Karadeniz Pet

.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cenbay

Yeni Üye
Katılım
21 Ocak 2017
Mesajlar
12
Tepkime puanı
7
..
 
Son düzenleme:
Benim kuşlar 3 yıldır ucmuyor
5 kerede yavru aldım.
 
Eğer kafesleri yeterince büyükse ve ordan oraya atlamak yerine uçarak gidiyorlarsa kafesleri içinde,kanatları çalışır.Yataylamasına geniş olmalı kafesler.Yine de sürekli kafeste tutulmalarını doğru bulmuyorum ben.
 
Son düzenleme:
Kuşlar kafeste yaşamamalı. Yusuf beyin dediği uç yıldır hiç uçmuyorlar lafı laf değil ki. Bu canlılara hobi diye ego tatmini diye mi bakıyorsunuz. Sizi eğlendirsinler diyemi. Çengi mi bunlar. Onların da canı var. Allah onlara kanatları kafeste dursunlar ömür boyu diye vermedi ki Allah onlar için canlılar için sessiz kullarım diyor. Yazık günah ya.. Cenbay bey evli olduğunuzu eşinizin muhabbetleri eve saldırmadığını söylüyorsunuz. Siz evlisiniz eve iki canlı bir birey alıyorsunuz almadan eşinize danışmadınız mı hiç. Muhabbetler kafeste yaşasın diye var olan canlılar değiller. Bu vebali nasıl üstlenirsiniz. Eşinizle ortak karar sonucunda o yavruları almalıydınız yada almamalıydınız. Kafes 1'm ye 2'm olsa kaç yazar. Enine uzun kafeste kanat çırpması onun sağlığı yerinde olur anlamına gelmez ki.
 
Kuşların kafese kapatılmasına bende karşıyım endüstriyel tavuk üreticileri gibi kuşları hapsetmeyelim. odada serbest gezsinler. Altın kafese de koysak en güzel besinlerle de beslesek kuşlar kafese kapatilmamali evde serbest ucmalarindan yanayım.
 
Evimde 24'saat salık benim çocuklarım. Kuş bile demiyorum çocuklarım onlar benim. Bende 2'muhabbet 1'sultan papağanı var. Bir bayan olarak onların etrafı batıracaklarını bile bile sahiplendim ben onları. Onlara canım feda. Hobi değil onlar. Evin fertleri. O evde benim ne kadar hakkım varsa onlarında o kadar çok hakkı var. Keşke doğal ortamlarındaki şartları ona sağlayabilseydim. Ben 24'saat salık oldukları halde bunu düşünürken sizler eşe danışmadan canlıları eve getiriyorsunuz kafese mahkum ediyorsunuz bir diğeriniz 3'yıldır kafeste ölmedi yaşıyor kuluçka makinası gibi yavru veriyor diyor ben sizleri anlamıyorum çok matah birşey miş gibi sanki Sizler nasıl seviyorsunuz onları Allah aşkına.
 
Ben kuslarim uçmuyor dedim ucurtmuyorum demedim.

Kuşları çift olarak aldığımda 1 yasindalardi uçmayi bilmiyorlardi . Elime alıp dışarı bırakınca yürüyerek kafese giriyorlar. Kuşları satın aldığımda ucmayi bilmiyorlardi zaten benlik değil. Banyo yaptırmak için ayda 1 kere dışarı zorla çıkarıyorum. Benim kafesin kapısı 7/24 açık olsun kuşlar dışarı çıkmıyor. Cümleyi doğru anlamadan burda insanlara gönderme yapmayın sinirimizi bozmayın.

Evde 4 çift kuş var hepsini satın aldıgimda hiçbiri uçmayi bilmiyordu. Ama yavrularını ucurtuyorum petshopa satmadan önce.
 
Yusuf bey benim kuşlarda uçmayı bilmiyorlardı fakat yavaş yavaş öğreniyorlar.
Cenbay bey bari kuşların günde 1-2 saat uçmasına izin verin. Onların hakkı bu. sizi anlıyorum Eşiniz istemeyebilir fakat zamanla alışacağını düşünüyorum tabi siz daha iyi bilirsiniz.
 
Buranın muhabbet kuşu forumu olduğunu,isteyen hobi olarak kafeste besleyebileceğini,isteyenin elinde,omzunda,bacağında alıştırabileceğini galiba unuttunuz.Muhabbet kuşları,papağanlar veya diğer kafes kuşları kafeste beslenir.Oldu olmasına çarşıda gezerken,lavaboya giderkende yanımızda götürelim kuşları.Madem hobi olarak bakmıyorsunuz bu işe öyleyse kuşa para verip gidip petshoptan almayacaksınız.Gidip kuş satın almayacaksınız.Gideceksiniz dağa,bayıra doğadan tutacaksınız.Yere düşen kuşu sahipleneceksiniz.Sahibi tarafından atılmak istenen kuşu sahipleneceksiniz.Ne demek muhabbetler kafeste yaşamaz :).Siz yalnış forumda zaman geçiriyorsunuz.Burası o yer değil arkadaşlar.Kardeşim kuşu dışarı salmasanda bir sıkıntı yaşamazsın rahat ol.Beslenme diyetlerine dikkat edersen o kuş 5 senede kafeste kalsa uçmayı unutmaz.Muhabbet kuşunu özgürlüğe yakışır deyipte dışarı salmazsanız sıkıntı yok.
 
