Muhabbet kuşu kursak mantarı

Besleme şuan şart değil. Siz ilaç başlayın. Sabah ve akşam 1'er damla verin. 2 gün sonra normal yem yer zaten. Şimdi bile azar azar da olsa yer.
Hocam merhaba sari kusun triflucan tedavisi 17 eylulde bitti kilosu 31 gramdi mavi kusun ise 20 eylulde bitti kilosu 18 eylulde 35 gramdi bugun olcutgumde sari kus 27 gram mavide 32 gram cikti ikisininde keyfi cok yerinde diskilar cok guzel neden boyle zayifladilar suan ne yapayim yem yiyorlar aslinda

Tartınız yanıltıyor olabilir mi ? Sıradan teraziler 3-4 gram sapma yapabiliyor. Eğer sağlıklı görünüyor ve sorunsuz yem yiyorlarsa korkmayın. Gerekirse tekrar video paylaşın.

Tartınız yanıltıyor olabilir mi ? Sıradan teraziler 3-4 gram sapma yapabiliyor. Eğer sağlıklı görünüyor ve sorunsuz yem yiyorlarsa korkmayın. Gerekirse tekrar video paylaşın.
Olabilir hocam mutfak tartısı ile ölçüyorum kuşu uzun diktorgen geniş bir kaba koyup.Birde bu hafta okulum başladı çok ilgilenemedim günlük su ve alt kağıdı değiştiriyorum ama yem var sandım sanırım yeni bitmiş kabukmus hep zaten dünde zemine indi Yemleri azalmış belki ondan da olabilir diye düşündüm şimdi hepsini tazeledim.iki gün içinde tekrar olcerim kilolarını.Ama hem enerji hem dışkılari çok güzel.Sari kuş çok şımardı beni çok sever o elime sürünüyor bile 😅 inşallah kiloları toparlar.

Olabilir hocam mutfak tartısı ile ölçüyorum kuşu uzun diktorgen geniş bir kaba koyup.Birde bu hafta okulum başladı çok ilgilenemedim günlük su ve alt kağıdı değiştiriyorum ama yem var sandım sanırım yeni bitmiş kabukmus hep zaten dünde zemine indi Yemleri azalmış belki ondan da olabilir diye düşündüm şimdi hepsini tazeledim.iki gün içinde tekrar olcerim kilolarını.Ama hem enerji hem dışkılari çok güzel.Sari kuş çok şımardı beni çok sever o elime sürünüyor bile 😅 inşallah kiloları toparlar.
Bakın az kalsın bizi yanlış yönlendirecektiniz. Ya bende sizin gibi telaşlanıp ilaç önerseydim ? 😀 kuşu aç bırakınca kilo vermesi olasıdır tabi 😀

Bakın az kalsın bizi yanlış yönlendirecektiniz. Ya bende sizin gibi telaşlanıp ilaç önerseydim ? 😀 kuşu aç bırakınca kilo vermesi olasıdır tabi 😀
Hocam ozur dilerim 🙈🙈 bende olayi mantikli dusununce boyle bir sonuca vardim 😅 sagliksal bir sorun sezmiyorum şuan bakalim 2 gun sonra inşallah kiloları artmis olur sari kuş icin endiselendim 27 gram olunca gogus kemigide ele geliyor.ama enerjisi maşallah yani elimi uzatinca zor kurtariyorum 😂

geliyor.ama enerjisi maşallah yani elimi uzatinca zor kurtariyorum 😂
Sağlığının biraz fazla olduğunu gösterir bu durum. Biraz ekmek ve yem küflendirip verin de görsün 😀 yoksa bir süre sonra elinizi kurtaramayabilirsiniz 😀

Sağlığının biraz fazla olduğunu gösterir bu durum. Biraz ekmek ve yem küflendirip verin de görsün 😀 yoksa bir süre sonra elinizi kurtaramayabilirsiniz 😀
Hahah hocam 🤣🤣 neyse o iyi olsunda Elim önemli değil 🤣 bizim kuşlar iyileşince üreme mevsimine geçiş yaptılar sanırım 🥴 mavi kusta iki gündür yem kusuyor minicik aynası olan bir oyuncağı var ona yem kusmus Aynalı salincagi yok ettim simdede diğer oyuncağa sarmış 😅
Bu mavi kuşun kusmugu
Buda kendisi ve suç ortağı

