kuş ses çıkarıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan smith
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

smith

Meraklı Üye

Kuşumuza antibiyotik verirken enjektörle 1 damla verecekken enjektör sertmis hepsi gitti 7 damla filan. Sonra bu sesi çıkarmaya başladı. Çok korkuyorum neden çıkarır bu sesi. Akciğere filan mı kaçmıştır acaba

Kısa videodaki gibi uyurken çıkarmıyor sesi

Uyumaya geçince ses cikartmıyor normal

İlaç nefes borusuna kaçmış maalesef. Düzelme ihtimali var ama yarın ilk iş veterinere götürün 😔

Durumu iyi değil. Veterinere götürün.
Sıvı akciğere kaçarsa aspirasyon pnömonisi oluşur. Bu da ölümcül olabilir.

Durum krtik maalesef. Umarım birşey olmaz. Keşke erken saat olsaydı da veterinere yetişebilseydiniz

Olay olur olmaz eczaneden duphalak alınıp verilebilirdi ama bu sadece ilacın erkisini azaltmaya yarardı soluğuna etki edecek bir ilaç vs yok maalesef.
Şu yöntemi bir dene kuşu nazikçe avucuna al. Kuş sakin kalmalı. Başı aşağıya doğru bakacak şekilde bir süre tut. Eğer sıvı akıntısı olursa pamukla sıvıyı al.

Olay olur olmaz eczaneden duphalak alınıp verilebilirdi ama bu sadece ilacın erkisini azaltmaya yarardı soluğuna etki edecek bir ilaç vs yok maalesef.
Şu yöntemi bir dene kuşu nazikçe avucuna al. Kuş sakin kalmalı. Başı aşağıya doğru bakacak şekilde bir süre tut. Eğer sıvı akıntısı olursa pamukla sıvıyı al.
Denedim hocam hem rahat durmuyordu hemde sıvi akişı olmadi. Simdi baktim evine girmiş uyuyor😭😭 sabahı çıkarırsa veterinere götüreceğim ilk iş

Bir daha dene ve sırtına hafifçe vur. Belki birazı çıkar.

Kuş acı çektiğinden size sığınmış kaçamıyor olabilir belirti olarak. Eğer normalde size bu kadar yanaşmıyorsa şimdi yanaştıysa bu acı çektiğini gösteriyor tahminen. Çünkü ilaç akciğere kaçarsa yangı oluşur,iltihaplanma oluşur. Nefes sorunu da olur hırıltı falan. Zaten aspirasyon boğulma demektir.

Geri