu zaten her öneriyi yatım yamalak yaparak ortaya çok elementli çorba hazırlamışsınız. Bir tedavi yanlış bile olsa belli bir süre kullanılıp o ihtimal elenmelidir.Şu an kim ne derse onu yapıyorum ama kimseyede güvenemiyorum çünkü iyileşmiyorlar
Veterinerin şırıngada verdiği bir antibiyotikti 0.2 ml ver dedi her gün 5 gün düzenli 12 saatte bir verdim mikostatini sonraki gün bir kere verdim ve sonraki günde kestim çünkü gerçekten çok halsizdi antibiyotiğide 5 gün verdim sadece sonra onuda kestim 2 3 gün ilaç vermedim probiyotik verdim sonra başka veterinere gittim oda mikostatin ve travazolu vermememi söyledi sirke ver dedi iki gün sirke verdim ve tekrar antibiyotik verdim sabah antibiyotik akşam probiyotik koyuyorum ama şu an çok bitkinler bir kuşumun gözünde yara çıktı ona damla al dedi onu veriyorum ikiside tünekte zıplayında dengede duramıyorYanlış yorum yapmışsınız ticari probiyotik ürünleri genelde antibiyotiğe dirençli oluyor. Probiyotikle verin mutlaka.
Mikostatin kaç gün kullandınız ?
En büyük hatanız da bu zaten her öneriyi yatım yamalak yaparak ortaya çok elementli çorba hazırlamışsınız. Bir tedavi yanlış bile olsa belli bir süre kullanılıp o ihtimal elenmelidir.
Hangi antibiyotiğe başladınız dozu nasıl ayarlıyorsunuz ? Detay verin neyi ne kadar ne dozda kullandığınız konusunda.. ilk bunları yazmadan sadece su dışkılıyorlar diye soru sormanız bile bizi hataya yönlendirebilirdi. En başta kendi kafanıza göre size mantıklı gelecek şekilde hareket etmemeniz gerektiğini bilin sonra da kimin tavsiyesiyle ilerliyorsanız harfiyen uyun. Bu bana mantıklı gelmedi şunu kafam almadı. Şeklinde ilerlemeyin.
Bu mesajı yazarken dişi kuşumun ayağında problem olduğunu farkettim sol ayağını kullanamıyordu direk nöbetçi veterinere götürdüm ve kırık olmadığını düşündü çünkü bükebiliyor ve zorlayınca hareket ettirebiliyordu. İlaçların fazla geldiğini vitamin eksikliğinden olduğunu söyledi vitamin verdi suluğuna koydum ve şırıngayla ağzına damlattım şu andan itibaren ilaçları kestim artık güçleri kalmadı. Ağlamaktan gözlerim şişti bu gece asla uyuyamam..Veterinerin şırıngada verdiği bir antibiyotikti 0.2 ml ver dedi her gün 5 gün düzenli 12 saatte bir verdim mikostatini sonraki gün bir kere verdim ve sonraki günde kestim çünkü gerçekten çok halsizdi antibiyotiğide 5 gün verdim sadece sonra onuda kestim 2 3 gün ilaç vermedim probiyotik verdim sonra başka veterinere gittim oda mikostatin ve travazolu vermememi söyledi sirke ver dedi iki gün sirke verdim ve tekrar antibiyotik verdim sabah antibiyotik akşam probiyotik koyuyorum ama şu an çok bitkinler bir kuşumun gözünde yara çıktı ona damla al dedi onu veriyorum ikiside tünekte zıplayında dengede duramıyor![]()
Salmonella bulaşıcı zaten. Yaşayan kuşunuz ölen kuşla temas etmişse ona da geçmiştir tahminen.Hocam kuşumu kaybettim bari diğer kuşumu kurtarayım ne olursunuz yardım edin. Sizin uzaktan bildiğiniz hastalığı Malatya’da 4 veterinere götürdüm bilemedi
Yaa kuşlar ölüyor siz yorulmalarından korkuyorsunuz ilginç şekilde. Yorulmaları ölmelerinden iyidir öyle değil mi ? Video ve dışkı da paylaşmadınız.. Bari bunda geç kalmayın.Henüz bir ilaç almadım evet hep yanyanalardı gece boyu başında bekledim kendime gelemedim o yüzden gidip almadım bir ilaç. Sadece bu kuşumda herhangi bir ciddi ishal durumu yok hayta dışkısı koyu yeşil ya da siyaha çalışıyor. Kabarıyor ve tünüyor. Asla canlı ve mutlu değil. Onun için bir şey yapmam gerekli zaten iki veteriner değiştiğim için 5 gün ilk veterinerin verdiğini 2 günde sonraki veterinerin verdiği antibiyotiği kullandım.. çok antibiyotik kullandılar çok ilaç kullandılar vücutları yorgun ama bir yandan da daha kötü olur diye korkuyorum çünkü ne olduğunu bilmiyorum ve bunu bilebilen yok bu şehirde![]()