Tlgcvslr
Yeni Üye
Eski kuşumun ölmesi sebebiyle yeni bir kuş almak istedim. Gerçekten yoklukları aranıyor. Kuşçuya gittiğimde yavruları gösterdiler. İlk baktıklarım Hollanda muhabbet kuşlarıymış. Kafeste beş, altı tane vardı. Biri sarı, diğerleri yeşil ve maviydi. Orada ki çalışan, mavi kuşu eline alıp gösterdi, benim gözüm sarıdaydı aslında. Sonra kafesi açtı, diğer kuşlar uçuşmaya çalışırken benimkisi de hamle yapıp geriye doğru kaçtı ve çalışan, avucuna almadan işaret parmağını uzattı ve üzerine çıktı, sonra kaçmasın diye kafesten çıkartırken avuçladı ve sağ solunu, kafasını ve gözlerini gösterdi. Bir, Bir buçuk aylık, erkek dedi. Kafeste yine de hareketliydi kerata.
Eve geldiğimde küçücük kutudan bir an ayrılmak istemedi, sonra kafese gitti. Biraz onunla konuştum, adını Limon koydum ama ben Limonlu Dondurmam diye seviyorum
biraz göğsünü sevmeye çalıştım hiç ısırmaya yeltenmedi. Parmağımı uzattığımda hemen atlamadı tabi ki ama atladıktan sonra da sabit durdu. Çay kaşığıyla beş yudum su içti. Artık acıktığı ve susadığı zaman kafesin içinde arar ve bulur ekipmanlarını.
Size sormak istediklerim şudur aslında;
Bir buçuk aylık bir kuşa, kuş kumu verilir mi? verilse bile ne zaman ve ne kadar vermem gerekir ?
Tünekler için kumlu bir şey almıştım (kumlu tünek) plastik tüneğimin üzerine geçirdim, tırnak ve gaga için ideal olduğunu okumuştum forumlarda, her hangi bir zararı olur mu ?
Teşekkür ederim okuduğunuz için
bir maşallah alırım 

Eve geldiğimde küçücük kutudan bir an ayrılmak istemedi, sonra kafese gitti. Biraz onunla konuştum, adını Limon koydum ama ben Limonlu Dondurmam diye seviyorum

Size sormak istediklerim şudur aslında;
Bir buçuk aylık bir kuşa, kuş kumu verilir mi? verilse bile ne zaman ve ne kadar vermem gerekir ?
Tünekler için kumlu bir şey almıştım (kumlu tünek) plastik tüneğimin üzerine geçirdim, tırnak ve gaga için ideal olduğunu okumuştum forumlarda, her hangi bir zararı olur mu ?
Teşekkür ederim okuduğunuz için