Bu dışkı düzgün mü?

Şeker2019

Paylaşımcı Üye
Meraba, hatırlarsanız geçenlerde kuşum kurumaya yakalandı diye konu açmıştım. kuşumun eşi var ve hasta olduğunda ondan ayırmıştım. dışkısını ekleyeceğim. dışkısı düzgünse artık eşiyle yan yana koymak istiyorum. çünkü birbirlerine bi bakışları var. özlediler birbirlerini. Bu arada bi konu daha açmıştım. kusma ve yeşil sulu dışkı diye o başka kuşumun sorunu. bu kuşumun dışkısı bormal ama sulu nedeni nedir?
Screenshot_20210128-150220_Gallery.jpg

ama kafesin dibine koydugum pecete genelde ıslak oluyor bunun nedeni nedir? bazen de hiç sorun olmuyor dışkısında
Dışkının su bırakmasından çok sulu gelmedi sıkıntıdır. Dışkının formu düzgün görünüyor. Dışkının su bırakmasını farklı sebepleri olabilir.

D9FC4179-3CE0-43B0-BDF2-8B7881218FD0.jpeg

Erkek kuşumun dışkısı 3-4 gündür sulu ve bazen düzeliyor ama genelde böyle. Soldaki dışkı beyaz olduğundan çok net değil. İshal mi yoksa suyuna damlattığım limon suyu veya multivitamin de dışkıyı etkiler mi? Ya da başka bir sebepten mi olur?

Ekli dosyayı görüntüle 51757
Erkek kuşumun dışkısı 3-4 gündür sulu ve bazen düzeliyor ama genelde böyle. Soldaki dışkı beyaz olduğundan çok net değil. İshal mi yoksa suyuna damlattığım limon suyu veya multivitamin de dışkıyı etkiler mi? Ya da başka bir sebepten mi olur?
Kuşlar sadece dışkı yapmaz aynı zamanda idrarda yaparlar ishal durumu yok. Dışkı olmayan sadece idrar olan durumlar genelde sabah ilk saatlerde kuşun yem tüketimi yapmadığı yani kursağın boş olduğu zamanda gerçekleşir ara ara sadece idrar da yapabilirler.

Kuşlar sadece dışkı yapmaz aynı zamanda idrarda yaparlar ishal durumu yok. Dışkı olmayan sadece idrar olan durumlar genelde sabah ilk saatlerde kuşun yem tüketimi yapmadığı yani kursağın boş olduğu zamanda gerçekleşir ara ara sadece idrar da yapabilirler.
Peki şu an dışkısını yaparken zorlanıyor vik diye ses çıkarıyor bunun için ne yapmalıyım bir de poposundaki tüylere yapışmış az önce temizledim

F72A755B-4E09-4CA7-95D8-452F4C2DA74A.jpeg
Bu dişinin dışkısı
E6EB0BCA-C9B5-4537-8096-AF483DD838C1.jpeg

Bu da erkeğin dışkısı. Renkleri değişince bir de şekilleri, tekrar sormak istedim. @ADRIAN @Recai

Geri