sevda papağanım sağ kanadını kaldırıp titretiyor, nefes alırken ses çıkartıyor, halsiz kabarık ve artık uçamıyor

Kuşun durumunun kritik evrede olduğunu söylememize gerek yok her şey açık çünkü.
Kuş işkence çekiyor,solunum yetmezliği var.
Röntgende bir şey çıkmadı diyorsunuz. Bu solunum sorunu,besleme yaptıktan veyahut ilaçları ağızdan verdikten sonra olduysa,soluk borusuna kaçmış ve iltihaplanma başlamış olabilir akciğerlerde. Bu durumda da yangı oluşabilir ve antibiyotik başlamak gerekir.
Veterinere götürün yanınızda nebülizator de olsun yolculuk yaparken verin nefes almasını sağlayın. Röntgen fotosu varsa veterinere gösterin. Durumu anlatın.
Röntgen çektirme işlemlerinden çok sonra solunum sorunu başlamışsa yeni röntgen çektirmek gerekir. Dediğim gibi,ilaç ve mamayı ağızdan verdikten sonra solunum sorunu başlamışsa,soluk borusuna kaçmış olabilir. Ağızdan ilaç verme işlemi biraz risklidir yani.
Viral bir hastalık da olabilir. Mavi kuşun hastalığını bilmediğim için bulaşıcı hastalığı var mıydı yok muydu sarı kuşa maviden mi bir şey bulaştı bu konu hakkında bir şey demek doğru olmaz mavi kuşun görüntüsü ve dışkılarını görmedik bile çünkü.

Gelişmelerden burayı sık sık haberdar edin,detaylı yazın.
Veterinerin teşhis ve önerdiği tedaviyi buraya yazarsınız..
Veterinere detaylı bilgi vermeyi de unutmayın, solunum sorunu ne zaman başladı,diğer hasta kuşla temas etmesi falan filan..

Yolculuk yaparken açık eczane bulursanız iyot lugol almayı unutmayın. İyotlu su hazırlayıp sudan içiriniz. Bu sırada veterinere de gidin tabii. Eğer guatr kaynaklı solunum sorunu varsa,iyot büyük etken olarak sorunu çözer.
24 saat açık farklı bir veterineri aradım 60-70km uzaklıkta. Yolculuk yaparken daha da streslenmesine ve kalbinin Hızlı atmasına sebep olursunuz ölür sabahı bekleyin ölmezse getirin demeye getirdi. 1 saat yolculuk onun ölümüne sebep olur mu çok arada kaldım çıkıcam hemen duruma göre

24 saat açık farklı bir veterineri aradım 60-70km uzaklıkta. Yolculuk yaparken daha da streslenmesine ve kalbinin Hızlı atmasına sebep olursunuz ölür sabahı bekleyin ölmezse getirin demeye getirdi. 1 saat yolculuk onun ölümüne sebep olur mu çok arada kaldım çıkıcam hemen duruma göre
Siz hangi şehirde yaşıyorsunuz? Belki veteriner önerisinde bulunabiliriz..

Bu arada yolculuk düzgün şartlarda yapılırsa sorun olmaz,1 saat çok fazla değil.
Kafes tabanına temiz peçete veyahut yumuşak pofidik bir bez serer kuşu da bezin üstüne koyarsınız,tünek olmasın kafes içinde.
Yem tabağını yere koyarsınız çay tabağına koyabilirsiniz yemi. Dal darısı da olsun yanında.
Su dökülebilir suluk takmayın ama yanınıza su ve suluğu alın yine de.
Kafesin sağ ve sol yanlarını yani dışarıya bakan yanlarını örtün bir mont olabilir veya tülbent.
Araçları görmemiş olur.
Müzik falan açmazsınız gürültü olmasın ve sigara içilmesin arabada.
Camlar örtük olsun. Lakin içerisi havasız kalırsa kendi tarafınızdaki camı hafif açıp birkaç dakika hava girmesini sağlayabilirsiniz ama cereyan olmasın,camı sonuna kadar açmayın. Hava soğuksa araçta klima varsa açın ısınsın içerisi.
Eğer yoksa,kalın bir montla kafesi örtebilirsiniz ama kafesin ön tarafı açık kalsın. Kafes sallanıp durmamalı, buna da dikkat edilmelidir. Bu şekilde yolculuk yapabilirsiniz.

Solunum yetmezliği olduğu için çok fazla vakti olduğunu düşünmüyorum, birkaç saati kalmış olabilir. Akciğerlerde iltihaplanma kaynaklı bir durum varsa antibiyotik tedavisi gerekebilir..