Kusmuklarda hafif nemli bir koku vardı öyle çok kötü bir koku yoktu yakından kokladım az bir nemli koku vardı. Böyle beyaz bir yapıda var mavi kuş yulaf tohumu yemeyi çok seviyor içini yiyor un gibi kısmı

Hahah hocam 🤣🤣 neyse o iyi olsunda Elim önemli değil 🤣 bizim kuşlar iyileşince üreme mevsimine geçiş yaptılar sanırım 🥴 mavi kusta iki gündür yem kusuyor minicik aynası olan bir oyuncağı var ona yem kusmus Aynalı salincagi yok ettim simdede diğer oyuncağa sarmış 😅
Bu mavi kuşun kusmugu

Kusmuklarda hafif nemli bir koku vardı öyle çok kötü bir koku yoktu yakından kokladım az bir nemli koku vardı. Böyle beyaz bir yapıda var mavi kuş yulaf tohumu yemeyi çok seviyor içini yiyor un gibi kısmı
Aslında anlattıklarınız problem değil, çok güzel gelişmeler. Sağlıklarına kavuşlar yani. ( her yönden 😀 ) Evet kendilerinden korunmayı gerektiren bir hale gelmişler ama oda gülün dikeni işte. Dilerim hep öyle mutlu olsunlar. Kusmada kur kusması oda sorun değil bilakis sağlık göstergesi. Ama ayna vs olmasın çevresinde kontrol etmek zorlaşıyor sonra 😀

Aslında anlattıklarınız problem değil, çok güzel gelişmeler. Sağlıklarına kavuşlar yani. ( her yönden 😀 ) Evet kendilerinden korunmayı gerektiren bir hale gelmişler ama oda gülün dikeni işte. Dilerim hep öyle mutlu olsunlar. Kusmada kur kusması oda sorun değil bilakis sağlık göstergesi. Ama ayna vs olmasın çevresinde kontrol etmek zorlaşıyor sonra 😀
Çok şükür o zaman 😃 Aynalı salincagi aynalarina kağıt sarıp taktım Halkalı oyuncağın minik aynasını çıkardım artık zil takarım yerinede biraz bütçem toparlayinca yeni oyuncaklar almayı düşünüyorum inşallah 😅

Kafesi oyıncaklarla boğayın. Arada dışarı çıkarıp ilgilenin yeter.

Bu mavi kuşun kusmugu

Bu kuş ekmek yiyor mu? O beyaz şey nedir

Kafesi oyıncaklarla boğayın. Arada dışarı çıkarıp ilgilenin yeter.
Tamam hocam birde hala ayrı kafesteler tedaviden 1 hafta sonra aynı kafese gecirecektim ama kiloları iyi olmayınca biraz daha bekleyim dedim mavi kuş sarıdan daha obur sarınında kilosu düşük olunca bir kaç gün daha ayrı kalsınlar diye düşündüm.ama çok ozlediler birbirlerini sizce ne yapayım birlikte daha mı iyi toparlarlar

Aynı kafese alın stres yaşamasınlar.

Ta

Tamam hocam yarın ana kafesi tekrar virkons ile dezenfekte edip ikisini alayım aynı kafese.Bu arada eş değiller ikiside erkek 😅
Neee ? O zaman odalarını bile ayırın 😂 sevmem öyle şeyleri 😂 Özlemişler falan deyince duygusallaşmıştım bian.

