Muhabbet kuşunda sadece su dışkısı

Hocam merhaba kuşum bugün hareketli ama denge problemi yaşıyor ayaklarında güçsüzlük var gibi. Vücut yorgunluğu ve zayıflığından mı sizce diğer kuşumda olan olmaz demi. Ayaklarını kaybetmez demi

Merve hanım,buraya günlük olarak kuşun güncel videosunu ve dışkılarını paylaşın,yazarak anlaşılmaz

Dışkılar nerde?

Bu kuşun durumu kritik. Anlattığınız gibi durmuyor. Zayıf görünüyor, kaç gr bu kuş?
Yemek yediğinden kesin olarak emin misiniz,kurumaya girmiş olabilir.
Düzgün kontrol yapın lütfen. Göğüs kemiğinin yanlarını kontrol edin,kemik bariz şekilde ele geliyor görünüyor mu?
Bu arada kusma var mı şu an?

Şu an güncel kilo durumunu bilmiyorum
Dışkılar nerde?

Bu kuşun durumu kritik. Anlattığınız gibi durmuyor. Zayıf görünüyor, kaç gr bu kuş?
Yemek yediğinden kesin olarak emin misiniz,kurumaya girmiş olabilir.
Düzgün kontrol yapın lütfen. Göğüs kemiğinin yanlarını kontrol edin,kemik bariz şekilde ele geliyor görünüyor mu?
Bu arada kusma var mı şu an?
şu an kaç gram olduğunu bilmiyorum gittiğim hiç bir veteriner tartmadı ki Selçuk hocamla tedaviyi ilerlettiğim günden beri bende veterinere götürmedim. Yem yiyişi güzel hatta sabah yumurta haşlayıp beyazını verdim ara ara gidip yiyiyor. İyottan beri çok su içmediğini farkettim biraz önce şırıngayla direk ağzına birkaç damla probiyotikli su verdim. Kemik çok çıkık ve ele geliyor. Kuşumda kusma yok. Genel olarak halsiz ve uyku hali var ama yanına gidince canlanıyor kafeste yakınıma geliyor bazen tellerine tırmanıyor. Dışarı çıkardığım zaman kafese geri girmek istemiyor( hastalanmadan önce direk girerdi) elimden omzuma doğru geri çıkıyor. Tüneğine ya da elimden kafesine zıpladığı zamanlarda denge kaybı yaşıyor. Hatta dün akşam baya dengesizdi kafes dibindeydi elimle tüneğine çıkardım ve sabaha kadar ara ara uyanıp kontrol ettim. Şimdilik gözlemlerim böyle

Maalesef kuşun durumu son seviyede. Kurumaya girmiş. Bilen birileri varsa çevrenizde,kursaktan besleme konusunda yardım alın petşopçulara sorun kursaktan besleme yapmayı biliyor musunuz diye,kuş üreticisi hobisi falan tanıyorsanız sorun.
2 numaralı besleme aparatı alın petşoptan ve de kuş besleme maması alın toz formda olandan,versele laga a21 nutribird olabilir mesela,bulamazsanız başka marka da olur.
Sıcak su ile karıştırıp yoğurt kıvamına getirin yutulabilir olsun ne çok katı ne çok cıvık olmasın. Mama bilek yakmayacak ısıya düşünce,1.5 ml şırıngaya çekin(şırınganın iğnesi ile işimiz yok,2 nolu aparatı şırınganın ucuna takın) sonra parmağınızla şırıngaya vurun birkaç defa,içinde hava boşluğu kalmasın. Yemek borusu ve soluk borusu ayrımını bilen birine besleme yaptırın. Mamayı birden basmamalı besleyen kişi.
Aparatı ağızdan sokarken de kursağı delmemeye dikkat etmeli,kibar olmalı yani.
Günde 4 kere falan 4-5 saat aralıklarla kursak boşalınca yeniden mama hazırlanıp besleme yapılmalı her öğünde 1.5 ml mama.
Mamanın içine probiyotik de katabilirsiniz.
İlaç işe yaramıyor ise kuşta megabakteri olabilir.

Hocam kuş kötü durumda eczaneden triflucan ve flagyle de alın. 3 lü tedavi uygulayalım çünkü kuşun vakti yok. Megabacter olabilir de ama şuan kesin o hastalık var desek bile tedaviye ilaç yetiştiremezsiniz. Umarım megabacter değildir deyip dediklerimi yapın.

Hocam mikostatin var evde almıştım triglucan yerine onu kullansam olur mu

Kullanın hemen ağzına bir damla damlatın ve suyuna da 10 damla katın.
Maalesef öyle bir durumdayız ki teşhisle falan uğraşacak vaktimiz yok. Dediğim gibi megabacter olsa bile ilacı teöin etmeniz 2 gün sürer en az ve buna asla vakit yok.

Hocam veterinere götürdüm kuruma dedi yaşama ihtimali çok düşük dedi ağızdan mama vercem dedi şu an orada artık yapılacak tek şey bu dedi içim parçalanıyor onu bıraktım inşallah iyi olacak rabbimden ümit kesilmez dua ediyorum

Hocam veterinere götürdüm kuruma dedi yaşama ihtimali çok düşük dedi ağızdan mama vercem dedi şu an orada artık yapılacak tek şey bu dedi içim parçalanıyor onu bıraktım inşallah iyi olacak rabbimden ümit kesilmez dua ediyorum
Umarım düzelir. İlaçları kullanıyor musunuz ?

Veteriner kullanacak kurtarmaya çalışacağım ama sen ümitlenme dedi 🥹

Veteriner kullanacak kurtarmaya çalışacağım ama sen ümitlenme dedi 🥹
Sadece veterinere bırakmayın kuşu. Veterinerle irtibatta olun ve gelişmeleri öğrenin,kullandığı ilaç varsa ismini ve dozajını sorunuz. Buraya yazınız. Test tahlil yapmadı mı? Kuruma bir hastalık değil,hastalığın sebeplerinden birisidir. Kuruma yani aşırı zayıflamaya sebep olabilecek birçok patojen vardır,mantar olabilir bakteri olabilir,organsal bir sorun olabilir vs.
Sadece besleme ile de hastalık düzelmez.

Sadece veterinere bırakmayın kuşu. Veterinerle irtibatta olun ve gelişmeleri öğrenin,kullandığı ilaç varsa ismini ve dozajını sorunuz. Buraya yazınız. Test tahlil yapmadı mı? Kuruma bir hastalık değil,hastalığın sebeplerinden birisidir. Kuruma yani aşırı zayıflamaya sebep olabilecek birçok patojen vardır,mantar olabilir bakteri olabilir,organsal bir sorun olabilir vs.
Sadece besleme ile de hastalık düzelmez.
Ayrıca kullandığınız ilaçları da veterinere söyleyin bilgisi olsun.

Geri