kuş ses çıkarıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan smith
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kuş acı çektiğinden size sığınmış kaçamıyor olabilir belirti olarak. Eğer normalde size bu kadar yanaşmıyorsa şimdi yanaştıysa bu acı çektiğini gösteriyor tahminen. Çünkü ilaç akciğere kaçarsa yangı oluşur,iltihaplanma oluşur. Nefes sorunu da olur hırıltı falan. Zaten aspirasyon boğulma demektir.
3 4 gündür sürekli elimizde omzumuzda koynumzda uyuyor sürekli bize gelip sırnaşıyor hasta olduğu için. Şimdi evinden cikarmak istedim gelmedi . Videolardaki sesten çıkmıyor artık.

Olsun. Siz yine de veterinere götürün ve durumu bahsedin. Hava yollarına baktırın iltihap olup olmadığına.. Aspirasyon pnömonisi olup olmadığını öğrenin. Egzotik hayvan kliniğine götürün. Her veteriner kuştan anlamaz.

Olsun. Siz yine de veterinere götürün ve durumu bahsedin. Hava yollarına baktırın iltihap olup olmadığına.. Aspirasyon pnömonisi olup olmadığını öğrenin. Egzotik hayvan kliniğine götürün. Her veteriner kuştan anlamaz.
Dün gitmistik veterinere egzotik hayvanlara bakan birisiydi baya iyi yapiyordu işini. Sabahi çıkartırsa ilk işim veterinere götürmek olacak.

Son birkac gündeki fotografları. Hasta ve halsiz olduğu icin sürekli bize gelip uyuyordu kafesine koyunca durmuyordu

Evde yapılabilecek bir şey yok. Sadece kuşu sarsmadan baş aşağı tutulabilir birkaç saniye,sıvı çıkarsa çıkar.

Evde yapılabilecek bir şey yok. Sadece kuşu sarsmadan baş aşağı tutulabilir birkaç saniye,sıvı çıkarsa çıkar.
6 7 damla sıcı nefes borusuna degilde gitmesi gereken yere gitmis olabilir mi. Fazla geldiği için bu sesleri çıkarıyor olabilir mi.

6 7 damla sıcı nefes borusuna degilde gitmesi gereken yere gitmis olabilir mi. Fazla geldiği için bu sesleri çıkarıyor olabilir mi.
O sesler ak ciğere sıvı kaçtığı için belkide az kaçmıştır umarım az kaçmıştır. Veteriner tekrar antibiyotik yazabilir her ihtimale karşı.

Sesin kesilmesi güzel kuşun ayaklarında veya gagasında renk değişimi var mı ? Nefes alırken kuyruk seğirmesi var mı ?

O sesler ak ciğere sıvı kaçtığı için belkide az kaçmıştır umarım az kaçmıştır. Veteriner tekrar antibiyotik yazabilir her ihtimale karşı.
Insallah hocam. Yarın tekrar bilgilendiririm sizi inşallah güneşe bir şey olmazsa. Çok teşekkür ederim gecenin bir vakti ilgilendiniz

Seslerin şuan çıkmamasının sebebi ne olabilir

Seslerin şuan çıkmamasının sebebi ne olabilir
Güneş nasıl şimdi?Veterinere gidebildiniz mı?Eczaneden damlalık alırsanız ilacı daha rahat damlatırsınız.(Damlalığın nasıl aktığına alışabilmeniz için ilk önce su çekin içine lavaboya damla damla damlatın,bunu 3-4 kez yapın ki eliniz pratik kazansın sonra Güneş e ilaç uygulamasına geçersiniz)Damlalığa kuvvetli bastığınızda da çok fazla ilaç çıkabilir,bu sebepten el pratiği yapmanızı tavsiye ettim.

Güneş nasıl şimdi?Veterinere gidebildiniz mı?Eczaneden damlalık alırsanız ilacı daha rahat damlatırsınız.(Damlalığın nasıl aktığına alışabilmeniz için ilk önce su çekin içine lavaboya damla damla damlatın,bunu 3-4 kez yapın ki eliniz pratik kazansın sonra Güneş e ilaç uygulamasına geçersiniz)Damlalığa kuvvetli bastığınızda da çok fazla ilaç çıkabilir,bu sebepten el pratiği yapmanızı tavsiye ettim.
Öükemmellik ayrıntılarda gizlidir diye boşuna dememişler 👍

Veterinere götüremedim. Gece kontrol ettim kendindeydi. Gün içinde de çok iyiydi. . Ufak bir bilgilendirme yapayım. Geçen gün gözü için veterinere gittik (ankarada yorumlara bakarak gittigim bir veterinersi ve gayet iyiydi). Siz hocalarımın yazip uyguladığımız tedavileri anlattim sorduğu icin. Antibiyotigi suya katip veriyoruz diyince cok yanlis o sekilde etki alamaz dedi suya katmadan agzina yarım damla olarak vermelisiniz dedi. Ve burada 5 günden fazla kullanmayin deniyordu. Veteriner doktor 5 günde bir şey olmaz 3 hafta (21 gün) kullanacağız dedi. Şimdi 3 haftalik tedavi listesini paylasayim buradan

