Karadeniz Pet

Eş tutarlar mı ? (RESİMLİ)

soner avcı

Yeni Üye
Katılım
19 Mar 2017
Mesajlar
63
Tepkime puanı
5
Merhaba arkadaşlar, görsellerde gördüğünüz mavi-sarı(erkek) kuşum bir buçuk yaşında. Bana çok alışık 60-70 kelime biliyor hatta şarkı dahi söylüyor. Şimdiye kadar onu gerekmedikçe kafese sokmadım kendi de zaten girmek istemiyor. Daha önce iki eş tecrübesi oldu. Yanına aldığım birinci dişi onu çok dövdü ve fiziken birazcık daha ondan büyüktü. Bu yüzden ikinci dişisini (?) yavru seçtim. Ancak ikinci aldığım kuşu ben dişi sanıyorken zamanla cere rengi çok değişti, hatta foruma yakın zamanda konu açmıştım. Erkek çıktı kendileri. Velhasıl ikinci dişi erkek çıkınca bunu anneme götürmekte çareyi buldum çünkü ufaktan kafes içerisinde yer kavgaları yapıyorlardı.
Asıl konuyu açma nedenim olan iki gün önce aldığım, resimlerde göreceğiniz lutino cinsi kuşum ise kuşçunun bana söylediğine göre dişi ve kızışmış :) Bu kuşum çok ürkek en ufak el hareketinde kafesi yerle bir ediyor, kafes dışındayken de ne kadar denediysem elime hiç gelmedi , bu durumu zamanla kuşu kendime alıştırarak yenebileceğimi düşünüyorum ancak erkek olan kuşum yukarıda belirttiğim gibi kafes içerisinde hiç durmak istemiyor, sürekli dışarda olmak istiyor. Daha önceleri hep böyle alıştı çünkü. Erkek dışarda sağa sola uçarken dişisi de onu takip ediyor sağa sola uçuyorlar, eğer erkek kafese girerse ardından hemen dişi de giriyor, iki gündür aralarında hiç kavga görmedim ama artık yavrularım olsun istiyorum. Siz değerli üyelere sorum şu : Durum böyleyken yavru alabilir miyim ? Yoksa onları kafes içerisinde sürekli tutmalı mıyım ? Kafeslerinde her şeyleri mevcut onlarla ilgileniyorum da ancak erkek kuşum dışarı çıkmak istediğinde çıkardığı seslere dayanamıyorum en fazla 30 dk duymazdan geliyor ardından kafesi açıyorum.
 

Ekli dosyalar

  • DSC_0006.JPG
    DSC_0006.JPG
    1,004.8 KB · Görüntüleme: 52
  • DSC_0012.JPG
    DSC_0012.JPG
    972.9 KB · Görüntüleme: 50
  • DSC_0025.JPG
    DSC_0025.JPG
    1 MB · Görüntüleme: 50
Maşaallah 60 - 70 kelime ne demek kelime dağarcığı pek genişmiş . Kuşların einstein ı bu heralde . Yavru almak istiyorsanız kuşları kafesden salmazsanız daha çabuk alırsınız .
 
Maşaallah 60 - 70 kelime ne demek kelime dağarcığı pek genişmiş . Kuşların einstein ı bu heralde . Yavru almak istiyorsanız kuşları kafesden salmazsanız daha çabuk alırsınız .
Yorumunuz için teşekkür ederim, erkek kuşum bana karşı çok ilgili. Yeni bir kelimeyi sadece iki gün içinde öğrendiğini bilirim. Birkaç gün dediğiniz gibi kafesten salmamayı deneyeceğim. Durumu buradan paylaşıcam. Bilgisi tavsiyesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
 
dişi kuş ona ne kadar yavaş yaklaşsam da ürkek davranışlarına devam ediyor muhtemelen onu öncesinde çok hırpalamışlar veyahut korkutmuşlar. İlk kez bir kuşla üç gün geçirmeme rağmen parmağıma bir kez dahi alamadım. Tavsiyeleriniz neler ?
 
Yavru almak istiyorsanız kuşlarınızla ilgilenmeyi bırakmanız gerekiyor. Üretimhaneden alınan kuşlar evde büyümediğinden ürkek olurlar. Birbirlerine alışmaları için zaman tanımalısınız.Salmamanız gerekir.Maşallah kuşlarınız çok güzel.
 
Yavru almak istiyorsanız kuşlarınızla ilgilenmeyi bırakmanız gerekiyor. Üretimhaneden alınan kuşlar evde büyümediğinden ürkek olurlar. Birbirlerine alışmaları için zaman tanımalısınız.Salmamanız gerekir.Maşallah kuşlarınız çok güzel.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Peki ne kadar süre kafeste tutmam gerekiyor onları. Çok nadir de olsa arada bir salmamın zararı var mıdır (mesela iki üç günde bir)
 
Kafes düzenini yeni değiştirdim. Üretim için uygun mudur ?

ben taraftarı oldugum konuları yazayım:
max. 2 tünek olmalı ve tünekler birbirinden uzak olmalı,
plastik yerine tahta tünek tercih edilmeli,
yuvalık tünegi hizasında bir tünek ve karşısın da bilemediniz biraz yukarısında 2 tünek ideal,
yemlik (akıllı) ise ve suluk diğer tünek ucunda olmali, eğer yemlik akıllı değilse silikon olmali,
gaga taşı ve kumluk yuvaliğa yakın tüneklige konulmalı,
mama kabı kafesin ortasına dogru konulmalı..


şimdi bu varsayım ve tavsiyelere bakarsak, sizin kafes düzeninize bir şey diyemem. şuan ki mevcut düzeniniz de, kuşlar yuvalikla ilgilenmeyeceği gibi, sürekli üst tüneklerde zaman geçirecek, alt tünekler işe yaramayacak
 
tavsiyenizi göz önünde bulundurarak yuvalığın tam hizasına bir tünek koydum, yemliğe çıkabilmeleri ve rahat çiftleşebilmelerini düşünerek tam ortaya (geniş alana) bir diğer tüneği koydum. Sulukları ve gaga taşını dediğiniz gibi yerleştirmek istemiştim ancak sulukların boyutu büyük olduğundan istediğiniz yere sığmıyorlar. Akıllı yemlik büyük olduğu için de onun konumunu değiştiremiyorum. Ancak gerekirse akıllı yemliği çıkartıp yerine söylediğiniz gibi manuel takarım. Bu arada en kısa zamanda tünekleri ahşapla değiştireceğim
 

Benzer konular

Geri
Üst