Vik vik gibi ses çıkarması?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aykut..
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aykut..

Yeni Üye
Merhabalar arkadaşlar. Bu sesi neden çıkarıyor acaba öğrenebilir miyim? Solunum enfeksiyonu olabilir mi?(Kakası normal) Bu ses durumu yaklaşık 2.5-3 aydır var. Şöyle söyleyeyim bu 2.5-3 aylık süreçte dikkat ediyorum bazen belirli dönem hiç çıkarmıyor bu sesi bazen tekrar çıkarıyor. Şuan 2-3 gündür başladı yine maalesef. Teşekkürler.

İyot lugol solüsyon var mı elinizde?

Yarım suluğa 1 damla şeklinde katarak 3 gün verin. Yarın değil de öbürgün etkili olup olmadığını yazın ona göre yol çizelim.

12 saatte bir değiştirip vereyim mi hocam? Yoksa günde bir mi yenileyip vereyim 3 gün
Şimdi alırsanız 4 saat susuz kaldıktan sonra hazırlayıp verin. Gece çıkarıp sabah 9-10 gibi tekrar hazırlayıp verin. Saat 15 gibi alıp 18 gibi yine hazırlayıp verin.

Şimdi alırsanız 4 saat susuz kaldıktan sonra hazırlayıp verin. Gece çıkarıp sabah 9-10 gibi tekrar hazırlayıp verin. Saat 15 gibi alıp 18 gibi yine hazırlayıp verin.
Hocam anladığım kadarıyla belirli bir süre susuz bırakıp, tazeleyip tekrar vermemiz gerekiyor doğru anladıysam.

Evet çünkü iyotun etkisi azalıyor zamanla siz suyu verir vermez içmesi iyi olur. Mesela şimdi suyunu alın 18:30 da iyotlu su hazırlayıp verin.

Evet çünkü iyotun etkisi azalıyor zamanla siz suyu verir vermez içmesi iyi olur. Mesela şimdi suyunu alın 18:30 da iyotlu su hazırlayıp verin.
Çıkardım tamam hocam son bir sorum daha var iyice kavrayabilmek için. Kusura bakmayin.. Umarım anlatabilirim. İyotlu suyu kaç saat maksimum kafeste tutayım ve maksimum kaç saat susuz bıraksam hayvana bir zarar gelmez? Ona göre bir döngü oluşturayım kendime. Atıyorum en fazla 3 saat iyotlu su kafeste kalsın, 5 saat susuz kalsın bişi olmaz gibi.

Hocam havalar serin 1 tam gün susuz kalsalar da sorun olmaz. Ama 4 saat yeter fazla susuz bırakmayın. 3 gün sadece iyotlu su içmeli. Gerçi gelişmelere göre süreye karar veririz.

Hocam havalar serin 1 tam gün susuz kalsalar da sorun olmaz. Ama 4 saat yeter fazla susuz bırakmayın. 3 gün sadece iyotlu su içmeli. Gerçi gelişmelere göre süreye karar veririz.
Tamamdır hocam teşekkür ederim. Umarım iyi gelir. Aldım iyotu dediğiniz saatte vereceğim.

Bu arada neden iyot önerdik öncelikle.
Onu yazayım. İyot eksikliği olduğu zaman tiroid bezi şişer(guatr). Ve ses sıkıntısı solunum sıkıntısı ve şişlik ile belirtiler ortaya çıkabilir. Bu durumda iyot vermek gerekir.
O yüzden önce iyot kullanın söylenilen şekilde. Sonra düzelme olup olmadığına bakılıp tedaviye başlanabilir.
Solunum yolu enfeksiyonu ile guatr birbirine karıştırılabilir kuşlarda. Selçuk beyin iyot önerisi ile birçok kuş iyot ile düzeldiler.

Bu arada neden iyot önerdik öncelikle.
Onu yazayım. İyot eksikliği olduğu zaman tiroid bezi şişer(guatr). Ve ses sıkıntısı solunum sıkıntısı ve şişlik ile belirtiler ortaya çıkabilir. Bu durumda iyot vermek gerekir.
O yüzden önce iyot kullanın söylenilen şekilde. Sonra düzelme olup olmadığına bakılıp tedaviye başlanabilir.
Solunum yolu enfeksiyonu ile guatr birbirine karıştırılabilir kuşlarda. Selçuk beyin iyot önerisi ile birçok kuş iyot ile düzeldiler.
Umarım düzelir hocam. Ben bu kuşun yaninda maalesef zamanında çok sigara içtim 6-7 aydır gerçi içmiyorum ama umarim sorun cigerlerinden çıkmaz iyot ile çözülür.

