TYSON TRICHO KULLANIMI

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sterops
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ölümcül bir rahatsızlık mı yani 😭
Ölümcül demiyorum ama düzeltmek de hem zor hem uzun sürer meşakatli. Zaten yaklaşık 6 ay önce karaciğer sorunu teşhis etmiştik yanlış hatırlamıyorsam.

Ölümcül demiyorum ama düzeltmek de hem zor hem uzun sürer meşakatli. Zaten yaklaşık 6 ay önce karaciğer sorunu teşhis etmiştik yanlış hatırlamıyorsam.

Çok geç mi peki o carnispeed, prozim ve powercholü alamamıştım çok pahalılar ve bölünmüşlerini bulamadım onları kullansam bir işe yaramaz mı artık, o altttaki şişlik varsa çok ilermiştir dedi chatgpt sadece bu iki gündür kötü gayet iyi normalde coşkulu falan bir kere daha böyle olmuştu bir günlük halsizleşmitşi siyah dışkılamıştı buraya atmıştım hatırlıyorsanız, siyah dıikı da o zamandan beri hiç yapmadı bugün bir kere yaptı sadece ilk defa

Zararın neresinden dönülürse kardır misali düşünün kısaca.

Zararın neresinden dönülürse kardır misali düşünün kısaca.
powermax kendi sitesi mi oluyor? gerçekten bu sedochol hiç işe yaramıyor muymuş kuşumda😔 karaciğeri kendini yenileyemeyecek seviyeye gelmiş midir😔 o kadar da erken teşhis etmiştik😔 powerchol, prozim plus ve carnispeed mi almalıyım başka bir şey var mı almam gereken? elimde sedochol, avipharm, entrobac, elektrolit, gerwit b var.

Carnispeed, powercol ikisi mutlaka olsun. Bt amin forte ve glisin ( Gylisiyne ) olmasa da olur ama olsa daha iyi olur.
Ayrıca tohum uyandırarak vermeyi ihmal etmeyin fırsatınız varsa her gün 1 tatlı kaşığı yemi uyandırarak verin.

Carnispeed, powercol ikisi mutlaka olsun. Bt amin forte ve glisin ( Gylisiyne ) olmasa da olur ama olsa daha iyi olur.
Ayrıca tohum uyandırarak vermeyi ihmal etmeyin fırsatınız varsa her gün 1 tatlı kaşığı yemi uyandırarak verin.
Şu an forumdaki gönderiyi arıyorum çimlendirmeyle ilgili olan ama bulamadım ve bt amin forte de vardı bende onu yazmayı unutmuşum ama glisin yok

Glisin de hücre yenilemeye yardımcıdır hatta siz de kullanırsınız faydalı bir aminoasittir.

Yem uyandırma ( çimleme ) :

Her gün yediği tohumlardan 1 tatlı kaşığı alıp sade suyla süzgeçte yıkayın. ( en küçük delikli süzgeç ) Sonra çay bardağına koyun ve üstüne su çekin. 5-6 saat suda kalmalı. Sudaki 3. Saat süzgece döküp yine yıkayın. 6 saatin sonunda yine süzgece alarak yıkadıktan sonra biraz serin ( yayın ) tohumları sonra üzerine nemli temiz bir bez örtün. 5-6 saatte bir tekrar yıkayın sade suyla . Tohumları süzgeç'e aldıktan 24 saat sonra kuşlara vermeye hazır olur. En son yine yıkar öyle verirsiniz. Hem karaciğer yükünü azaltır, hem harika besleyici olur. Tohumlar tomurcuklanır tomurcuklanmaz verin hatta öncesinde de verebilirsiniz tomurcuklanmayı beklemek şart değil. Amaç filiz elde etmek değil tohumları uyandırmaktır.
2-3 tatlı kaşığı hazırlayıp yarısını toprağa dikip 7-8 santim boyutuna geldiğinde kesip kuşa verebilirsiniz buda apayrı faydalı olacaktır.
Bu yöntem yemin tazeliğini test etmek için de çok güzeldir. Çimlenen tohum daha bayatlamamış demektir.

Her gün yediği tohumlardan 1 tatlı kaşığı alıp sade suyla süzgeçte yıkayın. ( en küçük delikli süzgeç ) Sonra çay bardağına koyun ve üstüne su çekin. 5-6 saat suda kalmalı. Sudaki 3. Saat süzgece döküp yine yıkayın. 6 saatin sonunda yine süzgece alarak yıkadıktan sonra biraz serin ( yayın ) tohumları sonra üzerine nemli temiz bir bez örtün. 5-6 saatte bir tekrar yıkayın sade suyla . Tohumları süzgeç'e aldıktan 24 saat sonra kuşlara vermeye hazır olur. En son yine yıkar öyle verirsiniz. Hem karaciğer yükünü azaltır, hem harika besleyici olur. Tohumlar tomurcuklanır tomurcuklanmaz verin hatta öncesinde de verebilirsiniz tomurcuklanmayı beklemek şart değil. Amaç filiz elde etmek değil tohumları uyandırmaktır.
2-3 tatlı kaşığı hazırlayıp yarısını toprağa dikip 7-8 santim boyutuna geldiğinde kesip kuşa verebilirsiniz buda apayrı faydalı olacaktır.
Bu yöntem yemin tazeliğini test etmek için de çok güzeldir. Çimlenen tohum daha bayatlamamış demektir.
çok teşekkür ederim yarın başlayayım, birde bu uyandırılmışları bir sürü yapıp kurutup verenler de oluyor ayrıca onlardan da yapayım mı

Tazesi daha iyi ama yapamadığınız durumlarda vermek için bir miktar kurutup hazırda tutabilirsiniz.

Hocam normalden daha fazla yaparsa mı hastalık ihtimali var benimki hep kafasını çevirip uyur
Her kafayı çevirip uyuma hastalık belirtisi değildir halsiz cansız görünüyor ve öyle yapıyorsa korkulmalı. Yoksa her kuş kafayı çevirip uyur serin soğuk havalarda.

olmadı sanki oldu mu anlayamadım

Yarısını verin yarısını 6 saat daha nemli tutun patlamaya başlayacaklardır.

Paylamaya başladı mı tohumlar ?

evett önceki koyduğumu da yedi hepsini
Yemeye başlamışken kalanları da verin sabah erkenden. Kuru tohumları çekin önünden. Sonraki vereceğiniz tohumları da ısladınız mı ?
Kurutmak için de yapmışsanız filizlenmesini beklemeden kurumaya alın. Ama bir kısmını taze vermek adına nemli tutup sabah verin 👍

Ne zamandır çimlenmiş tohum yiyor ? 4-5 saati geçtiyse dışkı paylaşır mısınız

Yemeye başlamışken kalanları da verin sabah erkenden. Kuru tohumları çekin önünden. Sonraki vereceğiniz tohumları da ısladınız mı ?
Kurutmak için de yapmışsanız filizlenmesini beklemeden kurumaya alın. Ama bir kısmını taze vermek adına nemli tutup sabah verin 👍
Sonraki vereceklerimi henüz ıslamadım. Sabaha kadar yemsiz dursun yani tamamdır, yarın patlayanları verdikten sonra bitirince normal yemleri koyayım mı? Yoksa sadece çimlenmiş mi yiyecek artık?

4-5 saat oldu mu emin değilim ama en son yaptığı bu

Birkaç saattir yaptıkları da bunlar

biraz yüksekten düştükleri için parçalanıyor bunlar, soldaki yoğun taraf yeni olanlar

Geri