KUŞUMUN NEYİ VAR

Ben tedavi önerimi yapıcam siz şuna cevap verin öncelikle powerchol sedochol karnitine vs. kullandırttığınız kuşların dışkıları neden bozuluyor? Dışkının yeşil kısmı siyaha, beyaz kısmı sarıya neden dönüyor? Bu ürünleri kullanmadan önce böyle bir sorun yok dışkılarda...
Ben yanlış öneri yaptığım için bozuluyor. Sizin tedavi öneriniz nedir ?

Ben tedavi önerimi yapıcam siz şuna cevap verin öncelikle powerchol sedochol karnitine vs. kullandırttığınız kuşların dışkıları neden bozuluyor? Dışkının yeşil kısmı siyaha, beyaz kısmı sarıya neden dönüyor? Bu ürünleri kullanmadan önce böyle bir sorun yok dışkılarda...
dışkısı ilaçtan önce bozuktu şu an powerchol veriyorum 3 gün önceki haline göre iyi
daha önce de zaten tüyleri fln da parladı rengi iyileşti kusma hareketi de bugünlerde azaldı gibi
ilginiz için teşekkür ederim 🤗

Ben yanlış öneri yaptığım için bozuluyor. Sizin tedavi öneriniz nedir ?

Öyle zaten ama kibrinizden kabullenemediğinizi anladım bu konuşmalarınızdan 🙂

Tedavi önerime gelince kuşa öncelikle ronidazol veya ornidazol etken maddeli bir ilaç uygulanmalı. Eğer sonuç alınamazsa amfoterisin b uygulanmalı..

Şİmdi aklınızdaki şeyleri yazabilirsiniz. Yada durun ben yazayım E ama boğazda lezyon yok dimi? O lezyonu daha muhabbet kuşlarında gören olmadı🙂 Güvercin bilgileriyle muhabbet kuşu tedavi etmeye kalkarsanız böyle biğazda lezyon ararsanız. Muhabbet kuşlarında lezyon mezyon görünmez..

Ama kuşta zayıflama yok dimi? Her mantar yada megabakteri olan kuşta zayıflama olmaz. Megabakteri olduğu teşhisle kesinleşen ve tedavi uygulanan kuşları incelediğinizde bir çoğunun zayıflamadığını görürsünüz. Tabi iç dünyanızda kuşun zayıflaması gerektiğine hatta kuruması gerektiğine inanmış olmanızdan dolayı bununda kabul etmiceksiniz yapıcak birşey yok..

Not: Karaciğer toksisitesi ciddi bir sorundur. Kuşların vebaline girmeyin...

Öyle zaten ama kibrinizden kabullenemediğinizi anladım bu konuşmalarınızdan 🙂

Tedavi önerime gelince kuşa öncelikle ronidazol veya ornidazol etken maddeli bir ilaç uygulanmalı. Eğer sonuç alınamazsa amfoterisin b uygulanmalı..

Şİmdi aklınızdaki şeyleri yazabilirsiniz. Yada durun ben yazayım E ama boğazda lezyon yok dimi? O lezyonu daha muhabbet kuşlarında gören olmadı🙂 Güvercin bilgileriyle muhabbet kuşu tedavi etmeye kalkarsanız böyle biğazda lezyon ararsanız. Muhabbet kuşlarında lezyon mezyon görünmez..

Ama kuşta zayıflama yok dimi? Her mantar yada megabakteri olan kuşta zayıflama olmaz. Megabakteri olduğu teşhisle kesinleşen ve tedavi uygulanan kuşları incelediğinizde bir çoğunun zayıflamadığını görürsünüz. Tabi iç dünyanızda kuşun zayıflaması gerektiğine hatta kuruması gerektiğine inanmış olmanızdan dolayı bununda kabul etmiceksiniz yapıcak birşey yok..