Solunum yetmezliği olduğu için çok fazla vakti olduğunu düşünmüyorum, birkaç saati kalmış olabilir. Akciğerlerde iltihaplanma kaynaklı bir durum varsa antibiyotik tedavisi gerekebilir..teşekkür ederim, dediklerinizi yaptım çıktık yo

Çok vakti kaldığını düşünmüyorum,birkaç saati kalmış olabilir. Acele etmenizi öneririm.
Yardımlarınız ve yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi yaptım yoldayız şuan. Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde yaşıyorum şuan Ankara merkezde bir veteriner buldum Humanimal Veteriner Kliniği ismi. Asıl tecrübeli veteriner orda değil anladığım kadarıyla ama gece vakti zaten bulamam diye düşünüyorum. Öneride bulunabileceğiniz bir yer var mı?

Yardımlarınız ve yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi yaptım yoldayız şuan. Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde yaşıyorum şuan Ankara merkezde bir veteriner buldum Humanimal Veteriner Kliniği ismi. Asıl tecrübeli veteriner orda değil anladığım kadarıyla ama gece vakti zaten bulamam diye düşünüyorum. Öneride bulunabileceğiniz bir yer var mı?
Oksijen vermemiz gerek dedi veteriner

Ankara için önerilen yerleri yazacağım.
Keçiören hayvan hastanesi (orda kuşlara bakan vet var deniyordu),açık,
Uğur pet klinik (şu an kapalı),
Bağlıca Akademi Hayvan Hastanesi
Ankara/Etimesgut( açık)
Telepati Hayvan Hastanesi (açık)

Son düzenleme:
Oksijen vermemiz gerek dedi veteriner
Oksijen tedavi değil işte. Oksijen verilmesi o anki durumu kurtarabilir lakin sorunu bulup ona uygun tedavi gerekir. Kuşlardan anlayan veteriner bulmak maalesef çok zor.
Dediğim yerlere gidebilirseniz oraya gidin.
Kuşlardan anlamayan herhangi bir kliniğe gitmeniz boşa kürek çekmek olur.

Son düzenleme:
Oksijen tedavi değil işte. Oksijen verilmesi o anki durumu kurtarabilir lakin sorunu bulup ona uygun tedavi gerekir. Kuşlardan anlayan veteriner bulmak maalesef çok zor.
Dediğim yerlere gidebilirseniz oraya gidin.
Kuşlardan anlamayan herhangi bir kliniğe gitmeniz boşa kürek çekmek olur.
Dediğiniz veteriner kliniklerini aradım. Çoğu kuşa bakan veterinerimiz yok dedi bir tanesi getirebilirsiniz dedi ama çok tedirgin dedi ve konu hakkında yorum bile yapamadı açıkçası güvenemedim. Mutlaka iyi bir yerdir ama tecrübesiz birini koymuşlar geceye. Mecbur dediğim kliniğe geldim oksijen veriliyor peki sonrasında sorun bulunup ona göre antibiyotik tedavisine başlanacak mı diye sordum böyle durumlarda biz destek veririz kuşun kendi kendine ilacı bünyeden atmasını bekleriz dedi 😞 açıkçası burası da pek güven vermedi. Benim asıl gittiğim veteriner kliniğinde önce röntgen falan çekim işlemi oluyordu

Dediğiniz veteriner kliniklerini aradım. Çoğu kuşa bakan veterinerimiz yok dedi bir tanesi getirebilirsiniz dedi ama çok tedirgin dedi ve konu hakkında yorum bile yapamadı açıkçası güvenemedim. Mutlaka iyi bir yerdir ama tecrübesiz birini koymuşlar geceye. Mecbur dediğim kliniğe geldim oksijen veriliyor peki sonrasında sorun bulunup ona göre antibiyotik tedavisine başlanacak mı diye sordum böyle durumlarda biz destek veririz kuşun kendi kendine ilacı bünyeden atmasını bekleriz dedi 😞 açıkçası burası da pek güven vermedi. Benim asıl gittiğim veteriner kliniğinde önce röntgen falan çekim işlemi oluyordu
Oksijen verince kendine geldi mi kuş peki?
Oksijen işe yarar ama dediğim gibi akciğerfe enfeksiyon varsa oksijen sorunu çözmez..
Sorunu bulmak sonra tedaviye geçmek lazım.
Şimdi siz ne yapacaksınız bilmiyorum sabaha kadar orda mı beklersiniz yoksa eve mi gidersiniz bilemem ama kuşa oksijen versinler sabaha kadar orda kalsın,isterseniz ordan da kuşu alıp yukarıda dediğim yerlerden birine götürebilirsiniz sabah gelirler herhalde. Ama gitmeden evvel tekrar arayın durumu özet geçin,kuşlar alanında uzman veteriner var mı diye sorunuz,veteriner ordaysa götürürsünüz.
Gitmişken kursak ve dışkı analizi de yaptırabilirsiniz. Tabii bütçe meselesi. İmkan varsa yaptırın gitmişken.
Veterinere kullandığınız ilaçlara kadar detaylı bilgi de verin.
Bu arada iyotlu suyu unutmayın.

