Selçuk YÜKSEL
Onursal Üye
21 gün antibiyotik tedavisi çok istisnai durumlar hariç olmaz. Antibiyotik tedavileri 3-5-7 gün uygulanır kural olarak. En az 3 gün yanlışlıkla başlanmış olsa bile. Ortalama enfeksiyonlarda 5 gün ileri enfeksiyon durumlarda 7 gün hadi bilemedin 10 gün olsun en fazla. Veteriner neye göre 21 demiş anlamış değilim. Ya ben yanılıyorum ya o yanılıyor.Veterinere götüremedim. Gece kontrol ettim kendindeydi. Gün içinde de çok iyiydi. . Ufak bir bilgilendirme yapayım. Geçen gün gözü için veterinere gittik (ankarada yorumlara bakarak gittigim bir veterinersi ve gayet iyiydi). Siz hocalarımın yazip uyguladığımız tedavileri anlattim sorduğu icin. Antibiyotigi suya katip veriyoruz diyince cok yanlis o sekilde etki alamaz dedi suya katmadan agzina yarım damla olarak vermelisiniz dedi. Ve burada 5 günden fazla kullanmayin deniyordu. Veteriner doktor 5 günde bir şey olmaz 3 hafta (21 gün) kullanacağız dedi. Şimdi 3 haftalik tedavi listesini paylasayim buradan
![]()
Suya katma mevzusuna gelince evet ağza damlatmak daha etkili yöntemdir Ama ! Uygulamayı bilmeyenler ya hiç içiremez ya az içirir yada fazla içirir hatta bazen soluk borusuna kaçırır.. Dolayısıyla etkisi az olsun ama riskli olmasın. Haksız mıyım ?