Not: Karaciğer toksisitesi ciddi bir sorundur. Kuşların vebaline girmeyin...
daha önce tiroit bezi büyümüştü
kursak mantarı geçirdi ikisini atlattı
şu an tek sorunumuz sanırım karnındaki lipom
veteriner gittiğimde bana röntgen istedi ama anlattı zararlarını ve korkuttu beni sorumluluk kabul etmiyoruz falan dedi
POWERCHOL kullanırken dışkı değişmesi galiba içindeki devedikeni sindirimi bozması o da prozim plus ile düzeldi
6 yaşında olduğunu belirtmek isterim 3 yaşından beri göğüsü şiş .

veteriner gittiğimde bana röntgen istedi ama anlattı zararlarını ve korkuttu beni sorumluluk kabul etmiyoruz falan dedi
POWERCHOL kullanırken dışkı değişmesi galiba içindeki devedikeni sindirimi bozması o da prozim plus ile düzeldi
1 yıl nefes alamadı veterinerler antibiyotik verip gönderdi Selçuk beyin tavsiyesi ile iyot solüsyon kullandık çok şükür nefes aldı
siz bilemezsiniz vik vik bağırıyordu 1 yıla yakın öyle kaldı

1 yıl nefes alamadı veterinerler antibiyotik verip gönderdi Selçuk beyin tavsiyesi ile iyot solüsyon kullandık çok şükür nefes aldı
siz bilemezsiniz vik vik bağırıyordu 1 yıla yakın öyle kaldı

Solunum problemlerinde iyot kullanımı bugün icat edilmedi yıllardır forumlarda yazılıyor çiziliyor zaten. İyotla düzelmiş olması mucize değil yani. Ama düzelmis olmasına sevindim👍

Kuşun detaylı resimlerini çekermisiniz kontrol edelim lipom. Ve kuşun ağırlığını biliyorsanız yazın..

ama hiç bir veteriner bana iyot kullan demedi
yafa forumdan başka biri

Araştırsaydınız tiroid büyümesinin yada iyot eksikliğinin solunum problemi yaptığını başkasının demesine gerek olmadan öğrenirdiniz.

Neyse konumuz o değil bu şişkinlik yağlanmayla açıklanamayacak kadar anormal. Kuşa röntgen çekildimi? Tümör olasılığı yüksek..

Hayır powercholun yanlış kullanımından dolayı dışkı değişiyor. Tam suluğa 30 damla hiç bir ürün kullanılmaz. Heleki yoğun konsantre bir ürünse siz onu üçle çarpın. Yoğun konsantre bir ürünün bir damlası daha su gibi akışkan bir ürünün 3 damlası gibidir..

Birde buna başka takviyeler karıştırmak ve üst üste 15 gün gibi bir uygulama yapmak karaciğerde toksik etki yapmasında ne yapsın.

Ayrıca bu tarz ürünlerin içeriğinde sadece deve dikeni yok. Katkı maddeleride var. Kuşta karaciğer problemi varsa bile bu şekilde kullanılmaz!

Haftada bir veya iki kere tam suluğa 5-6 damla eklersin verirsin. Önemli olan düzenli kullanımı. Kuşa powercholu içirsen bile faydası olmaz. Ama bu şekilde kullanımı faydalı olur...

Kaç gündür niyetinizi anlamaya çalışıyorum, ama bir türlü anlamlandıramadım yaptığınız çıkışları. Kusura bakmayın ama ben önerdiğim takviyeleri neden önerdiğimi, dozunu neye göre ayarladığımı, teşhisleri neye dayanarak koyduğumu oturup size sayfalarca açıklayamam. Buna vaktim de yok gerek de görmem.

