kuşun alnını atar mısınızMerhaba, tüy dökme döneminde olmasa da kuşumun kafesinde her gün tüy oluyor.
İnce, küçük tüyler dökülüyor ama.
Sanki kolaylıkla dökülüyor gibiler... Neden böyle olabilir, normal bir şey mi?
kuşun alnını atar mısınız
Tüyler bu şekilde.Kuşların renksiz, iç tüylerinden görüyorsan sıkıntı yok. Bu tüyler bizim günlük döktüğümüz saçlar gibiler. Çok miktarda değilse sıkıntı olmaz.
Dediğim gibi her gün az çok görürsünüz zaten.Tüyler bu şekilde.
Sağlıklı tüy dönemi genel olarak 15 gün ile 30 gün arasında sürer lakin stres, yetersiz beslenme, vitamin mineral gibi takviye eksiklikleri bu sürecin uzamasına sebep olur.Kuşumun dökülen tüylerinin yerine yeni tüy kapsülleri oluştu, özellikle kafa ve boyun bölgesi kapsülle dolu.
Birkaç gündür böyle, daha önce dikkat etmemiştim ama bu kapsüllerin açılması ne kadar sürebilir acaba? Kirpi gibi geziyor ortalıkta.
Aslında tüye girmemesi gerekiyordu ama ince ince tüy döküp durmuştu, hava değişimlerinden olabilir mi bilemedim.Sağlıklı tüy dönemi genel olarak 15 gün ile 30 gün arasında sürer lakin stres, yetersiz beslenme, vitamin mineral gibi takviye eksiklikleri bu sürecin uzamasına sebep olur.
Hava değişim dönemlerinde zaten tüye girerler B vitamini ile destekleyin.Aslında tüye girmemesi gerekiyordu ama ince ince tüy döküp durmuştu, hava değişimlerinden olabilir mi bilemedim.
Vitamin, mineral takviyeleri yapıyorum şimdilik.
Sorun yoktur umarım...