Muhabbet kuşu kursak mantarı

Hocam merhaba kuşları ortak kafese aldım hafif çekişmeler oluyor ama genel olarak mutlular 1 aydır ayrı kafestelerdi alisirlar diye düşünüyorum.İnstagramdan bana biri muhabbet kuşu hastalanmış ulaştı bende siteye üye olmasını söyledim.Kuş aynı benim kuşlarin hastalık belirtilerini gösteriyor bir kuşçu ilaç önermiş ama kafam karıştı benimde Pantex Holland Roniplus Tab bu ilacı önermiş kuşçu ilacın satıldığı sitede böyle yazıyor "Canker (Trichomoniasis ve Hexamitiasis): Hastalığın hafif seyrettiği dönemlerde kondisyon kaybı, kursakta sulanma ve yumurtadan kesilme gözlenebilir. Ağır vakalarda gırtlakta ve ağız içinde sert peynirimsi sarı tabakalara rastlanabilir. Solunum güçlüğü, zayıflık, ishal ve kusma göslemlenir. Özellikle yavru ve zayıf düşmüş güvercinlerin gagalarından karaciğerine kadar saran önlem alınmaz ise ölümle sonuçlanabilen trikomonasis mikrobunun kurutulması içindir. Dışkıları beyaz sulu olur. Akciğerleri sarar ise solunum güçlüğü olur. En çok kursakta olmaktadır ve ağızda sarı kopabilen yaralar yapmaktadır" benim kuslardada beyaz dışkı vardı hastalığın ilk günlerinde ama triflucan işe yaradı ve çok şükür iyilestiler bu yazıda tricomonas ya beyaz dışkı görüldüğü yazıyor acaba benim kuşlarda tricomonas mı vardı? Yoksa beyaz dışkı candida da olabilir mi ?
Flagyle tricomonas hastalığında kullanılır zaten.

Son düzenleme:
Hocam mavi kuş sarı kusta yapıyor arada kafayı böyle yem yedikten sonra bazen sağa sola sallıyor ama kusma görmedim iştah enerji diski güzel.bir de videoda bir kere kafa harketi yaptı ağzında yulaf varken arada yapıyor normal mi

Mavi kuş eve geldiğinden beri arada böyle ses çıkarıyor küçükken geceleri çok yapıyordu

Sarı kuşta arada böyle ayağını kaldırıyor videoda böyle ağzını oynatıyor hafif bu normal midir

Kafa sallaması refleks ağzına takılan bir şeyi çıkarmak veya tadını sevmediği bir şeyi çıkarmak için yaparlar.
Mavi kuşun çıkardığı ses kilodan olabilir. Yeterince uçmadığı için ak ciğerinin güçsüz olmasından olabilir. Bol bol uçup zayıflamalı. Küçük bir ihtimal ise cildi kuru olduğu için kaşınırken hafif rahatsızlık duyuyor olabilir. Sadece kaşınırken bu sesi yapıyorsa bu ihtimal güçlenir.
Ayak kaldırması normal. Serin soğuk havalarda enerjiden tasarruf için bir ayaklarını tüyler arasında sıcak tutmaya çalışırlar. Ağız hateketi de normal.

Kafa sallaması refleks ağzına takılan bir şeyi çıkarmak veya tadını sevmediği bir şeyi çıkarmak için yaparlar.
Mavi kuşun çıkardığı ses kilodan olabilir. Yeterince uçmadığı için ak ciğerinin güçsüz olmasından olabilir. Bol bol uçup zayıflamalı. Küçük bir ihtimal ise cildi kuru olduğu için kaşınırken hafif rahatsızlık duyuyor olabilir. Sadece kaşınırken bu sesi yapıyorsa bu ihtimal güçlenir.
Ayak kaldırması normal. Serin soğuk havalarda enerjiden tasarruf için bir ayaklarını tüyler arasında sıcak tutmaya çalışırlar. Ağız hateketi de normal.
Tamamdır hocam çok sağolun mavi kuş küçükken daha çok yapardı bu sesi özellikle geceleri bende hatta ağlıyor mu korkuyor mu gece diye düşünürdüm artık geceleri neredeyse hiç yapmaz arada nadiren yapar