Kaç gündür olumlu eleştiri yapmak yerine şahsıma saldırıya varan anlamsız eleştiriler yapıyorsunuz. Beni kibirli olmakla suçluyorsunuz mesela ama forumdaki herkes beni az çok tanır. Aslında siz de tanıyorsunuz ama buna rağmen muhtemelen ; "bende burdayım" demek adına sivri, iyi niyeti aşan yorumlar yapıyorsunuz.
Size daha önce de söylemiştim ama anlamamışsınız galiba. Ben veteriner değilim ve her şeyi bilmek zorunda da değilim. Hatalı teşhisim veya hatalı önerilerim de olabilir. Dünyayı kurtaran adam modunda değilim.Sadece bildiğim kadarıyla ; veterinere gidemeyen kuş sahiplerine yardımcı olmaya çalışıyorum. Eğer hatalı önerilerim varsa biri çıkar gerekçeleriyle beraber bilimsel temelde beni eleştirir ve bende ona teşekkür eder hatamı anlamış olurum. Ama belliki sizin yapmaya çalıştığınız şey farklı. Eğer iyi niyetli olsaydınız "karaciğer problemi olmayan kuşu karaciğer hastası yapıyorsunuz" diye temelsiz bir iddiada bulunmazdınız. Size daha önce de söylemiştim. Yanıldığımı düşündüğünüz konulara yorum yaparak hem konu sahibine hem bana iyilik yapın doğru yolu birlikte bulalım demiştim. Ve yine eğer iyi niyetli olsaydınız şahsıma saldırmak yerine her konuda bilimsel aöıdan temellendirerek yorumlar yapıp beni de bilgilendirmiş olurdunuz. Bunu kaç konuda yaptınız ? Hiç...

Kaç gündür size cevap yazmamın sebebi niyetinizi kestirmeye çalışmaktı. Saldırı boyutundaki yorumlarınıza bile haketmediğiniz kadar olumlu cevaplar verdim. Ama şahsıma saldıracak raddeye gelirseniz orda durun derim ! Herkes haddini bilmeli.
Kaç forumda kaç kuşun iyileşmesine faydanız oldu merak ettim. Lütfen linklerini paylaşırmısınız bizimle.

Benim sadece bu forumda bile yüzlerce var ve siz de bunu biliyorsunuz buna eminim. Bilmiyorsanız eğer ; başkasına "araştırsaydınız bulurdunuz" diye akıl vereceğinize, biri hakkında yorum yapmadan önce siz o şahsı araştırıp ondan sonra yorum yapmalıydınız.

Ayrıca çok önemli bir hatanız var. Karaciğeri problemsiz kuşlarda bile antibiyotik benzeri ilaçlar karaciğere yük bindirir. Siz karaciğer şüphesi olan kuşlara çok rahat ronidazol o olmazsa amphoterisin b öneriyorsunuz. Bu özgüvenin temelini merak ettim gerçekten... bu kadar risk alabilme öz güveniniz nerden geliyor ? Lütfen üst seviye özgüveninizin altında yatan sebebi yazın.

Yaşınızı bilmiyorum ama belliki biraz heyecanlı ve genç bir hobidaşımızsınız. Ama şunu unutmayın ki üslup herşeyden önce gelir. Yapıcı eleştirilerinize her zaman açığım. Hemde herkesin eleştirilerine. Ama yapıcı olmayan hatta şahsımla alakalı yorum yapmaya uzanan eleştirilere de gerekli cevabı veririm. Kaç gündür bir ihtimal iyi niyetle yazmış olabilirsiniz diye bi gözledim sizi. Ama en son öyle olmadığını anlamış oldum.
Sizin kuşların beslenmesi ve sağlığı ile alakalı kanaatiniz sizi bağlar. Mesela benim karaciğer problemi olduğunu düşündüğüm kuşun konusuna fikrinizi yazarsınız ve hem konu sahibi hem ben haklı olup olmadığınızı değerlendiririz. Bunda hiçbir sakınca yok bilakis gelişiriz bu yöntemle. Ama siz temelsiz, gerekçelendirmeden powerchol mowerchol'ü kesin ronidazol başlayın derseniz ben dahil kimse sizi ciddiye almaz. İyi niyetli olup olmadığınız da soru işareti olur.

Haftada bir veya iki kere tam suluğa 5-6 damla eklersin verirsin. Önemli olan düzenli kullanımı.
Powermax firması 1 litreya 10 ml öneriyor ama siz onlardan daha iyi biliyor olmalısınız ki 5-6 damla diyorsunuz. Powermax firmasına bir mail atın hatalarını düzeltsinler. Yazık oluyor kuşlara.

