Kuşlarım ishal ve birinin hem dışkısı hem de ağzı kokuyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Merve45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir şey daha sormak istiyorum . Genel olarak iki kuşum da birbiriyle iyi anlaşıyor ama mavi olan erkek kuş dişi kuşla çiftleşmek istiyor fakat dişi kuşum istemiyor bu yüzden de bazenleri onun üstüne atlıyor ve ısırıyor . Buna rağmen erkek kuşum kur yapmaya devam ediyor , ki ben de yumurta yapmalarını istemiyorum ve erkek kuşum için de bir tane daha dişi kuş alamam . Ne yapabilirim sizce

Bir şey daha sormak istiyorum . Genel olarak iki kuşum da birbiriyle iyi anlaşıyor ama mavi olan erkek kuş dişi kuşla çiftleşmek istiyor fakat dişi kuşum istemiyor bu yüzden de bazenleri onun üstüne atlıyor ve ısırıyor . Buna rağmen erkek kuşum kur yapmaya devam ediyor , ki ben de yumurta yapmalarını istemiyorum ve erkek kuşum için de bir tane daha dişi kuş alamam . Ne yapabilirim sizce
Kur yapınca hemen çiftleşme olacak diye bir durum yok ki zaten. İki tarafın da kızgınlığa girip çiftleşmek istemeleriyle çiftleşme olur. Ve çiftleşme genelde dişiye bağlıdır. Dişi kuş istemiyorsa olmaz zaten. Kuşlar kızgınlığa girerler defalarca,bu normal.

Dışkılar gittikçe düzelmiş ve arada keyiften de kabardıkları olur. Korkulacak birşey yok yani.

Merhaba az önce mavi kuşum ağzından böyle bir şey çıkardı . Yani ilk defa yaptığını gördüm ve kuş hiç te halsiz değil gayet enerjik . Ve bunu çıkardıktan sonra da halsiz değildi.
Dışkısı ise şuan böyle

Endişelenmeli miyim bilmiyorum

Ve diğer yeşil kuşum ise kabarıyor ( kabarmasına kuşlar keyif aldıklarında da kabarıyor dediniz ama bu aralar çok sık oluyor nedensizce) ve kuyruğu aşağı yukarı hareket ediyor bu uyurken de çok sık oluyor ve bu aralar fazlasıyla dikkatimi çekti. Şunu da açıklayayım her zaman bu şekilde durmuyor yine yaramazligini yapıyor oyununu oynuyor ama arada bi böyle kabarıyor.
Bunu daha az önce yaptı ve videoda dikkat ederseniz kuşun kuyruğu inip kalıyor . İyot mu almam lazım

Yeşil kuşun kabarması keyif kabarması değil bu defa. Daha önce mantar tedavisi uyguladık diye hatırlıyorum. Başka tedavi uyguladık mı ?
Karaciğer için takviyeler kullanıyordunuz aralıksız devam ediyor musunuz ne sıklıkta ve dozda kullanıyorsunuz ?

Söyle anlatıyım 1 kere triflucan + bactrim uyguladık, yaklaşık 15 gün gün sonra yeşil kuşun dışkısı ve ağzı kokuyordu bu yüzden yine triflucan ve bactrim( burda mavi kuşa da uyguladık), daha sonra birkaç hafta daha geçmiş olması lazım mavi kuş öğürüyordu o yüzden iki kuşa da mikostatin ve triflucan uyguladık.
Takviyelerden ise sedochol, carnispeed , powermax ve prozim plus probiyotik kullanıyorum. Bana probiyotik dışında hepsini sıra sıra kullanmamı söylediniz , dozları ise 50 ml suya 12 damla . Probiyotiği ise yaklaşık 15 gün kullandım , onu da 50 ml suya 5 damla olmak üzere kullanıyorum

Yeşil kuşun kabarması keyif kabarması değil bu defa. Daha önce mantar tedavisi uyguladık diye hatırlıyorum. Başka tedavi uyguladık mı ?
Karaciğer için takviyeler kullanıyordunuz aralıksız devam ediyor musunuz ne sıklıkta ve dozda kullanıyorsunuz ?
Ama yani emin de olamıyorum arada sırada yaptığı kabarmalar dışında kuş gayet normal gözüküyor ve dediğim gibi bu kuyruğunun inip kalkması ise çok dikkatimi çekiyor

Peki mavi kuş nasıl ? Bu ağzından çıkardığı sıvı normal bir şey mi ve ek olarak şunu da ekleyeyim bu ağızdan sıvı çıkarma olayını bir daha yapmadı gözlemlediğim kadarıyla

Ama yani emin de olamıyorum arada sırada yaptığı kabarmalar dışında kuş gayet normal gözüküyor ve dediğim gibi bu kuyruğunun inip kalkması ise çok dikkatimi çekiyor
Karaciğer büyükse nefes almakta zorlanabilir ve kuyruğu o sebeple yukarı aşağı hareket ediyor olabilir. Solunum yolu enfeksiyonu da başlamış olabilir ( ama bu düşük ihtimal ) takviyelerle devam edip, kötüleşirse ilaç başlamak daha mantıklı olur bana göre.

Peki nolur nolmaz iyot almalı mıyım ve mavi kuş nasıl ona da cevap verebilir misiniz

Örneğin hasta bir kuş böyle hareketler yapmaz diye düşünüyorum ama yine de endiselendiriyor 😅

İyot hasta olmayan kuşa da takviye olarak verilmelidir zaten. İyot alın ve 3 gün tam suluğa 1 damla katarak verin.
Mavi kuş sağlıklı görünüyor aslında. Salya çıkarmasının sebebini anlayamadım. Göleyip tekrarlayacak mı bakalım. Ona da karaciğer teşhisi koymuş muyduk ?

Hayır ona öyle bir şey demediniz ama ikisi de aynı kafeste olduğundan tek bir tsne sülük var o yüzden o da takviyelerden içmiş oluyor.

Ve iyot olarak ne alabilirim ve diğer takviyelerle birlikte bir sorun olur mu yoksa bu takviyeleri kullanmayı bitirdikten sonra mı alayım

Dışkılarda sorun yok. İyot olarak %2 lik lugol damla alın. Marka önemli değil.

Bugünkü dışkıları:

Kuşum yine böyle kabarık durabiliyor ama oyunda oynuyor ben bir şeyler uzatınca . Ancak dışkısı geçen daha iyiydi hatta dün sıvı dışkı da yaptı. Ayrıca bugün takviyeleri kullanmayı bitirdim , dün son gündü. Ve idaha daha alamadım 2 tane eczaneye sordum yok dedi yarın bir daha bakacağım

Kuyruk inip kalkması da devam ediyor
Kabarırken esniyor da uykusundan dolayı mı kabarıyor yoksa başka sebeplerden dolayı mi bilmiyorum
Ağzından ve dışkısından koku da alamadım

https://ibb.co/vC4vw8Lq > en yeni dışkısı

Son düzenleme:
Abi mavi kuşum kustu bi anda
Lütfen cevap verin

Ağzından böyle bir şey çıktı yeşil ve sümüklü içinde yem var

Geri