Kuşum tek ayağını kaldırıyor.

Maalesef şu an video çekebileceğim bir cihazım yok. Dediğiniz belirtilerin hiçbiri yok. Bende bu yüzden baytril kullanmak istemedim yok yere antibiyotik kullanmış olacak diye düşündüm.Tam tüm parmakların kesişim noktası üst bilek kısmında şişlik var ve bir kaç gün önce kendim muayene yapmaya çalıştım. Bir parmağında çok belirgin bir şekilde güç kaybı var.
Merhaba kuşunuzun son durumu nasıl düzeldi mi? Benimki 1 aydır tek ayağı sıkıntılı kullanmadığımız şey kalmadı fayda etmiyor. Ayağı düz duruyor kavrama yapmıyor. Kırık yok ama önce incitmiş dediler. Sonra da kas incinmesi dediler. Geçmiyor ama maalesef

Bu forumda sıklıkla zikredilen o cümleyi bende söylemeliyim. Keşke kuşumun ayağını basamama sorununda “en başta Selçuk hocamızın önerdiği tedaviyi uygulasaymışım”. Melox’u antienflamatuar ve ağrı kesici olarak kullandım ve kullandığım süreçte ağrının azaldığını farkettim. Fakat bıraktığım anda ağrı yeniden geldi. Ve artık proteinin kuşumu olumsuz etkilediğini de gözlemlemeye başladım. Bugün allopurinol etken maddeli ürikoliz isimli ilacı aldım. Benim kuşum, kafesini dişisi ile paylaştığı için Selçuk hocamız uygun görürse ağzına damlatarak vermek istiyorum allopurinol’ü. Hatta uygunsa melox ile birlikte vereyim istiyorum. Bu ilacı nasıl tatbik edebilirim anlatabilir misiniz Selçuk hocam? @Selçuk YÜKSEL

Bu forumda sıklıkla zikredilen o cümleyi bende söylemeliyim. Keşke kuşumun ayağını basamama sorununda “en başta Selçuk hocamızın önerdiği tedaviyi uygulasaymışım”. Melox’u antienflamatuar ve ağrı kesici olarak kullandım ve kullandığım süreçte ağrının azaldığını farkettim. Fakat bıraktığım anda ağrı yeniden geldi. Ve artık proteinin kuşumu olumsuz etkilediğini de gözlemlemeye başladım. Bugün allopurinol etken maddeli ürikoliz isimli ilacı aldım. Benim kuşum, kafesini dişisi ile paylaştığı için Selçuk hocamız uygun görürse ağzına damlatarak vermek istiyorum allopurinol’ü. Hatta uygunsa melox ile birlikte vereyim istiyorum. Bu ilacı nasıl tatbik edebilirim anlatabilir misiniz Selçuk hocam? @Selçuk YÜKSEL
Merhaba geçmiş olsun allopurinol etken maddeli ilacı nasıl aldınız reçeteli değil mi benimde almam gerekecek

Tableti yarım su bardağı, kaynamış soğumuş yada hazır suda çözün. Sabah akşam ikişer damla ile başlayalım. Youtube den ilaç içerken kuşu tutma ağız açtırma ve yutturma videoları izleyin yuttuğundan emin olmalıyız çünkü. Düşük dozla başlıyoruz Zamanla gerekerse dozu arttırırız.

Tamamdır hocam. Süreci hızlandırmak ve kuşu rahatlatmak için melox'u da birlikte kullanabilir miyim peki? Bu arada melox'u 4 gün kullanıp son 3 gündür kullanmamış durumdayım.

Son düzenleme:
Tamamdır hocam. Süreci hızlandırmak ve kuşu rahatlatmak için melox'u da birlikte kullanabilir miyim peki? Bu arada melox'u 4 gün kullanıp son 3 gündür kullanmamış durumdayım.
Meloks'u ağrısını dindirmek adına kullanın tabi. Ağrısı geçtiğinde kesersiniz.

Suyu her seferinde taze hazırlayın ama. Kullandığınız suyu dökün.

Tableti yarım su bardağı, kaynamış soğumuş yada hazır suda çözün. Sabah akşam ikişer damla ile başlayalım. Youtube den ilaç içerken kuşu tutma ağız açtırma ve yutturma videoları izleyin yuttuğundan emin olmalıyız çünkü. Düşük dozla başlıyoruz Zamanla gerekerse dozu arttırırız.
Hocam bunu suluğa katarak da verebilir miyim? Yakalamaya çalışırken hırpalanmasın diye kuşu ayırdım. Sulukta da olur derseniz öyle yapayım.

Sulukta da olur. İlaçlı suyu hazırlamadan önce kuşu 5 saat kadar susuz bırakın. 100 ml suda çözdüğünüz ilaçlı sudan 50 ml temiz suya 25 damla damlatarak verin. 4 saat önünde kalsın suluğu çekip 4 saat susuz kaldıktan sonra tekrar yeni su hazırlayıp taze ilaçlı su verin.

Son düzenleme:
Geri