Karadeniz Pet

Staphylococcus spp Olan Kuşum Hakkında

Staphylococcus aureus bakterisi her yerde bulunur ve insan vücudunda cilt yüzeyinde ve üst solunum yolu mukozasında yaygın olarak mevcuttur.

Cilt teması,solunum ile de kuşa geçmiş olabilir. Kuşlara sık sık dokunmayalım,dokunmak gerektiğinde eller her daim temiz olmalı sabunlu su ile yıkanmalı 30 saniye.
Ayrıca kuşu ağzımızdan uzak tutalım sık sık öpmek de bakteri geçişine sebep olabilir. Kafesi her şeyi dezenfekte ediniz.
 
Dirençli bakteri belirli antibiyotikten etkilenmeyip çoğalmaya devam eder,yani verilen ilacın etkisi işlemez. O yüzden ya antibiyotik dozajına bir ayar çekilmesi lazım ya da farklı bir ilaç verilmeli imiş.
 
Benim size tavsiyem (belki öyle de yapıyorsunuzdur zaten) kuş iyileşene kadar veteriner hekiminize kuşun durumundan bahsetmek. Mesela dün ve bugün durgunlaştı,2 gündür ötmesi de azaldı demişsiniz. Bunları veterinerinize iletin. Eğer dirençli bakteri varsa zaten ilaç işe yaramaz ve bakteri çoğalır kuşta kötüleşir iyice. O yüzden hastalık geçene kadar gözlem yapın, dışkılarına her şeyine bakın.
Kafes temizliği de mutlaka yapılsın.
Umarım kuşunuz iyileşir. Ben ancak bu kadar yardımcı olabilirim..
Kanatlı hekimleri ile yola devam etmek bu süreçte önemli.
 
İzmir kuş veterineri açısından çok zengin bir yer. Bayraklı'da bulunan Kuş Veteriner Kliniği'ne mutlaka gitmenizi tavsiye ederim. Başka kliniklere hiç gitmedim ve güvenmiyorum. Kesinlikle doğru bir tedavi uygulanacağını düşünüyorum.

Bayraklı Kuş Veteriner Kliniği
Bu kliniğe defalarca gittim. 2 kuşumu götürmüştüm. Durum çok iyi dediler ama maalesef iki kuşumuda kaybettim. Artık buraya güvenmiyorum. Fiyatları inanılmaz pahalı. Burak beyi daha önceden, Öz-Vet'ten tanıyorum. Keşke dediğiniz gibi, İzmir kuş veterineri açısından çok zengin olsa.
 
Bu kliniğe defalarca gittim. 2 kuşumu götürmüştüm. Durum çok iyi dediler ama maalesef iki kuşumuda kaybettim. Artık buraya güvenmiyorum. Fiyatları inanılmaz pahalı. Burak beyi daha önceden, Öz-Vet'ten tanıyorum. Keşke dediğiniz gibi, İzmir kuş veterineri açısından çok zengin olsa.
Tabii ki siz de yaşadığınız deneyime göre haklısınız. Benim de kuşumu götürdüğüm, yine İzmir'de bir veteriner vardı ancak ben memnun kalmamıştım oradan. En son kuşumu kaybettiğimde tecrübe kazanmış oldum, her veterinere güvenip gitmiyorum.

Stafilokok bakterisi hakkında bilgim dahilinde yardımcı olmak isterim. Kuşla temas eden her şeyin hijyeni ve dezenfekte edilmesi çok mühim. Kuşa temas edecek el, yüz vb. bölgelerin temiz olduğundan emin olunuz. Tabii ki bu işin sadece tedbir kısmı. Önemli olan doğru tedavi yöntemini uygulamak.

Kullandığınız antibiyotik ilk başlarda etki gösterir gibi olsa da sonradan antibiyotiğe karşı direnç kazanılmış belli ki. Neo-Terramycin isimli antibiyotik direnç kazanmış bakteriyel enfeksiyonlarda kullanılan başarılı bir antibakteriyel ilaç. Kuşa ağır gelir mi orasını bilemiyorum. Durumu daha da kötüleşirse ilacı kullanıp kullanmama ve dozunu ayarlama konusunda veterinerinize danışın.

 
Geri
Üst