Şu an için diyeceklerim bu kadar. Kuşlardan anlayan bir veterinerin muayenesi şart..

Şu an için diyeceklerim bu kadar. Kuşlardan anlayan bir veterinerin muayenesi şart..
Dediğiniz gibi kuşu yatıralım dediler istemedim sabaha kadar oksijen vermemiz gerekebilir dediler arabaya geçtim açık klinikleri aradım şuan kuşla ilgilenen veterinerimiz yok dediler. Var diyene de durumumu anlattım şuanki klinikte sadece oksijen veriyorlar tedaviye başlanması gerekiyor dediğimde de ukala ukala cevaplar geldi zaten kuşun boğazına ilaç kaçırdıysanız oksijenden başka tedavi mi olur diye. Mecbur bırakmak zorunda kaldım sabah alırım başka veterinere götürürüm. Çıkarken baktım hala aynı kuşum dedim hemen tepki vermezler dedi. İnanın aklım o kadar orda ki bu gece uyuyamam onu bıraktığım için. Şu ana kadar 25bin tl harcadık şartları zorluyorum fakat hiçbir şey olmuyor. Bırakmakla doğru mu yaptım sizce başka seçeneğim kalmadı gibi geldi

Dediğiniz gibi kuşu yatıralım dediler istemedim sabaha kadar oksijen vermemiz gerekebilir dediler arabaya geçtim açık klinikleri aradım şuan kuşla ilgilenen veterinerimiz yok dediler. Var diyene de durumumu anlattım şuanki klinikte sadece oksijen veriyorlar tedaviye başlanması gerekiyor dediğimde de ukala ukala cevaplar geldi zaten kuşun boğazına ilaç kaçırdıysanız oksijenden başka tedavi mi olur diye. Mecbur bırakmak zorunda kaldım sabah alırım başka veterinere götürürüm. Çıkarken baktım hala aynı kuşum dedim hemen tepki vermezler dedi. İnanın aklım o kadar orda ki bu gece uyuyamam onu bıraktığım için. Şu ana kadar 25bin tl harcadık şartları zorluyorum fakat hiçbir şey olmuyor. Bırakmakla doğru mu yaptım sizce başka seçeneğim kalmadı gibi geldi
İyot bulabilmiş olsaydınız bir ihtimal sorunu çözebilirdik ama şu an elde iyotunuz yok,imkanlar şartlar sınırlı..
Her yerde kanatlı uzmanı bulmak kolay değil ne yazık ve ve gece daha da zor olabiliyor her yer 7/24 açık değil çünkü.
Şu an oksijen alsın en azından solunum desteği olur. Kuşu sabah alınca iyotlu sudan içirin mutlaka. Bakın iyotlu suya göre yol haritası daha da belirginleşmiş olacak. Şu an kuşta guatr mı var aspirasyon pnömonisi mi var ya da patolojik hastalık kaynaklı ya da organsal bir sorun mu var bir şey diyemiyoruz. Kuşlarda solunum sorununda iyot sıklıkla işe yarayan bir üründür. O yüzden iyot mutlaka bulun. %2 lik alın. Bulamazsanız %5 lik alın. 1 su bardağına 1 damla iyot katıp suluğa koyarsınız %5 lik alırsanız.
İyot kullanınca sorun çözülürse ne âlâ..
Kullandık ama o da işe yaramazsa o zaman aspirasyon pnömonisi veyahut diğer ihtimalleri düşünürüz.
Kuşa ağızdan ilaç ve elle besleme mama verdiğiniz için aspirasyon pnömonisinden de şüpheleniyorum ben. Yani soluk borusuna kaçmış olabilir bir ihtimal. Tabii tespit için bazı şeyler yapılsa daha hızlı sonuçlar alınır,pnömoni röntgende çıkar mesela veyahut doktor kuşun göğsünü dinlese tespitlerde bulunabilir..
Biz uzaktan ancak tahmin yoluyla size yardımcı olmaya çalışabiliriz.
Toparlamak ve özetlemek gerekirse,
Öncelik iyot kullanmak
Sonra olumlu ya da etkisiz olmasına göre başka durumlar ele alınabilir.
Bu arada Uğur pet veteriner kliniği var,kuşlarla ilgilenen klinik. Orayla da bir görüşmenizi öneririm. Veterinere gitmeden önce iyotlu sudan içirmelisiniz mutlaka. Eğer etkili olursa zaten solunum problemi ortadan kalktığı için veterinere bunun için gitmeye gerek kalmaz kuş zaten düzelmiş olacak çünkü.

