Kuşlarım ishal ve birinin hem dışkısı hem de ağzı kokuyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Merve45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Şuanda daha iyi gibi

Ne verdiniz dün veya bugün ?

Dün ve bugün probiyotik verdim dün de sadece armut ve muz yemişti birazcık .

https://ibb.co/tTdQvnVF > yeşil kuşun dışkısı

Mavinin dışkısını birazdan atıcam

Son düzenleme:
Probiyotik verince mavi topatlamış zaman geçtikçe.
Yeşil olan ise karaciğer problemi maviye oranla biraz daha ileri seviyede. Desteklerle ilerlemek gerek. ( probiyotik ve powerchol )

Abi hani mavi kuşum kusmuştu ya ben şuanda kuşları sıra sıra dönüşümlü olarak çıkarıyorum aynı anda çıkarmam bir sorun olur mu
2. Sorum ise powerchol un kokusu normalde de bu kadar keskin mi yani ben powercholu suya damlatirken nefes almamaya çalışıyorum resmen kötü kokuyor normalde kokusu az mı oluyor yoksa böyle mi oluyor

Beraber çukarabilirsiniz. Powerchol de bahsettiğiniz koku çürümüş kavun kokusu ise normal. Çünkü kavun ekstresi içeriyor.

Ayrıca yeşil kuştan ses geliyor içinden böyle. Her zaman mı geliyor bilmiyorum ama bazen dışarıdan da duyulabiliyor

2. Sorum ise powerchol un kokusu normalde de bu kadar keskin mi yani ben powercholu suya damlatirken nefes almamaya çalışıyorum resmen kötü kokuyor normalde kokusu az mı oluyor yoksa böyle mi oluyor
Evet kötü kokuyor.Bende kapağı açacağım zaman,mümkün olan en uzak mesafeye koyuyorum.

Merhaba bugün röhfried entrobac aldım ve probiyotikle beraber powerchol ü hafta da 2 kez kullanmam gerekiyor . Bu iki takviyeyi beraber suya katabiliyor muyum katamıyorsam ne yapmam gerek

Beraber olur olmasına ama ayrı günlerde verin ptesi prozim salı entro perşembe prozim c tesi entrobac şeklinde olabilir.

Şey bahsettiklerinizin ikisi de probiyotik değil mi ? Örneğn önceden siz sedochol ve probiyotigi bersber kullanabilirsiniz diyince entrobac ile powerchol ' u da bersber kullanabilirim diye düşünmüştüm . Ayrıca entrobac' ı ne kadar ölçütte kullanmam lazım

Ben prozimi sorduğunuzu sandım. Powerchol beraber veya ayrı günlerde verebilirsiniz sorun yok.

Merhaba yine bir şey soracağım kuşuma pelet yem aldım fakat yemiyor . Pelet yeme alıştırmanın bir zor olduğunu biliyorum ama sanırım kuşum kokusundan rahatsız oluyor , yem kutusuna yemek için eğildiğinde kafasını sallıyor ve ağzına aldıktan sonra atıyor . O yüzden yediremiyorum ne yapabilirim

Merhaba yine bir şey soracağım kuşuma pelet yem aldım fakat yemiyor . Pelet yeme alıştırmanın bir zor olduğunu biliyorum ama sanırım kuşum kokusundan rahatsız oluyor , yem kutusuna yemek için eğildiğinde kafasını sallıyor ve ağzına aldıktan sonra atıyor . O yüzden yediremiyorum ne yapabilirim
Ayrıca son gelişmeleri de yazayım.

Geçen cuma veterinere gittik . Orda kuşuma röntgen ve idrar testi yaptılar. Onlara kuşumun geçmişte yaşadığı hastalığı da anlattım . Röntgen sonucunda da karaciğerin büyüdüğünü, yağlandığını öğrendik. Bu yüzden karaciğeri hava keselerinin alanını küçültmüş ve bağırsaklarına biraz baskı yapmış . Hava keseleri küçüldüğünden kuyruğu inip kalkıyomuş . Ayrıca kuşlarda yağlanmadan dolayı soluk borusunun yakınında bir yapı gibi bir şey oluşuyormuş , benim kuşumda ise o yapı daha oluşmamış ama silik bir şekilde gozukuyormus eger yaglanmasi devam ederde o yapı büyürmüş.

Sanırım idrar testinden de kuşta herhangi bir bakteriyel bir şey olmadığı öğrendiler ( halıyı kemirdiginden elyaf varmış , bir de sanırım birkaç tane kolesterol gibi kristal şeklinde bir şey varmış hatırlamıyorum) Bu yüzden antibiyotik vermediler. Metaclor , melox ve omegamix ( takviyelerin içinde omega yağı bulunmadığından verdiler) verdiler kuşa. Daha sonra entrobac probiyotik ve powerchol'a devam etmemi söylediler. Ve maalesef erkek kuşu da sahiplendirmem zorunda kaldim , dişi kuşun yumurtaliklarini büyütüyormuş eğer büyürse de içeriye daha da baskı yapabilirmiş.

Bunun dışında da kızıl darısı yasakladılar , pelet yeme geçmemi ve beslenmesinde meyve sebze oranını arttırmamı söylediler .

https://ibb.co/pjKPy6q7
https://ibb.co/m5gmGNmR > idrar testi

Son düzenleme:
Kaşıkla ezdirin peletleri. Daha küçük olsun kırıntı gibi. Çay tabağına koyun sonra ve kuşun görebileceği yere koyun birkaç gün beklesin öyle. Ben böyle veriyorum,kuşlarım alıştılar. Zaman gerekebilir alıştırmak için. Tabağa çok koymayın ama. 10 tane pelet yem ezip koysanız bile yeterli oluyor. Yerse koyarsınız ekleme yaparsınız,bayatlayıp ziyan olmasın.

Kaşıkla ezdirin peletleri. Daha küçük olsun kırıntı gibi. Çay tabağına koyun sonra ve kuşun görebileceği yere koyun birkaç gün beklesin öyle. Ben böyle veriyorum,kuşlarım alıştılar. Zaman gerekebilir alıştırmak için. Tabağa çok koymayın ama. 10 tane pelet yem ezip koysanız bile yeterli oluyor. Yerse koyarsınız ekleme yaparsınız,bayatlayıp ziyan olmasın.
Tamamdır teşekkürler deneyeceğim

Geri