Kaç gündür niyetinizi anlamaya çalışıyorum, ama bir türlü anlamlandıramadım yaptığınız çıkışları. Kusura bakmayın ama ben önerdiğim takviyeleri neden önerdiğimi, dozunu neye göre ayarladığımı, teşhisleri neye dayanarak koyduğumu oturup size sayfalarca açıklayamam. Buna vaktim de yok gerek de görmem.

Kaç gündür olumlu eleştiri yapmak yerine şahsıma saldırıya varan anlamsız eleştiriler yapıyorsunuz. Beni kibirli olmakla suçluyorsunuz mesela ama forumdaki herkes beni az çok tanır. Aslında siz de tanıyorsunuz ama buna rağmen muhtemelen ; "bende burdayım" demek adına sivri, iyi niyeti aşan yorumlar yapıyorsunuz.
Size daha önce de söylemiştim ama anlamamışsınız galiba. Ben veteriner değilim ve her şeyi bilmek zorunda da değilim. Hatalı teşhisim veya hatalı önerilerim de olabilir. Dünyayı kurtaran adam modunda değilim.Sadece bildiğim kadarıyla ; veterinere gidemeyen kuş sahiplerine yardımcı olmaya çalışıyorum. Eğer hatalı önerilerim varsa biri çıkar gerekçeleriyle beraber bilimsel temelde beni eleştirir ve bende ona teşekkür eder hatamı anlamış olurum. Ama belliki sizin yapmaya çalıştığınız şey farklı. Eğer iyi niyetli olsaydınız "karaciğer problemi olmayan kuşu karaciğer hastası yapıyorsunuz" diye temelsiz bir iddiada bulunmazdınız. Size daha önce de söylemiştim. Yanıldığımı düşündüğünüz konulara yorum yaparak hem konu sahibine hem bana iyilik yapın doğru yolu birlikte bulalım demiştim. Ve yine eğer iyi niyetli olsaydınız şahsıma saldırmak yerine her konuda bilimsel aöıdan temellendirerek yorumlar yapıp beni de bilgilendirmiş olurdunuz. Bunu kaç konuda yaptınız ? Hiç...

Kaç gündür size cevap yazmamın sebebi niyetinizi kestirmeye çalışmaktı. Saldırı boyutundaki yorumlarınıza bile haketmediğiniz kadar olumlu cevaplar verdim. Ama şahsıma saldıracak raddeye gelirseniz orda durun derim ! Herkes haddini bilmeli.
Kaç forumda kaç kuşun iyileşmesine faydanız oldu merak ettim. Lütfen linklerini paylaşırmısınız bizimle.

Benim sadece bu forumda bile yüzlerce var ve siz de bunu biliyorsunuz buna eminim. Bilmiyorsanız eğer ; başkasına "araştırsaydınız bulurdunuz" diye akıl vereceğinize, biri hakkında yorum yapmadan önce siz o şahsı araştırıp ondan sonra yorum yapmalıydınız.

Ayrıca çok önemli bir hatanız var. Karaciğeri problemsiz kuşlarda bile antibiyotik benzeri ilaçlar karaciğere yük bindirir. Siz karaciğer şüphesi olan kuşlara çok rahat ronidazol o olmazsa amphoterisin b öneriyorsunuz. Bu özgüvenin temelini merak ettim gerçekten... bu kadar risk alabilme öz güveniniz nerden geliyor ? Lütfen üst seviye özgüveninizin altında yatan sebebi yazın.