Kuşu alınca güncel videosunu ve son dışkılarını burda flaşsız paylaşın,dışkılar da önemli

İyot bulabilmiş olsaydınız bir ihtimal sorunu çözebilirdik ama şu an elde iyotunuz yok,imkanlar şartlar sınırlı..
Her yerde kanatlı uzmanı bulmak kolay değil ne yazık ve ve gece daha da zor olabiliyor her yer 7/24 açık değil çünkü.
Şu an oksijen alsın en azından solunum desteği olur. Kuşu sabah alınca iyotlu sudan içirin mutlaka. Bakın iyotlu suya göre yol haritası daha da belirginleşmiş olacak. Şu an kuşta guatr mı var aspirasyon pnömonisi mi var ya da patolojik hastalık kaynaklı ya da organsal bir sorun mu var bir şey diyemiyoruz. Kuşlarda solunum sorununda iyot sıklıkla işe yarayan bir üründür. O yüzden iyot mutlaka bulun. %2 lik alın. Bulamazsanız %5 lik alın. 1 su bardağına 1 damla iyot katıp suluğa koyarsınız %5 lik alırsanız.
İyot kullanınca sorun çözülürse ne âlâ..
Kullandık ama o da işe yaramazsa o zaman aspirasyon pnömonisi veyahut diğer ihtimalleri düşünürüz.
Kuşa ağızdan ilaç ve elle besleme mama verdiğiniz için aspirasyon pnömonisinden de şüpheleniyorum ben. Yani soluk borusuna kaçmış olabilir bir ihtimal. Tabii tespit için bazı şeyler yapılsa daha hızlı sonuçlar alınır,pnömoni röntgende çıkar mesela veyahut doktor kuşun göğsünü dinlese tespitlerde bulunabilir..
Biz uzaktan ancak tahmin yoluyla size yardımcı olmaya çalışabiliriz.
Toparlamak ve özetlemek gerekirse,
Öncelik iyot kullanmak
Sonra olumlu ya da etkisiz olmasına göre başka durumlar ele alınabilir.
Bu arada Uğur pet veteriner kliniği var,kuşlarla ilgilenen klinik. Orayla da bir görüşmenizi öneririm. Veterinere gitmeden önce iyotlu sudan içirmelisiniz mutlaka. Eğer etkili olursa zaten solunum problemi ortadan kalktığı için veterinere bunun için gitmeye gerek kalmaz kuş zaten düzelmiş olacak çünkü.
Bıraktığım yer hafif soğuktu üstünü örttüm bir de montumu bırakayım diye ısrar ettim arkasından poşet geçirdi. Asistan gibi bir şeydi tüm sorularımı erteledi “her şey sabah netleşir” dedi. İnşallah doğru bir yere bırakmışımdır çok tedirginim umursamaz da bir tavrı vardı. Maalesef kanatlı uzman veteriner yokluğundan dolayı geçen sene gözünün içine baktığım canım oğlum muhabbet kuşumu kaybettim acısı hep içimde. Ben korkudan veremem iyotu fakat kuşu alırız eşim verir arabada veterinere gitmeden önce. Biraz bekler takip yaparız. Uğur pet veteriner kliniğiyle şuan düzenli götürdüğüm klinik arasında seçim yapıp götürdüğüm kliniği tercih etmiştim. O zaman yarın uğur pet i arayıp onunla görüşeyim öncelikle. Tabi bu planlarımın hepsi kuşuma bir şey olmazsa gerçekleşecek. Dua edelim bişey olmasın azimli yavrumuza 😓 yapayalnız kaldı orda. Desteğiniz benim için çok önemli şuan yalnız hissetmedim ve en önemlisi Bilgilendim çok içten teşekkür ederim

Bu arada baya para harcamışsınız 25 bin tl ne tuttu öyle..
İki kuşum ayrı ayrı hastalandı ayrı ayrı ödeme yaptık mavi kuşum için röntgen dışkı inceleme vs oldu(çok anlamadığım için yanlış yazıyor olabilirim) 3 kez gittik veterinere her gittiğimizde 3-4 civarı verdik ilk tedavide 6.500₺ verdik. Şimdide 2buçuk verdik mesela. Bir de kuşları 10bin tl ye aldık kafesiyle beraber.. ben çalışmıyorum eşim de sıkışıyor fakat kuşlara karşı hassas olduğum için yardımcı olmaya çalışıyor:(

Hızlı olun eziyet çekiyor hayvan heran boğulabilirde.
Veteriner iyot uygulamazsa çözüm olmayacak %90 ihtimalle. Bari iyot verin deseydiniz. Veteriner aramak yerine iyot arasaydınız sorun çözülecekti büyük ihtimalle. Neyse umarım kurtulur yavrucak.

Geri