Kuş kabarık, ortalamanın üstünde uyuyor

Bence calsiyumdan en az 3 saat sonra bir damla baytril de damlatın ağzına. Bacteriyel bir hastalık varsa çözülmesi gerek çünkü. Evde karbonat varsa yarım suluğa mercimek tanesi kadar katarak verin. Sindirimi kolaylaştırır bir miktar.

pzt-salı-çarşamba-perşembe-cuma Sabah 10:00 kalsiyum 13:30 kalsiyum 16:00 b vitamini 21:00 çinko
Bugün biraz zaman geçsin baytril de damlatacağım dediğiniz gibi.

pzt-salı-çarşamba-perşembe-cuma Sabah 10:00 kalsiyum 13:30 kalsiyum 16:00 b vitamini 21:00 çinko
Bugün biraz zaman geçsin baytril de damlatacağım dediğiniz gibi.
Calsiyum günde bir damla ikincisine gerek yok. Kalsiyumla antibiyotik arasında 3 saat zaman farkı olsun mutlaka.

Selamlar,

Üniversite Veterinerlik fakültesine götürdüm. Röntgen çekildi kırık vs yok. Kalsiyum, çinko ve B vitamini ilaçları alındı

Pazartesi sabah-akşam kalsiyum (ağızdan 1 damla)
Salı sabah-akşam çinko (ağızdan 1 damla)
Çarşamba 50ml suluğa 5 damla B vitamini kompleksi
Perşembe sabah-akşam kalsiyum (ağızdan 1 damla)
Cuma sabah-akşam çinko (ağızdan 1 damla)
Cumartesi, pazar dinlenecek.

Kuşun gaga etrafındaki tüyleri iyice dökülmeye başladı tüyleri genel anlamıyla dökülüyor strestendir belki bilmiyorum. Ben B vitamini eeksikliği vardır diye bugün de suluğuna damlattım. Ayakları morarmaya başladı, vazelin kas gevşetici krem (insanlar için) sürsem işe yarar mı??

Ayrıca yaptığımız triflucan ve bactrim ile mantar tedavisinden bahsettim, neden tavuklara kullanılan ilaçları kullandınız diye bir tepki aldım, krem sürseydim geçermiş. Veteriner hekim umarım kanatlılardan gerçekten anlıyordur. İçte bulunan mantar nasıl geçecekti ki kremle :(
Tavuk ilacı mı 🤔
Bunları insanlar da kullanıyor.

Yüksek ihtimalle kaybedeceğiz arkadaşlar. Göğüs kemiği keskin şekilde belirgin şuan dokununca. Tüyleri de aşırı şekilde dökülmeye başladı. Hareketlere tepki de vermiyor. Dışkısını düzgünce yapamıyor.

Yüksek ihtimalle kaybedeceğiz arkadaşlar. Göğüs kemiği keskin şekilde belirgin şuan dokununca. Tüyleri de aşırı şekilde dökülmeye başladı. Hareketlere tepki de vermiyor. Dışkısını düzgünce yapamıyor.
Umarım direnir yavrucak 😔

Yeni görüntü video paylaşın. Yemek yemiyorsa şırınga ya da çay kaşığı ile mama verin. Yumurta sarısı+mısır veya pirinç unu+sıcak su karıştırın. Ilıyınca 1.5 ml verin. Yutulabilir olsun

Yeni görüntü video paylaşın. Yemek yemiyorsa şırınga ya da çay kaşığı ile mama verin. Yumurta sarısı+mısır veya pirinç unu+sıcak su karıştırın. Ilıyınca 1.5 ml verin. Yutulabilir olsun
Hocam artık çok geç, tedaviye yanıt vermiyor. Besleme aparatı ile besledim 5dk sonra olduğu gibi geri kustu. İlaç veriyorum geri kusuyor. Şuan kuş her ne yerse yesin geri kusuyor. Bembeyaz dışkılıyor, gözleri artık görmüyor full kapalı.

Hocam artık çok geç, tedaviye yanıt vermiyor. Besleme aparatı ile besledim 5dk sonra olduğu gibi geri kustu. İlaç veriyorum geri kusuyor. Şuan kuş her ne yerse yesin geri kusuyor. Bembeyaz dışkılıyor, gözleri artık görmüyor full kapalı.
Çok üzüldüm. Salmonelladan şüpheleniyorum. Ama siz ilacı verin

Kafasını son kez yukarı kaldırıp gözlerini açıp kapatarak öldü. Başımız sağolsun, elimden geleni sizin yardımınızla yaptım ancak olmadı. Mantardan kurtardık başka bir şey ilerledi. Üzgünüm.
Kaybınız için üzgünüm. Evde başka kuş var mı? Hastalık onlara da geçmiş olabilir,gözlemleyin. Kafesi ve ekipmanları da virkon s veyahut çamaşır suyu ile dezenfekte ediniz iyice. Ölen kuşun ağzının temas ettiği gaga taşı yem falan varsa çöpe atın.

Kaybınız için üzgünüm. Evde başka kuş var mı? Hastalık onlara da geçmiş olabilir,gözlemleyin. Kafesi ve ekipmanları da virkon s veyahut çamaşır suyu ile dezenfekte ediniz iyice. Ölen kuşun ağzının temas ettiği gaga taşı yem falan varsa çöpe atın.
Başka kuş yok. Ekipmanları çöpe atıp kafesi de çamaşır suyuna yatıracağım.

Baytril alıp kullanmıştık evet.
Ya kuşta başka hastalık vardı ya da baytril kullanmak için geçti.

Tekrar kuş alırsanız aldığınız yere dikkat edin ve hatta uyarın kuş satan kişiyi,onun da haberi olsun yoksa. Tekrar kuş alırsanız aynı yerden,aynı hastalığa sahip kuş alabilirsiniz eğer diğer kuşlarda da o hastalık varsa.

Başınız sağolsun 😔

Geri