Kuşum yem kusuyor , halsiz, hasta

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Merve45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Parmaklarını kullanıyor yürürken. Önemli ölçüde iyileşmiş ama hala tam değil. 2 gün daha ilaca devam probiyotikle birlikte. Pazar günü ilacı kesip 3 gün üstüste probiyotik verin. Tekrar ilaç başlayabiliriz de başlamayabiliriz de duruma göre karar veririz. Siz her gün gelişmeleri ve videosunu paylaşın. Ona göre karar verelim.

Baya ilerleme katetmiş güzel gelişme. Bundan sonrasının da kötü olacağını düşünmüyorum iyileşme belirtilerini görüyoruz. Gittikçe daha iyi olur umarım.
Bu arada şu konuya yorumunuzu bekleriz.

Hastalık ve antibiyotik tedavisi sebebiyle sindirim sistemi zayıf dışkıların kötü seyretmesi normal. Probiyotik önermem sindirimi ve bağışıklığı desteklemek amacıylaydı zaten. Siz dediğim gibi devam edin.

Kuşunuz iyileşmiş görünüyor,tedavi süresi dolduysa kafes ve ekipmanları her şeyi dezenfekte ediniz,salmonella bulaşıcıdır çünkü. Virkon s dezenfektan öneririm bölünmüş olarak 50 gram alabilirsiniz isterseniz. Grpet ürünleri,karadenizpet.com gibi sitelere bakabilirsiniz. Ya da uygunsa Trendyol n11 gibi sitelere bakın,1 kg almanıza gerek yok zaten.
Kuşun üzerine kustuğu gaga taşı kalamar kemiği falan varsa çöpe atın. Yemlik suluk yıkansın iyice. Temiz sıfır yem koyun.
Eski kuşla da 1 hafta daha temas ettirmeyin yine de.

Kuşun ayak tırnaklarının bir kısmının siyah olması normal halimi?

Evet normal hali . Küçükken simsiyahtılar şimdi rengi açılıyor gibi

Kuş iyileşti sevindim buna. Probiyotik desteğini ihmal etmeyin. Tam iyileşme için yarın da tedaviye devam probiyotikle birlikte. Tedavi sonrası 10 gün üstüste probiyotik verin. Pazar günü vitaminle birlikte probiyotik.

Son düzenleme:
Tamamdır ve gerçekten çok teşekkürler yardımlarınız sayesinde kuşumun enerjisi geri geldi , yaramazlıklarına devam ediyor😁

Rica ederim sevindim iyileşmesine. Sakat kalır mı acaba diye korkmuştum. Ayağı da düzeldi 😀
İyileşen kuş hikayeleri diye bir konu var sitede orda kuşun iyileşme hikayesini özetlerseniz sevinirim.

Bir şey daha sormak istiyorum .Kuşum kanadını gerdikten sonra kanatları bu şekilde titriyor . Bu da mı ilaçların etkisi zamanla geçer mi? Kanadını gerdiğinde hep olmuyor ama

Son düzenleme:
Kanat titremesi büyük ihtimalle kanat kaslarının hastalık sürecinde zayıflamasından. Tedavi sonrası güzel bir bakımla zamanla düzelecektir.

Teşekkür ederim . İyil3eşti derken böyle yapması beni biraz korkutmuştu da
Kuş ölümden döndü. Tam toparlaması tabiki zaman alacaktır. Siz tedavi sonrası bakımına ekstra özen gösterin. Med tolyamin sipariş edebilirsiniz mesela kaslarını desteklemek için.

Teşekkür ederim . İyileşti derken böyle yapması beni biraz korkutmuştu da
Salmonella vücudun sinir sistemini alt üst edebiliyor,bundan dolayı olabilir titreme. Ama kuşun durumu beterdi zaten tedaviye ulaştı ve iyileşti,tamamen düzelmesi uzun sürebilir. Probiyotik verin

Yarından itibaren 3 gün üstüste probiyotik. 50 ml suya 7 damla probiyotik katarak verin. Şimdi suluğunu çıkarın sabah 9-10 gibi taze probiyotikli ve multi vitaminli su verin. Saat 14 de suyu alıp 16 da tekrar taze probiyotikli ve vitaminli su hazırlayıp verin. Sonraki 2 gün de sadece probiyotikle devam edin.

Geri