Hocam odamin isigi kapaliydi uyuyorlardi galiba kuslar odaya geldim isigi actim mavi kus 2 3 dakika boyunca esniyor gibi bir hareket yapti agzini acti ama uzun surdu yani bu hareketi simdi kafesi actim ikiside ucuyor mutlu bu hareketi neden olmus olabilir uzun surdu 2 3 dakika kadar https://streamable.com/nl3e0a

Uyku mahmuru olduğu içindir büyük ihtimalle. Hastalık belirtisi olma ihtimali düşük. Hastalıktan olsa gün içinde sık sık yapar.

Hocam birde bu elimde vitamin ve entrobac için bir düzen oluşturmak istiyorum tam nasıl kullanayım haftada ne kadar yada ayda

Vitamin için üretici firmanın önersisi 1 litre suya 2 ml yani 40 damla. 100 ml su için 4 damla demektir bu. Entrobac da vitamin içerdiğinden, bu ürünü haftada 2-3 kez 50 ml suya 1 damla şeklinde kullanırdım. Dozu az tutup kullanım sıklığını arttırmak daha verimli kullanımdır vitaminler açısından. Tüy değişim dönemi yine hafyada 3 kez kullanırdım.

Entrobac ise yıl boyu haftada 2 kez 50 ml suya mercimek tanesi kadar kullanım öneririm. Dozu aşmamaya gayret edin ama çünlü vitamin de içeriyor. Ürünleri Aynı gün kullanmayın farklı günlerde kullanın. Örnek : Salı entrobac, perşembe vitamin, c tesi entrobac, p tesi vitamin şeklinde olabilir mesela. Tüy değişiminde birgün daha vitamin eklersiniz örneğin çarşamba gününe.

Tamamdır hocam çok sağolun🙏
Vitamin için üretici firmanın önersisi 1 litre suya 2 ml yani 40 damla. 100 ml su için 4 damla demektir bu. Entrobac da vitamin içerdiğinden, bu ürünü haftada 2-3 kez 50 ml suya 1 damla şeklinde kullanırdım. Dozu az tutup kullanım sıklığını arttırmak daha verimli kullanımdır vitaminler açısından. Tüy değişim dönemi yine hafyada 3 kez kullanırdım.

Entrobac ise yıl boyu haftada 2 kez 50 ml suya mercimek tanesi kadar kullanım öneririm. Dozu aşmamaya gayret edin ama çünlü vitamin de içeriyor. Ürünleri Aynı gün kullanmayın farklı günlerde kullanın. Örnek : Salı entrobac, perşembe vitamin, c tesi entrobac, p tesi vitamin şeklinde olabilir mesela. Tüy değişiminde birgün daha vitamin eklersiniz örneğin çarşamba günü

Entrobac ise yıl boyu haftada 2 kez 50 ml suya mercimek tanesi kadar kullanım öneririm. Dozu aşmamaya gayret edin ama çünlü vitamin de içeriyor. Ürünleri Aynı gün kullanmayın farklı günlerde kullanın. Örnek : Salı entrobac, perşembe vitamin, c tesi entrobac, p tesi vitamin şeklinde olabilir mesela. Tüy değişiminde birgün daha vitamin eklersiniz örneğin çarşamba gününe.
Hocam bizim oğlanlar birbirilerine yem kusuyor bu normal mi eşlerine yapıyorlar sanıyordum bu hareketi sadece 🤣

Hocam bizim oğlanlar birbirilerine yem kusuyor bu normal mi eşlerine yapıyorlar sanıyordum bu hareketi sadece 🤣
Ben sizi uyarmıştım haftalar önce 😂 ayrı odalara koyun diye. Sakalım yokki sözüm dinlensin 😀

Hahaha hocam ya valla neyse kussunlar birbirlerine çok şükür sağlıklılar 🤣 saygı duyucam mecbur seçimlerine demekki 🙈
Bende saygı duyuyorum. Kendi tercihleri. Ama ikisi de birbirini dişi sanıyor yazık 😂 bırakın öyle bilsinler sorun yok 😂

Geri