Hemde oran verdiler ikiside %99 dişi dedi ) aldigim kiside erkek deyince kararsiz kalmistim cok tesekkur ederim cok saldirgan amaBu kuşa dişi diyen petshop dükkanı kapatsın gitsin kasapta tavuk satsın.
Tesekkur ederiimm bide ele alisssa cok saldirgan olusundanda disi mi acaba diye düşündürdü bianaynen erkek maşallah
bir gün bu petshoplar benim ağzımı bozduracak sonunda Gün gelecek martı yı muhabbet diye satana denk gelecez diye korkuyorum. Oğlanın maşallahı var elifnur hanımHemde oran verdiler ikiside %99 dişi dedi ) aldigim kiside erkek deyince kararsiz kalmistim cok tesekkur ederim cok saldirgan ama
Degistirmemde egitimde güçlük cekiyorum cok saldirganErkek masallah degistirirseniz para kazanicaklar dusmeyin tuzaklara
Egitilse keske anca ısırıyorBu kuşa dişi diyen petshoplar!!!!!! Kuşunuz maşaallah çok tatlı bir erkek sağlıkla besleyin güle güle eğitin
Aynen yaa biriside baya baya buyuk bi kusu yavru diye satmaya kalkti cinsiyetten pek anlamiyorum ama yavru olup olmadigini anlayabiliyorum allahtanbir gün bu petshoplar benim ağzımı bozduracak sonunda Gün gelecek martı yı muhabbet diye satana denk gelecez diye korkuyorum. Oğlanın maşallahı var elifnur hanım
bizimkide ilk günden beri ısırıyor ama ısırmasına hiç tepki vermezseniz zamanla ısırmayı yumuşatıyor sadece kontrol ve savunma amaçlı gagasını parmagımıza uzatıp çekiyor.illa egitim için el yada parmaga gerek yok bizim kuş ele parmaga gelmeyi sevmiyor ilk günden beri ama kapısını açmamız için çıldırıyor 10kelime söylüyor kendisi uçup omza kafaya konmayı seviyor her kuşun ayrı bi huyu var bizler gibi.ısırsada asabi olsada egitilebilir yani sıkıntı olmaz bence.ben kuşuma 10 kelimeyide kendim kafesin yanına oturup konuşarak söyletmeyi başardım 4aydaEgitilse keske anca ısırıyor
Sohbet ediyorum kafasini cok tatli bi sekilde kaldirip bana bakiyo dinledgni anliyorum ama kafese elimi uzatsam deliriyo nasil aşıcam bu problemi bilmiyorimAvuçlamayın sakın ona yavaş yavaş yaklaşın güvenini kazanın onunla sohbet edin
Suan sadece ciyak ciyak otmeyi biliyo kafasi karismasin diye sadece adini tekrarlayip duruyorum bazen konusmaya calisiyo ama anlamsiz sesler istebizimki 2. 3. hafta ilk kelimeyi söylemeye başlamıştı.her seferinde yeni bir kelime ekleye ekleye 4 4bucuk ayda 10 kelime oldu
Peki bu cinsini yani türünü falan bakip anlama sansimiz varmi ben benimkinin ne oldugunu bilmiyorum )Tamamen ilgi alaka ve soydan gelen sosyallik yapısına bağlıdır. misal bir çek takımım var yavrularını kime verdi isem aşırı oyuncu ve daha 2aylıkken konuşmaya başlıyorlar sert karakterli bir bakıcı takımım var misal onun yavrularıda çok sert oluyor biraz çirkef çıkıyorlar anne baba karakteri ve ilgi alaka önemlidir