Yaşınızı bilmiyorum ama belliki biraz heyecanlı ve genç bir hobidaşımızsınız. Ama şunu unutmayın ki üslup herşeyden önce gelir. Yapıcı eleştirilerinize her zaman açığım. Hemde herkesin eleştirilerine. Ama yapıcı olmayan hatta şahsımla alakalı yorum yapmaya uzanan eleştirilere de gerekli cevabı veririm. Kaç gündür bir ihtimal iyi niyetle yazmış olabilirsiniz diye bi gözledim sizi. Ama en son öyle olmadığını anlamış oldum.
Sizin kuşların beslenmesi ve sağlığı ile alakalı kanaatiniz sizi bağlar. Mesela benim karaciğer problemi olduğunu düşündüğüm kuşun konusuna fikrinizi yazarsınız ve hem konu sahibi hem ben haklı olup olmadığınızı değerlendiririz. Bunda hiçbir sakınca yok bilakis gelişiriz bu yöntemle. Ama siz temelsiz, gerekçelendirmeden powerchol mowerchol'ü kesin ronidazol başlayın derseniz ben dahil kimse sizi ciddiye almaz. İyi niyetli olup olmadığınız da soru işareti olur.

Benim niyetimi anlamaya çalışmak yerine söylediğim şeyi anlamaya çalışsaydınız daha iyi olurdu aslında. Ben diyorumki size kuşların karaciğerinde toksisiteye sebep oluyor powerchol uygulamanız. Bunun gerekçesinide pekala yazdım. Sadece bu kuş değil aynı uygulamayı yaptığınız diğer kuşlardada durum aynı. Powerchol uygulamasından sonraki dışkının siyaha dönmesi ve üratın sapsarı olmasını neyle açıklıyorsunuz peki? Sabahtan beri soruyorum cevap yok?

Çok açık bir soru değil mi? Bir ton yazı yazıp şunu açıklayamayıp 3 defa bilimsel temelli bir eleştiri değil sizin söylediğiniz demeniz komik oluyor hocam 🙂 Dışkı ortada sonuç ortada dışkının bilimini anlatmamı bekliyorsunuz? Pekala sizde farkına vardınız durumun diye düşünüyorum ama kabul etmemekte ısrar etmenizin sebebini çok merak ediyorum. Bilimsel bir cevap verinde aydınlanalım..

Ayrıca şahsınızı hedef aldığımı nerden çıkardınız? Kibrinizden kabullenemiyorsunuz dedim diyemi🙂 Uyguladığınız tedavinin sonuçları gün gibi ortadayken dışkının öncesi sonrası ortadayken ve size bunu güzelce izah etmişken kabul etmemeniz bana başka birşey düşündürtmedi açıkçası. Yanlışsam düzeltin bir ilaç veya bitkisel takviye kullanıyorsunuz ve ürat sap sarı oluyor bu karaciğere yük bindiğini veya toksisiteye sebep olduğunu göstermiyormu? Yıllardır öğrendiğimiz bilgi yanlışmıydı yoksa? Sizin bilimsel kaynaklar ne diyor bu işe?

Velevki kuşta karaciğer problemi var ve powerchol kullandırtıyorsunuz. 30 damla nedir böyle bir oranmı olur? Bide buna prozim sedochol ıvır zıvır karıştırtıyosunuz. Kuşta toksik etki yapmasında ne yapsın? Hadi yapmasın🙂 ozaman bu dışkı ne diye sorarlar adama😉

Ayrıca almadığım halde şahsımı hedef alıyorsun deyip de benim şahsımı hedef alan açıklamalar yapmanız nedir peki? Ne yaşım kaldı ne üslubum ne tecrübem.. Siz yüzlerce kuş iyileştirdiniz biz iyilestirmedikmi sanıyorsunuz. Sizin dışınızda herkes bilgisiz tecrübesizmi? Bende yüzlerce kuş iyileştirdim bir o kadar kuşun tedavisini takip ettim yıllardır kuş hastalıklarıyla ilgileniyorum incelemedigim dışkı kalmadı görmediğim vaka kalmadı. Yazdığım makaleler bir çok sitede kopyalandı Türkiyenin sayılı avian vetleri kendi sayfalarında paylaştılar. Sordunuz diye anlatıyorum yoksa ben asla egoist bir insan değilim olandanda nefret ederim..

Ayrıca benim kariyerimi boşverin söylediğim şey doğru mu değil mi bu önemli? Ben vicdani sorumluluğumun gereğini ve uyarımı yaptım. Şapkayı önünüze koyup düşünün bence. Hadi iyi geceler...

Geri