Kavga yoksa sorun da yok 👍

Hahah
Neee ? O zaman odalarını bile ayırın 😂 sevmem öyle şeyleri 😂
Kavga yoksa sorun da yok 👍
Hahah hocam ya 🤣 kardeş onlar 🤪 ya şöyle aslında benim sarı kuş naneyi ben bakmayan birinde çok kötü halde sahiplenmistim o zaman yavruydu benim limon diye bir kusum vardi oda yavruydu ve beni çok seviyordu artık ötmeyi unutmuştu hep konusurdu ama nane öyle kötü halde zor durumda olunca sahiplendim sonra ikisi çok güzel anlaştı fakat 2023te limon ağır kursak mantarından öldü 6 ay uğraştım iki kere hekime gittik hoca hep antibiyotik ve vitmain verdi benimde bilgim yoktu triflucan hakkında hekimdir diye güvendim ama keşke guvenmeseymisim 😓o melek olunca nane 1 yıl yalnız kaldı ama eski neşesi yoktu evde ben yokken çok üzülüyordu geçtiğimiz Mart mavi kuş yani bücürü aldım yavruydu ilk başta ayrı kafese koydum ama ikiside aynı kafeste olmak istediler sonra birlikte aynı kafese koymuştum öyle mutlulardi kavga etmiyorlar☺️

Hahah

Hahah hocam ya 🤣 kardeş onlar 🤪 ya şöyle aslında benim sarı kuş naneyi ben bakmayan birinde çok kötü halde sahiplenmistim o zaman yavruydu benim limon diye bir kusum vardi oda yavruydu ve beni çok seviyordu artık ötmeyi unutmuştu hep konusurdu ama nane öyle kötü halde zor durumda olunca sahiplendim sonra ikisi çok güzel anlaştı fakat 2023te limon ağır kursak mantarından öldü 6 ay uğraştım iki kere hekime gittik hoca hep antibiyotik ve vitmain verdi benimde bilgim yoktu triflucan hakkında hekimdir diye güvendim ama keşke guvenmeseymisim 😓o melek olunca nane 1 yıl yalnız kaldı ama eski neşesi yoktu evde ben yokken çok üzülüyordu geçtiğimiz Mart mavi kuş yani bücürü aldım yavruydu ilk başta ayrı kafese koydum ama ikiside aynı kafeste olmak istediler sonra birlikte aynı kafese koymuştum öyle mutlulardi kavga etmiyorlar☺️
Tamam aynı kafeste kalsınlar ama gözünüz üzerlerinde olsun güven olmaz onlara 😀

Tamam aynı kafeste kalsınlar ama gözünüz üzerlerinde olsun güven olmaz onlara 😀
Hocam merhaba kuşları ortak kafese aldım hafif çekişmeler oluyor ama genel olarak mutlular 1 aydır ayrı kafestelerdi alisirlar diye düşünüyorum.İnstagramdan bana biri muhabbet kuşu hastalanmış ulaştı bende siteye üye olmasını söyledim.Kuş aynı benim kuşlarin hastalık belirtilerini gösteriyor bir kuşçu ilaç önermiş ama kafam karıştı benimde Pantex Holland Roniplus Tab bu ilacı önermiş kuşçu ilacın satıldığı sitede böyle yazıyor "Canker (Trichomoniasis ve Hexamitiasis): Hastalığın hafif seyrettiği dönemlerde kondisyon kaybı, kursakta sulanma ve yumurtadan kesilme gözlenebilir. Ağır vakalarda gırtlakta ve ağız içinde sert peynirimsi sarı tabakalara rastlanabilir. Solunum güçlüğü, zayıflık, ishal ve kusma göslemlenir. Özellikle yavru ve zayıf düşmüş güvercinlerin gagalarından karaciğerine kadar saran önlem alınmaz ise ölümle sonuçlanabilen trikomonasis mikrobunun kurutulması içindir. Dışkıları beyaz sulu olur. Akciğerleri sarar ise solunum güçlüğü olur. En çok kursakta olmaktadır ve ağızda sarı kopabilen yaralar yapmaktadır" benim kuslardada beyaz dışkı vardı hastalığın ilk günlerinde ama triflucan işe yaradı ve çok şükür iyilestiler bu yazıda tricomonas ya beyaz dışkı görüldüğü yazıyor acaba benim kuşlarda tricomonas mı vardı? Yoksa beyaz dışkı candida da olabilir mi ?

Geri