Ishal

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kullanci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kullanci

Yeni Üye
Kuşumun bugün dışkısı sıvı olmaya başladı etrafında ıslaklık var ve yeşil renkli, dün kafeslerini yıkadım ve salata vermiştim, kafesi kurutmuştum ancak salatayı cok kurutmamıştım bundan dolayı mıdır? Kafesinin etrafina battaniye sarsam olur mu yiyecek olarak da ne vermeliyim yeşilligi kestim

Kafesi battaniyeyle sarmaya gerek yok. Sebze yedikten sonra dışkının sulu olmasıve yeşil renge dönmesi normaldir. Endişelenecek bir durum yok

Bu sıcak havada ne battaniyesi? Battaniye falan kullanmayın.
Kuşun dışkılarını da paylaşın görelim yine de,hızlı resim com sitesini kullanabilirsiniz.

Merhaba, resmi ayarlayamadım ancak büyük, normalden yeşil ve sulu yapmaya devam etti kuşum. 2 gün önce dışkısında yem de vardı sonra patates ve pirincle geçti ama diger belirtiler devam ediyor. Veteriner hekim sabah akşam 4 damla flagyl yazdı ama ben dozundan endişe ettim bir bilginiz var mı acaba

4 damladan kasıt ağzına damlatmaksa çok fazla ! Tam suluğuna katmaksa çok az. Yarım suluğa 5 damla daha iyi olur. Veterinerin flagyle reçete ettiğini de ilk kez duyuyorum. İlginç geldi bana..

Flagyl 125mg/5ml oral şurup no 3
Sabah akşam 4 damla ağızdan
yazıyor reçetede:/

Iki kuşum var biri icin yazdı bunu, digerinin de biraz sulu ve yeşil ama daha normal bir dışkısı var. Suluklarına katsam ikisi de
Içecek, suluklarını ayırsam da cok anlamazlar alışmazlar şu anda. Yani antibiyotik oldugu icin cok arada kaldım.

Ya hasta olanın sabah akşam bir damla damlatarak vereceksiniz yada kafeslerini ayıracaksınız. Yada ikisi de ilaçlı sudan içecek. Ki sağlıklıysa içmemeli

Aslında dışkısı kötü değil. Daha önce sornuş olsaydınız ilaç başlamakta acele etmezdik. Ama başlamışsınız madem kesmeyin 5 gün verin.

Başlamadım aslında emin olamayınca. Cunku baska seyler de vad meslea kusum one dogru duruyor, 40 gun once veteriner yumurta yapabilir dedi ama hic yapmadı. Kalsiyum eksikligi vardi ilac kullaniyor agizdan ama yine de yapmadi. 2 3 hafta önce cok tuy dokmeye basladi beraberinde uykuda artış vs oldu tuy dokmeyke ilgili diye dusundum. Bir de videoya aldigim şekildeki gibi gozu kapanıyordu gun icinde, azaldi artık ama bunu bu sabah 5 bucukta cektim hala yapıyor bazen. Poposu yumusak degil ama yumurta da hissedemedim. Ishali birkac gune duzrlirse veterinere goturecegim ilacı dışkı fotografına ve sikayetlere bakarak yazdı ben isteyince.

Son düzenleme:
Eğer ilaç başlamışsanız 1 yudum bile içmişse mutlaka devam edin. Antibiyotik kullanımı şaka değildir ciddiyet ister. Ama başlamamışsanız probiyotik ve elekteolit takbiyesi yaparak birkaç gün takip edelim.

Antibiyotik kutusu açılmamış duruyor, hangi probiyotik ve elektiolit i öneriyorsunuz

Duruş normal değil,yumurta olabilir. Kuş üreticisi, kuşlardan anlayan petşop falan varsa bir kontrol ettirin yumurta var mı yok mu.

Büyük ihtimalle yumurta var. Yuvalık takılımı ? Prozim plus, probac, probiacti bird, prolive.. bu dördü de güzel probiyotikler herhangi birini seçebilirsiniz.

Iki kuşum da dişi boş yumurta yapacak sanırım yine de yuvalik takayim mı, almıştım daha önce

Bu kuşumu 40 gün once veterinere götürdüğümde de duruşu boyleydi, veteriner kızgınlıkta dedi kalsiyum ilacı kullandıkca yumurta yapabilir dedi ama hic yapmadı yine de ben takip ediyorum

Geri