Bu ne kadar saçma bir düşünce. 5 senede kafeste kalsa unutmaz öyle mi? Ben kuşlarımı aldığım komşuda 2-3 sene hiç salmamışlar etmemişler. Hayvanı ilk çıkardığımda duvarlara çarpıp yere düştü. Canımından can gitti. Hayvan kafeste kanatlarını çırpıyordu dışarı çıkmak için. Onlarda bir can , onlarında bir hayatı var. Eğer ki uçmayacaklarsa o kanatları neden yarattı allah? Cenbay bey dediğim gibi bari 1-2 saat çıkarın zaten zamanla Eşiniz alışır.
 
Çatışan yok ben daha yeni kuş beslemiyorum. 11'yaşımdan beri bu canlıların bakıcılığını yapıyorum ben. Birşey bilmesem ağzım laf yapmaz rahat olun ben ahkam kesmem. Yusuf bey petshopta yada bazı üretici de doğup büyüyen muhabbetler uçmayı bilmiyorlar maalesef bunu bilmeyen yoktur ama siz kafesten çıkmıyorlar hep içerdeler deyip onları kafeste tutuyorsanız o sizin bileceğiniz iş. Bu forumda bu konuyu yazan kişiye bunu bu şekilde yazmadınız dikkatinizi çekerim. Siz biliyor musunuz onun kuşlarının da sizdekiler gibi uçmayı bilmediğini? Uçmayı bilen canlıyı kafese hapis etmenin mantığı nedir. Sizin şartlarınızla onun ki bir mi yani. Forumda konu açan beyefendi kuşların doğal ortamı uçmakla başlar. Canlı bir varlık onlar Yusuf beyin kuşları uçmayı bilmiyor ve zamanında uçma alıştırılmadı uçmadan da yaşıyorlar diye sizinkilerde uçmayacaksa siz bilirsiniz. Vebali sizin benim değil. Allah er geç hesap gunu herkese soracaktır tabi. Ben haksızlığa gelemem. hele de savunması olmayan bu canlılara yaşatılan hayata tepkiliyim. Kuş dediğin uçar uçmasını bilmiyorsa öğrenir. Allah onları kanatlı yaratmış doğasında uçmak var. Yazık ne hale gelmişiz.
 
Kafeste yaşar tabi ki yaşamaz demedik. siz de kafes de yaşayabilirsiniz mümkün. İnsanlar bu kuşları doğadan yakalayıp ticaretini yapmışlar. Biz de sevdiğimizden ve vicdanımız olduğundan kuşları kafese kapatmiyoruz. Dogada yasayamazlar. Bana göre endüstriyel tavukçulukdan farkı yok. Hayvanları beslerken onların da canlı olduğunu unutmayın empati kurabilen herkes anlayabilir bunu.
 
Yüksel bulut bey ben petshoptan parayla almadım. İş yeri camına kaçtı geldi ne yapsaydım sokakta mı koysaydım onu. Bilip bilmeden yorum yapmayın. Papağanımda petshoptan alınıp bakamayan petshopa geri verilmek uzereyken benim sahiplendiğim bir canlıdır. Para verip almadım
 
Empati yok arkadaşlar da ego tatmini var. Güya Müslümanız ya ona yanıyorum. Doğadaki her canlıya saygı duymak dinimizde ana unsur uyan var mı yok. Yeterki onlardan daha güçlü olan bizler onları her anlamda kullanalım bizim isteklerimiz daha önemli dimi. O ne ki bir sıkımlık canları var zaten. O ölürse diğeri var nasılsa..
 
İnsan olmak yaşayan her canlıya insan bitki hayvan ne olursa saygıyı gerektirir. Cenbay bey iki canlının artık maddi sahibi sizsiniz. Etide kemiği de sizin. Arzu ederim ki o canlılar size biraz merhameti öğretir. Sağlıklı uzun ömürleri olsun inş. Dilerim yanınızda biraz olsun uçup uçmanın güzelliğini tadarlar. Sevip değer veripte kazıklanmadığımız tek canlılar hayvanlardır asla ihanet etmezler. İyi günler dilerim..
 
Karşınızda ki insanın hiç bir çıkarı yok sadece hiç görmediği hayvaninn kafese kapatilmamasini özgürce uçmasını söylüyor. Ama siz yav hehe diyorsunuz. Neyse biz saçmalıyoruz. Benden bu gecelik bu kadar iyi forumlar.
Söylemesinde sıkıntı yok. Uzun uzadıya hesap sormaya gerek yok. Sizin yaptığınız gibi sadece fikir belirtilmeli.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst