Kuşlarım ishal ve birinin hem dışkısı hem de ağzı kokuyor

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Merve45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ayrıca son gelişmeleri de yazayım.

Geçen cuma veterinere gittik . Orda kuşuma röntgen ve idrar testi yaptılar. Onlara kuşumun geçmişte yaşadığı hastalığı da anlattım . Röntgen sonucunda da karaciğerin büyüdüğünü, yağlandığını öğrendik. Bu yüzden karaciğeri hava keselerinin alanını küçültmüş ve bağırsaklarına biraz baskı yapmış . Hava keseleri küçüldüğünden kuyruğu inip kalkıyomuş . Ayrıca kuşlarda yağlanmadan dolayı soluk borusunun yakınında bir yapı gibi bir şey oluşuyormuş , benim kuşumda ise o yapı daha oluşmamış ama silik bir şekilde gozukuyormus eger yaglanmasi devam ederde o yapı büyürmüş.

Sanırım idrar testinden de kuşta herhangi bir bakteriyel bir şey olmadığı öğrendiler ( halıyı kemirdiginden elyaf varmış , bir de sanırım birkaç tane kolesterol gibi kristal şeklinde bir şey varmış hatırlamıyorum) Bu yüzden antibiyotik vermediler. Metaclor , melox ve omegamix ( takviyelerin içinde omega yağı bulunmadığından verdiler) verdiler kuşa. Daha sonra entrobac probiyotik ve powerchol'a devam etmemi söylediler. Ve maalesef erkek kuşu da sahiplendirmem zorunda kaldim , dişi kuşun yumurtaliklarini büyütüyormuş eğer büyürse de içeriye daha da baskı yapabilirmiş.

Bunun dışında da kızıl darısı yasakladılar , pelet yeme geçmemi ve beslenmesinde meyve sebze oranını arttırmamı söylediler .

https://ibb.co/pjKPy6q7
https://ibb.co/m5gmGNmR > idrar testi
Burada kuşun durumunu daha detaylı anlatmıştım
 
Merhaba kuşumun durumunu önceden anlatmıştım . Veterinere götürmüştüm 1 ya da 2 ay önce orada röntgen çektiler, dışkı testi yaptılar. Röntgende karacigerinin büyük olduğunu , yağlandigini söylediler . Ayrıca soluk borusunun yakınında bu şekilde yağlanan kuşlarda kitle gibi katı bir şey oluştuğunu söylediler ve röntgende de o kitlesi şey tam oluşmamışti fakat bu yağlanma devam ederse oluşması devam eder dediler. Dışkı testinde ise bakteriyel bir hastalığı olmadığını söylediler , sadece kolesterol mu varmış emin degilim , o da karaciger yağlanmasından oluşuyormuş.

Bir haftadır da kuşumda sanki balgam gibi bir şey varmış da arada bir ağzını şapırdatıyor gibi ses çıkarıyor. Dün bir kaç kere öğürme hareketi yaptı fakat herhangi bir şey kusmadı. Bugün ise bu öğürme hareketinin arttığını gördüm , ayrıca birkaç gündür enerjisiz değil ama uyuyor biraz. Kuyruk sağlanması da devam ediyor hatta bazen hızlandığını bile görüyorum.

Dışkısı ise sürekli değişiyor; bazen sivi bazen katı oluyor.

Ne yapabilirim , hastalıksız bir günü olmadı resmen üzülüyorum artık


Dışkısı:


Sıvı dışkıdan kastım bu
 
Geri
Üst