Kuşlarım ishal ve birinin hem dışkısı hem de ağzı kokuyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Merve45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hangileri bitti ve ne zamandan beri kestiniz takviyeleri ?

Dün bitti hepsine 1 ay boyunca kullanın dediniz powermax sedochol carnispeed ve probiyotik ( probiyotige 15 gün dediniz)

15 gün üstüste demişimdir. 15 gün sonra kesin demedim. Probiyotik bitti mi elinizde ? Hangi probiyotiği kullanıyorsunuz ?

Probiyotik hala var elimde bitmedi ama 15 gün kullanın dediniz ve dün bitti işte
Prozim plus kullanıyorum

Abi mavi kuşuma da bir şeyler diyebilir misin o beni endişelendiriyor

Kuşlarda karaciğer sorunu var ve enzim ( yani probiyotik ) desteğini keser kesmez sorunlar başladı demekki. Probiyotiğe devam edin. Diğer takviyeleri de haftada 2 kez şeklinde devam edin.
Mavi kuşun kusması da probiyotiği kesmenizle alakalı olabilir.

Yani bunları uygulayacagım ama yarın yapabilirsem veterinere götüreceğim umarim

Veterinere giderseniz muhtemelen antibiyotik verecek ve şuan enfeksiyon kesin olmadığı sürece antibiyotik kullanmak bu güne kadarki emeğimizi sıfırlar.
Veterinere gitmeyin diyemem tabi. Ama kuşlar konusunda tam uzman olmadığı sürece faydadan çok zarar verecektir.

Abi bugün iyot lugolü aldım iki kuşa da vereyim mi , ya da bugün vermek fazla mı olur hani 1 aydır zaten takviye alıyorlar

Ayrıca iyotu kaç günde bir vermeliyim ve diğer takviyelerle bir sorun olur mu probiyotikle falan

Abi bugün iyot lugolü aldım iki kuşa da vereyim mi , ya da bugün vermek fazla mı olur hani 1 aydır zaten takviye alıyorlar

Ayrıca iyotu kaç günde bir vermeliyim ve diğer takviyelerle bir sorun olur mu probiyotikle falan
Cevap verebilir misiniz acaba 😊

İyotu 2 gün sonra verin bir gün sadeve iyot yarım suluğa 1 damla şeklinde diğer gün diğer takviyeler şeklinde 3 tam gün iyot içsinler. Sonra durum değerlendirmesi yaparız. Tabi süreçte olumsuz gelişme olursa yazın.

Takviyeler şeklinde derken ne demek istediniz yani 3 gün boyunca diğer takviyeler + iyot mu
Ve olumsuz gelişmeler derken de kuşların durumu daha kötüye giderse mi yoksa iyot onlara yan etki yapabilir mi

Abi yem kusuyo yardım
Az önce baya bi yem yedi sonra etraf sessiz oldugunda uyudu ve yanlislikla uyandırdım sonra yem kusmaya basladı

Takviyeler şeklinde derken ne demek istediniz yani 3 gün boyunca diğer takviyeler + iyot mu
Ve olumsuz gelişmeler derken de kuşların durumu daha kötüye giderse mi yoksa iyot onlara yan etki yapabilir mi
Hocam iyot mineraldir yan etki yapmaz 1 damlayı geçmediğiniz sürece.
1 gün iyot diğer gün diğer takviyeler olacak şekilde 6 günde 3 kez iyot vereceksiniz. İyotlu suya başka birşey katmayın.

Geri