Güneşin iyi olmasına sevindim,çabucak iyileşsin inşaAllah.
Antibiyotik her iki şekilde de verilebilir.Bazı kuşlar(örneğin benim kuşum) ele alınıp ilaç damlatıldığında çok stres yapıyorlar,kalp atışları çok fazla hızlanıyor,strese giriyorlar.Şuan kanlı bıçaklı düşman olduk,parmağımı nezaman yakalasa kanatıyor(Ele alışkın,eğitimli bir kuştu)Antibiyotik konusunda diyebileceğim bazı antibiyotiklerin 3 gün kullanımı olabiliyor,bazılarında ise 6 ay kullanmak gerekebiliyor(Hastalık,yaş,yandaş hastalık v.s. süreyi ve dozu değiştiriyor)
Benim merak ettiğim yarım damlayı nasıl damlatabileceksiniz?Onu anlayamadım.

Güneşin iyi olmasına sevindim,çabucak iyileşsin inşaAllah.
Antibiyotik her iki şekilde de verilebilir.Bazı kuşlar(örneğin benim kuşum) ele alınıp ilaç damlatıldığında çok stres yapıyorlar,kalp atışları çok fazla hızlanıyor,strese giriyorlar.Şuan kanlı bıçaklı düşman olduk,parmağımı nezaman yakalasa kanatıyor(Ele alışkın,eğitimli bir kuştu)Antibiyotik konusunda diyebileceğim bazı antibiyotiklerin 3 gün kullanımı olabiliyor,bazılarında ise 6 ay kullanmak gerekebiliyor(Hastalık,yaş,yandaş hastalık v.s. süreyi ve dozu değiştiriyor)
Benim merak ettiğim yarım damlayı nasıl damlatabileceksiniz?Onu anlayamadım.
Yarım damla için enjektore 1 damla normal su 1 damla antibiyotik çekip 1 damla olarak damlatırsaniz yarim damla antibiyotik damlatmis olursunuz dedi veteriner. O sekilde yapiyorum. Yani 1 damla aslinda ama yarısı antibiyotik yarısı su seklinde

Evet beklediğim buydu,veterinerin tarif etmesine sevindim.İlaçlardan sonra değişiklik oldu mu?Gözü,genel durumu nasıl?

Evet beklediğim buydu,veterinerin tarif etmesine sevindim.İlaçlardan sonra değişiklik oldu mu?Gözü,genel durumu nasıl?
Yani psikolojik olarak da oyle gelmis olabilir ama. Dun de fena degildi bugunde gozunu aciyor az da olsa. Kafesinde durmak istemiyor kafesteyken komando gibi tırmanıyor cikcik yapiyor gozleri ful acik. Kafesten çıkınca elimize gelip uyuyor bize sığınıyor. Ama gozlerini de acmaya basladi artik cok şükür. Beslenmesine de degindi veteriner. Biz cekirdek karisik yem ve daldarı veriyorduk. Yesillik vermemizi de istedi protein almasini istedi. Sanki bizimkiler biraz abartti bilmiyorum ama bugun yumurta vermisler haslanmiş cok az birazda patates. Muz filan veriyoruz artik yesillik veriyoruz. Birde süt verdik. Umarım zararli bir sey yoktur. Veterinere gidene kadar yem daldari dışında gida vermemistik . Gittiğimiz gün ekmek yemisti istahla ama zararliymis bidaha vermedik

Kuşlara süt verilmez. Sütte laktoz var,laktozu sindiremez kuşlar..
Kuşa gelişigüzel gıda mı veriyorsunuz yoksa birileri mi öneriyor size bunları?
Bu gidişle kuş nasıl iyileşecek..

Kuşlara süt verilmez. Sütte laktoz var,laktozu sindiremez kuşlar..
Kuşa gelişigüzel gıda mı veriyorsunuz yoksa birileri mi öneriyor size bunları?
Bu gidişle kuş nasıl iyileşecek..
Veteriner yeşillik ve meyve önerdi sadece. Birtek bugun yedi dediklerimi zararlıysa vermeyelim bidaha hocam

Veteriner yeşillik ve meyve önerdi sadece. Birtek bugun yedi dediklerimi zararlıysa vermeyelim bidaha hocam
En çok yeşillik vermelisiniz,tabiki abartmadan.Meyve biraz daha az.Ekmek konusunda fikir ayrılıkları olsada verilmemesi bence daha iyi.Yumurta galiba haftada 2-3 verilebiliyor(Kuşlarda bazı rahatsızlıklar olduğu zaman ve suyundan ilaç içmesi gerektiği zamanlarda verilmemesi gerekiyormuş)Süt,yoğurt gibi gıdalar verilmemeliymiş,kuşlar laktozu sindiremiyorlarmış(Araştırdıklarımdan edindiğim bilgiler)Sizde internetten güvenilir yerlerden araştırarak bilgi edinebilirsiniz.Bu konuda bilgi sahibi olanlardan bir kişide @BeautiBird

Geri