Tüy döneminde kafeste mi kalmalı ?

Zeusthebird

Yeni Üye
Muhabbet kuşum tüy döneminde yaklasik 3,5 - 4 aylik. Normalde hergun 3-4 saat kafesin disinda durup gezinir, bu donemde kafesten hergun cikarmali miyim ? Ona bir zarari olur mu? sanki disari ciktikca daha cok tuyleri dokuluyor gibi, son zamanlarda dokulmesi cok artti. Haftada 2-3 kez bt amin forte ve gerwit kullaniyorum tuy dokumu yaklasik 2 haftadir suruyor.

B vitamini kullanıyorsanız süreci sağlıklı bir şekilde atlatacaktır.Bu dönemde daha stresli oluyorlar elinizden geldiğince onunla keyifli zaman geçirin bnce ne kadar mutlu olursa o kadar çabuk atlatır.

B vitamini kullanıyorsanız süreci sağlıklı bir şekilde atlatacaktır.Bu dönemde daha stresli oluyorlar elinizden geldiğince onunla keyifli zaman geçirin bnce ne kadar mutlu olursa o kadar çabuk atlatır.
Evet haklisiniz, ben de elimden geleni yapmaya calisiyorum. Sizce kafesten cikmasinin bi zarari olur mu ?

Evet haklisiniz, ben de elimden geleni yapmaya calisiyorum. Sizce kafesten cikmasinin bi zarari olur mu ?
Bence normal hayatına devam etmesinde sakınca yok :) Önemli ve büyük kanatlarını dökerse şayet o zaman denge kaybı yaşıyabiliyorlar siz süreci takip edin derim.

Bir zararı olmaz. Zaten süreç 3-5 hafta kadar sürer ve tüm tüyler bir anda dökülmeyeceği için uçmasında da dengede durmasında da bir sorun yaşamaz.

Tüy döneminde kuşlar kafesten çıkmaya, uçmaya, yem yemeye isteksiz olabilirler bu yüzden zorlamamak gerek kafesin kapısını açın çıkmak istiyorsa çıksın.

Geri