Karadeniz Pet

Tüydeki muhabbet kuşu

İsmail Aydoğdu

Yeni Üye
Katılım
23 Ara 2017
Mesajlar
34
Tepkime puanı
0
Selamun aleyküm ustalar. Öncelikle hepinizin hayırlı yıllar geçirmesini bereketli üretimler yapmanızı diliyorum. Şuan evimde 3 aylığa yakın erkek bir yavrum var. Yalnız şuan tüye girdi. Evde üretim yapmayı düşünüyorum. Pet shopda çalışan arkadaş yavrudan başla hem daha ekonomik olur dedi. Doğru mudur tüydeki kuşumun yanına dişi alsam herhangi bir sıkıntı olur mu ? Şimdiden teşekkürler :)
 
Aleyna aleyküm selam ve Rahmetullah ve berakatüh inşe'Allah.
Öncelikle doğru söylemişler bir bakıma çünkü yavruların eş tutması daha kolaydır. Anlaşmaları açısından diyorum elbette ki büyüdükçe seçici olurlar. Üretim ise hedefiniz şimdiden yanına hemen hemen aynı yaşlarda bir dişi almalısınız, çok küçük de olmasın. Çok büyük de olmasın. Tüyde olan kuşlarımız için ise en doğru takviye B vitamini ve B vitamininin formlarını içeren bir yem takviyesidir. Ben VİTALİS kullanıyorum ki içinde aynı zamanda E vitamini de olması ürtim açısından çok faydalıdır, E vitamini yumurtalardaki verimliliği artırır keza A vitmaini sayesinde de A vitamini eksikliği sonucu oluşabilecek ishale önlem alınır, içindeki bacillus enzimi de yaşamsal faaliyetlerde rol oynar vs bir sürü fayda sıralayabilirim. Yem takviyelerinde çeşitli markalar da mevcuttur.

Kuşunuza mama alışkanlığı da kazandırın, hem sağlıklıdır hem de üretimde çok faydalı önemli bir destektir. Zaten üretim başladığı zaman bizleri tekrar bilgilendirmek adına konu da açabilirsiniz, olası sorulara o zaman da cevap veririz. Ancak şu an mama hakkında ve yapılması gerekenlerden birkaçının basit aktarımı hakkında olası sorularınız için ise bu konuya da bakabilirsiniz:
http://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/mama-hk-bilgilendirme-sakuram.62649/

Hayırlı, sağlıklı üretimler.
 
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim :) Kuşum nedense bir türlü mama yediğini görmedim üstüne yem felan serptim yinede bana mısın demedi. Kuşum şuan tüyde yanına dişi alsam herhangi bir sıkıntı olur mu yazında kafesine yavruluk takmayı düşünüyorum.
 

Ekli dosyalar

  • C2E1D2E9-A796-4519-99AF-64DF4C699AA4.jpeg
    C2E1D2E9-A796-4519-99AF-64DF4C699AA4.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 13
Yuvalık takmanızda, yanına dişi almanızda herhangi bir sorun olmaz. Ancak kafesteki o aynalı salıncağı çıkarın. Hatta tünek, yemlik, suluk, kalamar kemiği gibi yaşamsal ihtiyaçları haricinde hiçbir şey olmasın. Yavru iken anlaşmaları daha kolay olup eş tutma ihtimalleri yüksektir. Mamadan vazgeçmeyin, sürekli verin, hatta yemediğini düşünüyorsanız, imkanınız da varsa, alışıncaya kadar hergün az miktarda ve taze olarak yapıp verin, 3-4 saatten fazla tutmayın, çünkü yumurta çabuk bozulur.
 
Kuşum ele alışkın konuşuyor beni gördüğünde dışarı çıkmak istiyor. Evle alakasını kesmesi için aynayı takmıştım. Ama sizin tavsiyenizle aynayı çıkarıcam. Az önce sadece havucu rendeleyip suyunu sıkarak yemi ile karıştırdım havuçları tek tük biraz yedi. Daha sonra da sadece yumurta ile yemi karıştırıp daha çok hangisini yiyor onu anlamaya çalışcam. Sizinde bu konu hakkında bilginiz var ise tavsiye etmenize sevinirim :)
 
Havuç, maydanoz, marul, kıvırcık gibi şeyleri çok severler. Birçok kuş da mamaların ilk önce havucunu ayıklayıp yerler. Siz mama yapmaya devam edin, inşallah alışır. Yumurta, protein açısından tüketmeleri önemli olan bir besin. Aslında en iyi alıştırma yöntemi, mama yiyen kuşların arasına koymaktır ancak ev ortamında bu mümkün değil tabi. Çok kıskanç canlılar bunlar. Birisi iştahla yiyorsa, diğerleri de mutlaka yiyorlar.
 
Şuan büyük bir mucizeyle mamayı yemeye başladı galiba hatta çok sevdi dönüp dolaşıp yiyor inanın çok teşekkür ederim ☺️ Peki biran önce tüyden çıkması için neler yapabilirim ?
 
Tüyler, bir tür proteindir. Proteinlerin işlenebilmesi için de organizma B vitaminine ihtiyaç duyar. B vitamin kompleksi vitaminlerden var. Bunlardan temin edip kullanırsanız, mama ile birlikte çok faydası olacaktır.
 
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim :) Kuşum nedense bir türlü mama yediğini görmedim üstüne yem felan serptim yinede bana mısın demedi. Kuşum şuan tüyde yanına dişi alsam herhangi bir sıkıntı olur mu yazında kafesine yavruluk takmayı düşünüyorum.
Rica ediyorum. Arkadaş kafesle ilgili gerekenleri söylemiş, kuşunuzun tüyden çıkması için de dediğimiz gibi B vitamini ve formlarını içeren bir yem takviyesi muhakkak alın. Üretim içinde faydası olacak içinde E vitamini dahil olan bir yem takviyesi de olabilir. Akabininde bence vakit kaybetmeden bir dişi alın, kuşunuz daha fazla büyümeden kolayca halledilir bu çözüm. Mama hakkında da linkini paylaştığım konuyu bir inceleyin, yumurta ayrı havuç ayrı vermeyin gerek yoktur. Birlikte verin her şeyi, tüm malzemeleri ile. İsterseniz daha da zengin olması için sevdiği şeylerden elbette içine atabilirsiniz ancak yulaf atmayın mamanın çine çünkü bu sefer mamanın içinde yulafı bulmak için mamayı yerle bir edebilir. Yulafı ayrı verin, kuşlarınız için 2 adet mama kabınız olsun. 1 adet olduğu vakit kavga edebilirler.

Kuşunuz henüz 3 aylık, yuvalık takmayın bu sakıncalıdır, çünkü daha yavru. Bekleyin dişi de kızışsın hiç değilse ikisi de bir en az 6 aylık olsunlar. Yaşlarını birbirine yakın alın, dişi birkaç ay büyük olabilir ama çok büyük olmasın, dişiler geç kızıştıkları için; erkekten büyük olmalarında sakınca yoktur.
 

Benzer konular

Geri
Üst