Umarım düzelir hocam. Ben bu kuşun yaninda maalesef zamanında çok sigara içtim 6-7 aydır gerçi içmiyorum ama umarim sorun cigerlerinden çıkmaz iyot ile çözülür.
Aykut bey bunu yeni mi söylüyorsunuz? En başında bunu yazmanız gerekirdi. Bir ihtimal daha doğdu,kuş sigara dumanı maruziyeti sebebiyle de solunum rahatsızlığı çekiyor olabilir. Akciğerinde sıkıntı olabilir. Kuşunuzun bakım ve beslenme programını detaylıca yazar mısınız,yem ve su harici verdiğiniz şeyler varsa yazınız. Yem içeriğini yazın açık yem mi kapalı mı,marka ne..
Su damacana suyu mu çeşme mi ne..
Suluk kaç günde bir yıkanıyor ve içine taze su ekleniyor..
Takviye veriyorsanız hangileri,ne dozajda ne sıklıkla.. Vitamin,probiyotik vs...
Kafes temizliği ne sıklıkla yapılıyor..
Kuşun kafesinin durduğu konum rüzgar cereyan alan bir yerde mi..
Kuşun bulunduğu odaya temiz hava girmesi ne sıklıkla sağlanıyor..
Ayrıca dışkılarının da görüntüsünğ paylaşınız.

Sigara kaynaklı olması bana göre daha yüksek ihtimal. Ama siz iyotu kullanın. Geçme olmaz ise donanımlı bir klinik veya hayvan hastanesine gidip akciğer grafisi çektirin kuşun akciğerlerine baktırın.

Aykut bey bunu yeni mi söylüyorsunuz? En başında bunu yazmanız gerekirdi. Bir ihtimal daha doğdu,kuş sigara dumanı maruziyeti sebebiyle de solunum rahatsızlığı çekiyor olabilir. Akciğerinde sıkıntı olabilir. Kuşunuzun bakım ve beslenme programını detaylıca yazar mısınız,yem ve su harici verdiğiniz şeyler varsa yazınız. Yem içeriğini yazın açık yem mi kapalı mı,marka ne..
Su damacana suyu mu çeşme mi ne..
Suluk kaç günde bir yıkanıyor ve içine taze su ekleniyor..
Takviye veriyorsanız hangileri,ne dozajda ne sıklıkla.. Vitamin,probiyotik vs...
Kafes temizliği ne sıklıkla yapılıyor..
Kuşun kafesinin durduğu konum rüzgar cereyan alan bir yerde mi..
Kuşun bulunduğu odaya temiz hava girmesi ne sıklıkla sağlanıyor..
Ayrıca dışkılarının da görüntüsünğ paylaşınız.
İnanın uzun süredir sigara icmedigim için yanında bu ses olayı yeni başladığı için aklıma gelmedi maalesef.. 3-4 aydır düzenli haftada iki defa diazyme veriyorum gün aşırı tekrar temiz suya geçiyorum. Haftada bir röhnfried Multivitamin veriyorum. 10-15 günde bir daldari veriyorum. Yulaf veriyorum zaman zaman. Prestige yem kullanıyorum. Kafes temizliği yine 10-15 günde bir yapıyorum. Odayı sürekli havalandiriyorum. Cereyan kesinlikle almıyor 5 yaşını geçtiği için özellikle dikkat ediyorum. Böyle hocam. Altına temiz kağıt serip dışkı fotosuda paylaşacağım.

Hocam az önce kafesten çıkardım duvara dayandı böyle yapmaya başladı. https://streamable.com/7ekw3u
Dediğiniz tedaviye devam ediyorum ama yarın son olacak. Muhtemelen gelişme olmadı gibi. Sonraki adım ne yapabiliriz temin etmeye çalışayım hemen

Hocam az önce kafesten çıkardım duvara dayandı böyle yapmaya başladı. https://streamable.com/7ekw3u
Dediğiniz tedaviye devam ediyorum ama yarın son olacak. Muhtemelen gelişme olmadı gibi. Sonraki adım ne yapabiliriz temin etmeye çalışayım hemen
Tahmin ettiğim gibi kuşta bence akciğer sorunu var. Veterinere götürmeniz gerekli. Kuş nefes alamıyor,oksijen verilmesi gerekebilir. Röntgen çektirin iç organlara baktırın. Doktora da kuşun yanında çok sigara içildiğini söyleyin.
Amfizem olmuş bence bu kuş.
Hangi şehirde yaşadığınızı belirtirseniz veteriner önerisinde bulunabiliriz belki.

Geri